Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Novi Sad
11.09.2020.
12:16 > 20:20
Novi Sad je imao malo dobrotvora kao što je bila Marija Trandafil.
  • Triton

    11.09.2020 22:44
    Najveći dobrotvor je gradonačelnik, samo što je takav prema odabranim.
  • ns

    11.09.2020 16:24
    Danas je NS grad sitnih lopova koji su stigli iz raznih rupa zato i nema humanosti. Prosti mozgovi danas ne dobacuju dalje od crnog auta i fotki sa Maldiva!
  • Grekoslav Latinović

    11.09.2020 15:10
    Marija Popović je rođena u porodici grčkog porekla, ali kao i svaka bogata cincarska porodica, iza sebe je ostavila bogatstvo državi i ovom narodu kojem su nesebično pomagali. Pored Sabova, zaista važna osoba za istoriju Podunavlja. Slava joj.
  • Simeon

    11.09.2020 15:00
    Gde su velikani Vojvodine....
    Ima još dosta imena koja treba spomenuti, pored Marije Trandafil. Da li Novi Sad ima ulicu Bogdana Dunđerskog, koji je svu svoju imovinu ostavio Matici srpskoj, šta je sa dr Gedeonom Dunđerskim, sa Lazarom Dunđerskim, Novakom Dunđerskim, Pajom Dobanovačkim, Novakom Golupskim, kao i puno drugih zaslužnih velikana Vojvodine.
    Idem gradom i čitam nazive ulica i imena za koja nikada nisam čuo, niti mi ta imena nešto znače, a pitam se zašto u našem gradu glavne ulice, male i velike, ne nose velikana iz Vojvodine.....?
    Zašto se Novi Sad nije na pravi način odužio onima koji su mu najviše dali, pomogli i čiji je život i rad obeležio istoriju Vojvodine. Napr. nekie ulice na periferiji grada nose ime naših velikana, a pitam se zašto tako..? Zašto baš te velikane na periferiju grada, a u centar neke za koje nisam ni čuo ni pročitao po čemu su zaslužni i poznati.
  • Pokojni Čika Franja

    11.09.2020 14:56
    iMa ljudi među nAma...
    @Realista
    Bravo za istinski plemenit komentar. U potpunosti se slažem s Vama! Usrećila me je Vaša čovečnost. :-)
  • Realista

    11.09.2020 14:02
    Realnost
    Možda grešim, ali koliko sam ja upoznat Marija Trandafil je objekat u Njegoševoj 32 ostavila Gradu Novom Sadu sa strogo definisanom namenom tj. da se koristi za potrebe dece.
    Taj objekat se ranije koristio u te potrebe i tu je bio dispanzer za decu, kasnije je bila hitna zubarska služba, dežurni lekar opšte prakse,... Sada ne znam za čega i koliko se koristi, ali znam da se vodi kao zgrada zdravstva.
    Objekat je inače proglašen kulturnim dobrom i sa te strane je zaštićen.
    Ne razumem samo da se objekat ne održava od strane onih kojima je dat na korišćenje, kao i to da se ne koristi u namene za koji je dat kao zadužbina.
    To je zadužbina, poklon koji ako je neko primi mora da ga održava i vodi u skladu sa željama zadužbinara.
    Sutra će se desiti da će ga srušiti jer je neupotrebljiv da bi se put proširio za 2 metra.
    U redu neka ga sruše ali grad koji je taj objekat besplatno koristio preko 130 godina treba da napravi ili otkupi odgovarajući objekat na sličnoj lokaciji koji će narednih 130 i više godina biti nastavak zadužbine Marije Trandafil.
    Nije ona taj objekat, Maticu Srpsku i druge objekte dala da bi se ih neko precrtao zbog nekog navodnog razvoja ili se odnosio prema tim zadužbinama kao da ništa ne vrede.
  • Dusan

    11.09.2020 13:31
    vecna joj slava
    za komentatora MM , neobrazovani i nekulturni... pihtijasta masa koja popunjava tvoju glavu tamo gde treba mozak da bude nije u stanju da shvati visi nacin poimanja kao i koncept humanosti i zelje da se pruzi pomoc drugom ljudskom bicu... u tom svetlu poimanja , ti i takvi kao ti su bakterije
  • Pokojni Čika Franja

    11.09.2020 13:22
    iMA toliko lepog na svetu
    Bravo! Hvala vam na tekstu, 021 :-)
  • mm

    11.09.2020 12:49
    budala
    ostaviti dabalebarosima svoju imovinu je bas tuzno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna