Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
11.02.2020.
09:23 > 13:37
Deca širom Vojvodine od sutra, 12. februara neće ići u vrtiće i škole zbog proglašene epidemije gripa, odlučila je Pokrajina, a na osnovu rezultata analiza epidemiologa Instituta za javno zdravlje Vojvodine i preporuka stručnjaka.
  • gost

    12.02.2020 21:56
    prinudan raspus zbog virusa
    Razlog ovog raspusta je da se deca uklone iz kolektiva da bi se smanjio broj tj. porast viroze.
    A šta rade ustanove zabavnog karaktera puštaju matine da bi zaradili više zbog raspusta....Obustava rada bi trebala da utiče i na njih, ali ko to kontroliše.
  • Neko

    12.02.2020 17:18
    Posalji budalu u vojsku pa sedi i placi... neznam zasto mi ovo pade napamet.
  • Jaca

    12.02.2020 10:52
    @vaspitačica
    Ne znam u kom vrticu vi radite ali u PU Radosno detinjstvo zovu CSR ukoliko roditelj/staratelj ne dodje po bolesno dete u najkracem roku.
  • RRRR

    12.02.2020 09:48
    ***
    BOLESNU decu ne treba dovoditi i vrtić. Ovom odlukom obuhvaćena su i zdrava deca. Ako je cilj prevencija, zašto obustava rada ne važi za sve organe, organizacije, markete, trzne centre...? Samo se u vrtićima i školama šire virusi???
  • Nata Litet

    12.02.2020 09:07
    Đe si sada Slavice Đukić Dejanović da brineš o deci?javise čekamote
  • Vaspitačica

    12.02.2020 08:56
    Epidemija
    Malo više poštovanja prema vaspitno-obrazovnom kadru! Mi smo na udaru svih virusa,a zamene ne postoje kad smo na bolovanju i tada smo neradnici! Činjenica je,da nas roditelji tretiraju kao jeftin servis za čuvanje dece i nikako drugačije. Možda će nas sada više poštovati i dolaziti po bolesnu decu na poziv,a ne kao do sad,da se ne obaziru,dok mi brinemo o deci sa visokom temperaturom i stomačnim virusima!
  • RRRR

    12.02.2020 08:32
    Kakvo bolovanje?
    Na račun komentara da je nekim roditeljima "teško" da otvore bolovanje zarad svoje dece...
    Kako otvoriti bolovanje ako je i roditelj i dete odnosno sva deca zdrava?
    Znaci, bombonjeru, kafu i sl pa snishodljivo kod pedijatra da moli za potvrdu. I to, ako je ovaj voljan istu da izda. Dno
  • Nemam

    11.02.2020 23:51
    Reci
    Dragi roditelji.....sta vam je u zivotu vaznije-dete ili posao....zar je moguce da uopste imate dilemu-ako je proglasena epidemija onda nema tog posla zbog kog bih zrtvovao svoje dete....kome ste ih pravili-vrticima? Necuveno
  • Neko

    11.02.2020 22:37
    Sendvicari
    I stručnjaci opste prakse odmorite malo, zaradili ste svoje sendvice a mozda bude i sokic
  • Marijana

    11.02.2020 22:32
    Kasno ste se setili!Najbolje zatvorite ceo februar u crveno slovo decu nema ko da cuva,a i tu je dan zaljubljenih,pa onda i ceo april zbog svih uskrsa i izbora,pa onda dodje letnji raspust,pa tako redom svakog meseca do ponovnih slava bozica novih godina pa tako cele godine.Neznam sto uopste i upisivati,decu u vrtice,skole fakultete,u ovoj zemlji dembeliji.Sretab je narod i vitalan samo,kad su izbori i zavrzlame,a rad ,red i disciplinu ,cast izuzetcima,ko sisa.
  • Vrtic

    11.02.2020 22:07
    Epidemija
    Da su roditelji cija su deca bolesna ostavlalai kuci ,a ne dovodili boledne u vrtic do ovoga ne bi doslo.Ozdravilo za dan sve sa potvrdom koju dr.daju sami da popune.Ko radi u vrticu takode pokupi virus prenese svojoj deci i tako u krug.Roditelji cija su deca zdrava pitaju kako neko ko je boledtan boravi u vrticu kazemo,,,mi nemamo pravo da ih vratimo imaju potvdu,,ali kakvu,,.
  • Roditelj

    11.02.2020 22:00
    Utopija
    To famozno bolovanje kod privatnika ne postoji, to je prosto tako, nema i kraj. Radim u javnom sektoru, takodje izbegavamo da ga uzimamo, sad je kolega odsustvovao zbog deteta svega par dana pa se vratio na posao pa uzeo zbog sebe, jer su svi u porodici zarazeni a zena radi kod privatnika i ne moze da odsustvuje, znaci krenule su price sta on to mulja, petlja, kako se odjednom razboleo, nece da radi, i to je dovoljno par puta ponoviti, da te vec kad se sl put razmatraju tehnoloski viskovi uzmu u obzir.
  • Nikola ns

    11.02.2020 21:57
    Losa ideja ili ozbiljna epidemija?
  • Ja

    11.02.2020 21:49
    Mogli bi mi malo da se ugledamo na zapad. Govorim iz dugogodisnjeg iskustva. Dete mi je islo u drzavnu skolu i redovno su tokom skolske godine slali kuci obavestenja da se bolesna i prehladjena deca ne salju u skolu. Ako dete dodje u skolu i nastavnik vidi da je to dete “ smrkavo” ili ima neke druge simptome, dete se automatski izoluje u prostoriju za prvu pomoc, a dezurni nastavnik zove roditelja koji je obavezan da dodje i licno preuzme svoje dete. Takvim postupanjem nikada nije bilo epidemije u skolama, niti obustave nastave.
  • Ana

    11.02.2020 21:46
    Tuga
    Moje dete još u potpunosti nije ozdravilo, a pravo na bolovanje roditelj ima samo 5 dana za dete iznad 7 godina. Žalosno, ali to je Srbija.
  • baka

    11.02.2020 21:45
    Za Jovana,
    E..Jovane,bake nisu krive za ovakav sistem,neka idu,na jogu,pilates,plivanje,neka strikaju,ako hoce,jelinije dovoljno sto su svoju decu podigle a verovatno i izdrzavaju od svoje penzije?!Trebali da budu stalno stand by za decu i unuke kako se vlastima i poslodavcima,cefne.I one su radile i podizale svoju decu i onda je bilo virusa,gripe i boginja,isla su deca,u vrtice,boravke,skole,.Borile su se,i one,sa svim nedacama oko dece,pa sad i dalje,treba do iznemoglosti.Jovane malo vise respekta prema,bakama.Podjite od svoje ako je imate.
  • drr

    11.02.2020 20:52
    nekoliko pitanja
    Da li su konsultovani epidemiolozi za donošenje ove odluke? Da li oni mogu da se oglase i da obrazlože zaposlenim roditeljima, da znaju zašto će im životi biti okrenuti naglavačke u naredne dve nedelje?
    Da li je ove godine epidemija gripa po nečemu različita od prethodnih godina, kada škole i vrtići nisu zatvarani? Da li se bolest brže širi, da li ima više obolelih, da li su opasniji ovogodišnji virusi?
  • Branko

    11.02.2020 20:41
    @Info
    Vrlo dobro znam da deca imaju, i da se to pravo masovno i koristi, da borave u vrticima cak i za vreme raspusta, kao i tokom celog leta, pisale su vaspitacice o tome kako mame dolaze po njih popodne sa peskirima sa Stranda. To su oni sto kada napuste vrtic roditelji ih upisuju na sve moguce kurseve, skole, sportove itd... samo da su im sto manje kuci i da ne moraju da se bakcu sa njima. Za ostalo vreme, kada ne spavaju, tu je tablet ili telefon. Rezultate takvog odgajanja nije potrebno da prezentiram.
  • Novosadjanka

    11.02.2020 20:34
    Super
    Moje dete nema srecu da ide u drzavni vrtic, vec u privatni, posto smo vec oboje bili bolesni otvorila sam bolovanje, znaci pored lekova imacu i umanjenu platu, vlasnica nece ni dinara umanjiti iznos za vrtic. E sad kako vec nije islo 2 nedelje, dete nece ici jos dve nedelje, takodje nema umanjenja. Moje dete ce cuvati bake za vreme ove mere, ali pitam se sta ja placam sve ovo vreme? Vrtic il kaznu za budale
  • /

    11.02.2020 20:05
    a da se promeni školski kalendar, da obuhvati sezonu gripa, a ne verske praznike. Već godinama se škole prisilno raspuštaju u februaru, nazovi zbog gripa.
  • bogi

    11.02.2020 20:01
    ha ha
    kako bas za Sretenje, koje ove godine bas lose pada pa nema spajanja na nedelju dana
  • Nele

    11.02.2020 19:31
    Debilana
    E moj pametni ministre, sta da rade roditelji kojima nema ko da cuva decu, kaji rade u privatnim firmama od jutra do sutra.
  • Znači

    11.02.2020 19:15
    To je
    Znači ovako, svi vi koji nemate gde da ostavite decu, svi vi čijim roditeljima je naporno da budu sa svojim unucima, ali bi uredno da se zovu bakama i dedama (ne računam onemoćale i željne svojih unuka iz xy razloga), svi vi koji radije idete da radite za 30 hiljada, jer biste da vidite sveta, a i da možete da kukate kako je teško među tim svetom, vi ustvari biste svoju bolesnu decu, decu kojoj je potreban mir i nega gurnuli da se vaspitač i učitelj stara o njima. Vi ste ti koji sejete viruse i zahvaljujući vama stalno kruže. Žao mi je samo što su deca ta koja ispaštaju, jer roditelj ne zna šta će. Koji poslodavac će vam dati otkaz? Ko ima pravo da vas zove da se vratite na posao ako ste sa svojim detetom? Nemojte molim vas! Vršite zamenu teza i to je najstrašnije, jer tako i decu učite, pa zar želite da tako žive? Učite ih da se zauzmu za sebe i svoja prava, da imaju obaveze, a ne da je u redu biti rob i kukator. A svi znamo da to danas i nije baš tako. Dakle, vodite računa o sebi i o svojoj deci. Menjajte te gubitničke fore i fazone.
  • Hdjsjsjbdbd

    11.02.2020 18:13
    Kakve nadoknade casova, pa nemojte biti smesni!
    Nastavnicima se i inace ne dolazi u skole za te bedne plate, a sad ce kao ici subotom i nadoknadjivati?? Hoce, pojavice se na skraceni cas od 30 minuta, zakasne malo kako vec znaju i kazu decu subota je...
    Na toj deci se lomi koplje, skolstvo nam je na najvecem dnu!!!! Nikada ovako lose nije bilo!
  • Koronaš

    11.02.2020 18:07
    Treći put
    Tri godine zaredom ovo rade. U odeljenju su baš svi ozdravili i sad prekid od 14 dana, ovo je protiv dece i naše budućnosti. Nemaju KONTINUITET u učenju i gutaju laži koje serviraju odrasli. Ovako nešto se ne radi čak ni za vreme rata, propast!
  • Maja

    11.02.2020 17:48
    Onemocale bake
    @ Jovan
    Vidi ovako, ako nemas sirinu da sagledas situaciju pojasnicu ti. Moja baka je postala baka sa 48 godina i bila je domacica, nije nikada radila, a i one koje su radile isle su u penziju sa 50 godina ako ne i manje. Moja mama je postala baka sa 61 godinom i do tada je i radila. Ja nisam mogla da se udam i rodim dete sa 20 jer sam studirala, pa sam cekala da se zaposlim i tako docekala da umesto sa 20 i nesto dete rodim sa 30. Nije isto cuvati malo dete ako imas 40 i ako imas 60. Razlika je ogromna i iz tog razloga je i komentar o danasnjim bakama jako glup. A iz svega ovoga pa i trenutne situacije se vidi da ovi nasi politicari razmisljaju plitko kao i ti i tako se i odnose prema pitanju nataliteta i porodice. Dace neke parice i time ce povecati natalitet. A o ostalim problemima sa kojima se mladi roditelji susrecu niko ne misli niti ih spominje.
  • Kaćanka

    11.02.2020 17:43
    UdriK
    Što sada ne štrajkuju, celo leto letuju, celu zimu zimuju... A ono malo proleća štrajkuju. Sve posmenjivati od Njilaša do čistačica!!
  • Zasto?

    11.02.2020 17:21
    Ajde genije reci kako da "osposobimo" decu od 2,3,4... godine da budu sami kod kuce??? Debilana! A ti ne kokodaci po komentarima jer nemas pojma ni gde ko radi ni za sta se bori! Nista ne znate sem da vredjate! Sramota! Tu lupaju minuse samo oni bez dece. Zbog takvog razmisljanja samozivog,sebicnosti i jer svako gleda samo sebe,zato smo i tu gde smo! Eto,meni ima ko da cuva dete,ali nemaju svi pomoc!!! Sebicnjaci jedni! Ako,imace i vi decu,valjda!
  • Info

    11.02.2020 17:16
    Za Branka
    Deca su na raspustu imala mogućnost da idu u vrtić...
  • Goca

    11.02.2020 16:56
    Hvala pokrajini
    Jako sam zahvalna našoj naprednoj vlasti što je uvela novi raspust. Sad mogu sa decom ponovo 7 dana na Kop.
  • IzboriNE

    11.02.2020 16:52
    GlasačNE
    U Banovini sada pred izbore podižu plate čak za 30.000 dinara, a mi da se snalizimo sa gripom i ovakvim ministarskim odlukama.

    Sutra ću tom ministru odvesti dete u Banovinu, pa neka ga taj ministar čuva i onako ništa ne radi.
    Statistika mu je od prošle godine.
  • A

    11.02.2020 16:38
    Pre dvadeset godina je zimski raspust produžen zs nedelju dana zbog gripa. Za ove sa kratkim pamćenjem.
  • Dejan

    11.02.2020 16:38
    Kod nas u firmi zahtevaju da se godisnji odmor najavi 4 nedelje u napred a vi donesete odluku danas za sutra da vrtići ne rade. Sada mi je jasno zašto besplatan vrtić. Pa naravno da je besplatan kada ga malo malo pa zatvorite i ne rade. Sram vas bilo
  • Vidoje

    11.02.2020 16:37
    Sve je ovo radi sezone na Kopaoniku!
  • Sim

    11.02.2020 16:20
    Pa sto niste osposobili decu da ostaju sama kod kuce?
  • Malo razmislite

    11.02.2020 15:37
    Ovde se radi o zdravoj deci i roditeljima koji nemaju gde sa detetom jer vrtici ne rade pa se postavlja pitanje kako da dobijemo bolovanje??? A ne da neko nece na bolovanje. Svaki roditelj bi radije bio sa detetom kod kuce,pogotovo bolesnim,ali eto moramo da radimo da bismo imali od cega da zivimo! Koji poslodavac ce tolerisati bolovanja od 2,3 nedelje (koliko je potrebno da dete ozdravi),a znamo koliko su deca cesto bolesna?-nijedan! To nema ni u drzavnim firmama! Posle 2 dana te pitaju kada ces doci da radis,zovu non stop,jos uvredjeni i ljuti! Zameraju sto ti je dete bolesno! O cemu vi pricate-ili decu nemate ili ste nezaposleni!
  • ja

    11.02.2020 15:25
    gripa
    mi smo. iz novog sad i nas uvek fali oko 2 ili 3 jako retko 5 a DANAS čak. 14!!! prošle nedelje je ih falilo. 6,7 a sad duplo više. dragom je što su ovo uveli
  • NB

    11.02.2020 15:24
    Sramotno je apostrofirati školu "Milan Petrović". I ja sam nastavnik - prosledjena nam je odluka pokrajinskog ministarstva uz napomenu da se dostave rešenja o nadoknadi časova.
    Niko nije rekao da se sedi u školi. Sedeće se na nadoknadama.
    A ako i povedete decu u pomenutu školu, možda nauče nešto o drugačijoj deci. Ko zna, možda postanu bolji.
  • Anelej

    11.02.2020 15:23
    Grip kao i svaki drugi
    Imunitet protiv gripa se stice ili redovnim vakcinacijom ili redovnim oboljevanjem. Deca spadaju u najzdraviji deo populacije i retko imaju posledice gripa. Kao pedijatar smatram ovu odluku nepotrebnom. Korist ce imati samo ski centri Srbije
  • stevica

    11.02.2020 14:59
    Karantin
    Ja cuo da ce pripadnici komunalne policije (milicije) da dele beli luk i limun na gradskim i seoskim trgovima. Posle te presretne saobracajna policija sa zandarmerijom i moras da duvas. Ako ne smrdis na beli luk i pritom se ne mrstis od limuna, prvo tuku, pa hapse. Ljudi, pamet u glavu!
  • /

    11.02.2020 14:51
    /
    Ko udara minuse na komentar, ko ce da mi cuva dete?
    Marvo samoziva.
  • Zbunjen

    11.02.2020 14:45
    pa jel grip ili korona virus ?
  • NVV

    11.02.2020 14:41
    Pa sto kukate sada? Sami ste krivi sto su vam deca nesposobna da ostanu sama kod kuce.
  • Branko

    11.02.2020 14:38
    Za sve one koji se bune i ne znaju sta ce sa decom, preporucujem da urade isto ono sto su radili kada su im ista bila na raspustu. Kod nas je vrlo rasiren i tolerise se roditeljski bezobrazluk kada bolesnu decu, cak ipod temperaturom, dovode u vrtice i tako sire zarazu na drugu decu. U ovom momentu mi pada na pamet pitanje: sta je sa nasim volonterima i volonterizmom, ima li ih uopste, da li su pravi ili samo glumataju? Ako ih ima, evo im sada prilike, ne treba da pomazu roditeljima niti drzavi, znam da je to sada nepopularno, ali neka pomognu deci. Ako ih ima.
  • Branko

    11.02.2020 14:37
    Virusno ludilo
    Epidemija je prosla.
    Decu cemo povesti sa nama na posao ili da ih ova pametna elita koja donosi ovakve morbidne odluke malo pricuva,DRZAVA JE POD TESKOM EPIDEMIJOM MOZGOVA!!!!
  • Nana

    11.02.2020 14:33
    Odlicno pitanje
    Vi postavljate pitanje na pogrešnom mestu. To što ne možete da dobijete bolovanje i što nikoga nema da vam čuva dete je na kraju krajeva samo vaš problem.
    Da su građani normalni kao što nisu i kao što ne mogu da se zovu građanima, za to je potrebna građanska svest, to pitanje bi bilo pitanje celokupnog društva. Ovako ponavljam to je isključivo vaša briga.
    Ako želite nešto da menjate angažujte se u menjanju društva. Ovako samo kokodačate.
  • Zoran

    11.02.2020 14:28
    Privatni vrtici i skole
    Ako vazi za citavu Vojvodinu da od sutra nece niko ici u vrtice i skole.
    Zasto onda privatni vrtici i skole ce raditi!?
    Za njih ne vazi odluka - ZASTOOOO!!!!
  • Pitam se

    11.02.2020 14:28
    Da li će ova j*bena vlast jednom doneti jednu normalnu odluku?!! Pa ko je bolesan svakako ne ide NIGDE! Leži kući i leči se! Dete mi nije išlo u vrtić dve nedelje u januaru, jer je bilo bolesno. Sad neće ići nedelju i po dana jer su ministar i ekipa bolesni u glavu! (njihova bolest nije izlečiva)
    I šta sad da rade roditelji kojima nema ko čuvati decu?! Da uzimamo godišnji odmor?!
  • Skolarac

    11.02.2020 14:20
    Nastavnik
    Nama su javili da prenesemo - nema skole, ali moramo doci na posao...nije mi samo jasno gde cu ja sa svojom decom...da ih povedem sa sobom u Milan Petrovic skolu da piljimo u zidove zajedno ?
  • Zrnj

    11.02.2020 14:20
    To je sve Dačić zakuvao, eno ga kaže kako nijedan stanovnik Srbije nije bolestan.
  • @Strašno...

    11.02.2020 14:19
    Pa bas to. i kod nasih u razredu falilo po 5-6 par dana pa se vracali...nista spektakularno. I to deca su mi u 3 razlicita razreda u osnovnoj skoli.
  • Laska

    11.02.2020 14:04
    Najbolje
    Pa dobro jel bolje uzeti bolovanje i biti kuci sa detetom pa da dete ne oboli (ili da neko cuva) ili najbolje odneti bolsno dete u vrtic pa da se zaraze sva ostala deca koja su jos tamo ostala? Tako se zarazuju. Roditelji nece dete kuci, mora da radi pa nosi dete u vrtic cetvoronoski po svaku cenu!!!
  • Marko liman

    11.02.2020 14:03
    Zakasnela reakcija !
    U školi prošle nedelje je falilo 50% dece, a ove nedelje su svi u klupama.
  • Radica

    11.02.2020 13:59
    Refleksi ko mrtav konj
    Kako reagujete sreca pa nas nije zahvatilo nista ozbiljnije od gripa...
    Nasi ministri opet dokazuju da su najbolji kada nista ne rade, u suprotnom samo stetu prave!
  • Odlicno pitanje

    11.02.2020 13:58
    Bravo za pitanje! Ko ce da cuva moje dete dok suprug i ja radimo? Da li mogu da otvorim bolovanje? Mere mogu da razumem,ali mora se do kraja smisliti! Roditelji nemaju raspust! Neki jedva da imaju i godisnji! Mislite da ce neko dati 10 dana go jer nema ko dete da cuva! Evo,jedva cekam da pitam sutra i cujem odgovor! Vec vidim prevrtanje ocima,pitanje pa zar nema ko da vam cuva dete,da li bas moras...? Ajmo sad u Zakon o radu pravo na placeno odsustvo u slucaju proglasenja takvih mera,zatvaranja vrtica i skola dok traje mera!!!
  • Jovan

    11.02.2020 13:55
    Dok su bake čuvale decu, nije bilo epidemija. Ove današnje "onemoćale", kako neko reče, odoše na jogu i pilates a unuke nek država čuva. Koliko njih želi da ide u vrtić? Nit su naspavana, jedu šta i kad im daju a ne kad su gladna, svi isti кo klonirani. Umorni podju u školu.
    I škole su postale samo mesta gde se čuvaju deca dok roditelji rade. Znanje? Kome je to potrebno. Važnije je da si "nečiji".
  • Ns

    11.02.2020 13:53
    K OJA SMO MI BANANA DRZAVA, LJUDI MOJI!!!!! Posle epidemije gripa, oni zatvore vrtice i onesposobe i roditelje da idu da rade.
  • wnj

    11.02.2020 13:51
    Kada sam ja išao u školu ('80tih) nije bilo prekida školovanja zbog gripa, već ko ga zakači taj ga i preleži, pa za 7-10 dana nazad u školu, ovo sada su polupani lončići.
  • zar je važno

    11.02.2020 13:51
    svaka čast
    A kako bi neradnici bolje to uradili?

    Hleba i igara ...
  • Strašno...

    11.02.2020 13:49
    Prošle nedelje u vrtiću kod mladje ćerke od 20 dece dolazilo 4, ove nedelje 17 dolazi, u školi kod starije ćerke od 24 učenika falilo 7 prošle nedelje, danas ne fali niko.....je l mi živimo na istoj planeti?
  • пера

    11.02.2020 13:40
    '?
    Деца не иду у вртић а шта у том случају раде родитељи, мислим како и на који начин правдају изостанак са посла... Да ли отварају боловање или?
  • BD

    11.02.2020 13:40
    Valjda će se naći neko pametan da postavi pitanje školskog kalendara. Škole u Vojvodini imaju prvo polugodište koje traje manje od četiri meseca, raspust u vreme svih praznika i tako raspusta i nema. U školu se vraća u vreme kad počinju prehlade i grip. Ovo je repriza prošle godine.
  • Maxa

    11.02.2020 13:27
    Sve stručnjaci među nama
    "Talas je prošao" i slični komentari... Svako pravi teorije na osnovu malog broja podataka. U tabeli se vidi da grip tek stiže, a da se ne varamo, opasniji je od "običnih" virusnih infekcija. Malo poverenja u ljude koji znaju svoj posao nije na odmet, mi kao da smo stručnjaci za sve.
  • bolovanje

    11.02.2020 13:16
    I sad, svi koji nemaju ko da im cuva malu decu treba da uzmu bolovanje, iako im je dete zdravo??? Ova zemlja je jedan veliki skup imbe..ila...
  • milica

    11.02.2020 13:14
    a gde sa decom
    Gde da budu deca koje nema ko da čuva , mogu li roditelji da uzmu bolovanje , naročito kod privatnika
  • Nikola

    11.02.2020 13:12
    Da li su oni normalni!?!?! Evo javili vrtici zatvoreni do 21.02?!?!? Talas gripa je prosao, i kod nas u vrticu i u skoli. Ko ce da mi cuva dete, mogu li da ih odvedem u Gradsku kucu pa pokupim posle posla?
    Jos ako zatvore i skole... pa radne subote... strasno.
  • Sportista

    11.02.2020 13:12
    Sport???
    Zašto se sada ne oglasi i ministarstvo sporta????
    Ako ministarstvo zdravlja proglašava vanredno stanje zbog gripe, zašto se ministarstvo sporta oglušuje o isto??? Ekipe igraju desetkovane!!!!!
    Toliko o tome koliko vode računa.
  • Vlada

    11.02.2020 13:00
    Stiglo zvanično obaveštenje
    Obavestavamo vas da od sutra 12.02.2020. god. zakljucno sa 21.02.2020. god. OBUSTAVLJA SE RAD SVIH VRTICA ZBOG EPIDEMIJE. Radnici i dalje dolaze na posao a PRIJEM DECE SE NE RADI!
  • Vlada

    11.02.2020 12:56
    @Prvak
    Ajde sto si se nalupetao, ali sto dobijas pluseve....neverovatan nivo frustracije. Pa druze, uzmi kalendar i proveri koliko dana raspusta imaju deca u svakom kraju Srbije. Postujuci nacionalni sastav stanovnistva u Vojvodini, ovde raspust pocinje ranije tj. pred Bozic pa se samim tim i zavrsava ranije. Dali je moguce da na ovakvim banalnim stvarima lecis komplekse.
  • istina

    11.02.2020 12:54
    virus
    ovi sto lupaju crvene su pod VU virusom i oni vec ne vide sta pritiskaju.

    njima je virus popio mozak imaju snagu samo da upale kompjuter pa da udare minus ako je djilas u textu ili + ako je neki ministar... sve cesce prave greske... gube apetiti ni sendvic im ne treba.
    kada su u textu deca moraju da vide cija su pa onda lupaju
  • Idiotokratija

    11.02.2020 12:31
    Ja se ne secam da su ovako ikada raspustali skole, pa sta sad da roditelji daju otkaz pa da sede kuci i uce i cuvaju decu ne razumem, jeste li vi normalni. Jbo vas dr Death
  • msp

    11.02.2020 12:23
    gde će deca
    A ko će čuvati decu koja idu u obdanište i predškolce bake onemoćale roditelji rade od ujutro do uveče .Pa da ih odvedu kod ministra ili da ih puste na ulicu.Neka oforme grupu gde će ići zdrava deca.
  • Hit

    11.02.2020 12:15
    Ovi 'minusi' na komentarima me odusevljavaju. Rado bih pitala ove sto ih stavljaju konkretno za svaki komentar sta im nije po volji.
  • Lana

    11.02.2020 12:00
    Nije svugde talas prošao, na severu Banata, kod mog sina juče njih 50% nije u školi. Prišle nedelje su bili svi, tek sad su počeli izostanci.
  • Mama

    11.02.2020 11:50
    Jel neko javio ministru?
  • V

    11.02.2020 11:43
    Kao i prošle godine, prvo sačekaju da epidemija gripa prođe kroz škole i vrtiće pa ih onda zatvore
  • mugabe

    11.02.2020 11:42
    Danasnja deca su postala jako kilava.. U nase vreme se islo u skolu pa sta god da je.
  • Mama

    11.02.2020 11:41
    Na stranu sto su zakasnili
    Da li cu na osnovu toga(proglasene epidemije i preporuke o zatvaranju) moci da otvorim bolovanje? Ko ce da mi cuva dete ako zatvore vrtic?
  • Prvak

    11.02.2020 11:26
    Kasno, ali bolje ikad....
    Poštujući svačije mišljenje, slobodan sam da i dam svoj stav da je neophodno sačekati da se deca iz Srbije dooobro odmore, a naši su kao u karantinu...No, da ne bude još više slučajeva, neka malo i naša deca u Sandzaku Vojvodina odmore. Svi su naša deca, samo su nečija važnija.
  • poslom kao na safari

    11.02.2020 11:14
    avanturisti
    ko je bolestan neka ne dolazi na posao. Ne sme šalterski suzbenik da kaslje i zarazi sve stranke.
  • Nada

    11.02.2020 11:11
    Brže,jače,najgore
    Na svakih sat vremena na radio talasima dati ovo objašnjenje. I komentare. Ludnica je stvarno otvorena. Koju budalaštinu spremaju deci. Talas gripe i prehlada je prošao!
  • Zerstorer

    11.02.2020 11:02
    SRB
    Cilj je drzati stanovnistvo u konstantnom strahu...i u srb i na planeti.
  • Syracuse

    11.02.2020 10:58
    Neka neko javi ministru,on je neobavešten.
  • ja

    11.02.2020 10:50
    budalastina
  • Novosadjanka

    11.02.2020 10:39
    I sta sad? Jel obustavljaju nastavu ili cekamo da se i deci u Srbiji produzi raspust? Jel ministar Š. obavesten?
  • -J-

    11.02.2020 10:39
    Već smo ozdravili
    Ni šlučajno ne obustavljati nastavu jer je sad već kasno! Većina je bila bolesna i sada su već ozdravili.
  • Bns

    11.02.2020 10:35
    Kasno
    Kasno Marko na Kosovo stiže. Ovo su trebali pre dve nedelje uraditi. U NS je pik epidemije već prošao.
  • x

    11.02.2020 10:30
    y
    kasno, protutnjalo je to već.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna