Autor: Nova.rs, 021

Novi Sad
17.10.2020.
14:55 > 15:45
Novosadska Crkvena opština, odnosno vladika bački Irinej, zabranili su organizovanu posetu novosadskim crkvama, koju u akciji "Novi Sad za početnike" već godinama, uz podršku Grada, organizije kompanija Color Press čiji je direktor Robert Čoban.
  • Najbolji loš primer

    21.10.2020 14:14
    SPC
    Najbolji primer odnosa SPC prema istorijskom i kulturnom nasleđu je ono što je uradila sa crkvicom u Petrovaradinu između parka i škole.

    U pitanju je objekat koji nije ni pripadao SPC, nego Starokatoličkoj ili Zapadno-pravoslavnoj crkvi.
    SPC je ovaj objekat preotela i njegov modernistički izgled potpuno uništila dodavanjem nekih jeftinih građevinskih elemenata po ukusu (neukusu) koji sad vlada.

    Uništili su nepovratno originalni izlged jedinstvene crkve i nikom ništa.
  • zero

    19.10.2020 16:05
    Православац17.10.2020 • 20:47
    са Лимана

    Jeste malo sutra vi bogomolje to sponzorisali, sponzorisao sam i ja koji sam nevernik jer su pare dobijali iz budzeta! Imam i ja prava da se pitam za svoj novac sta ce korisnici tog novca! To je moj novac i ja sam ga zaradio i imam svako pravo bez obzira da li sam vernik ili ne. Zato i treba uvesti porez crkvi, pa neka zivi od clanarina svojih clanova crkve i gotovo. Da vidimo taman koliko vas pravih ima.
  • Trt

    19.10.2020 15:02
    @Jelenko

    Slažem se da treba više da se piše o tome, pogotovo o tome da se dozvoljava apsolutno suluda pojava da verske organizacije bez trunke stručnosti otvaraju 'zajednice' za lečenje od raznih oblika zavisnosti - u suštini grupe u kojima se nad najranjivijim jedinkama u društvu umesto psihološke podrške sprovodi verska indoktrinacija. Tipično ponašanje za sekte i nešto što se treba ozbiljno krivično goniti.
  • Jelenko

    19.10.2020 13:33
    Bitan je nalsov!
    Kaobšto rekoh bitan je naslov. Nikad nikome nije zabranjen ulazak u hram. X puta subturistinupalibu hramove i ometali bogosluzenja na kojima sam bio prisutan. Isto tako da se uslikala grupa turista u hramu bilo bi ne poštovanje mera za vreme epidemije. Kako niste obavešteni da se otvara crkvena kuhinja na Klisi oa da pišete malo o tome. Niste nigde napisali ni vi ni vama slični portali, da je pod okriljem Eparhije bačke otvorena zajednica Zemlja Živih gde je izlečeno mnogo mladih obolelih od zavisnosti (alkohol, kocka, narkomanija.,itd..) niste nigde spomenuli dobrotvornu ustanovu eparhije Platon Atanacković.
  • Pa ja ne mogu

    19.10.2020 11:53
    ZA mr no:

    Ko je rusio i palio crkve i jahao popove, kazi nam. Posto stalno pricate te price za malu decu. Muka mi je vas novovernika, vi ste najveci razlog zasto je Crkva postala steciste taloga (kako popa kaze), a Crkva je kriva sto vas tako (ne) vaspita. Zato sam i prestao da idem u istu, postala je, kao sto rekoh, steciste budala i pijanica, a pogotovo dogmatika. Zadnji put kad sam bio dok su palili LOMACE za Badnje Vece i celu noc se pijani derali i svadjali oko politike, zgrozio sam se. Do kasno u noc su arlaukali, na kraju sam pitao popu zasto im daje da to rade, Badnje je vece, sa porodicom se u miru kuci sedi - kaze on: Znas kako, na dnu vinske flase uvek ostane talog. Pa reko teraj taj talog, kaze ne moze on da tera iz Bozije kuce nikog. Nema problema, tebi neka paganske lomace dizu glupe pijanice, a mi da se ne ljubimo... Pa lepo, sad, imate mesta za lomace i paganiju, a i za price o jahanju popova i rusenju crkvi. Samo, ako ste vernik (u sta opravdano sumnjam), bolje za vas da se vodite onom starom "NE LAZI".
  • vernike

    18.10.2020 17:40
    neverni vernike
    a muskarce koje lazu, nisu verni i to se u celom gradu i zna, njima nije zabranjen ulaz niti da pevaju u horu? Sramota.
    Osobe koje se prave da poste i ljube ruke svakom svestenikom, a onda piju alkohol i varaju svakoga, oni su dozvoljeni u crkvi? SRAMOTA
  • Andrija Šrek

    18.10.2020 16:03
    ???
    I ovo je odlučio čovek koji treba da dobije Novembarsku povelju grada Novog Sada??
    Zabraniti turistima ulaz u crkve? Pa zar crkve nisu pre svega kulturno-istorijski spomenici koji su vredni zbog svoje arhitekture i umetničkih dela koja se nalaze u njima, kao i zbog svog istorijskog značaja?
  • Nemanja

    18.10.2020 11:17
    @dzo

    Pa ako pravimo paralele s Hitlorom, prvo bi većina iste te zatucane crkvene bagre ostala pred vratima.
  • Ja ne ponimaju

    18.10.2020 07:40
    Riki, kaži nam srećo, kom to narodu pripada porodica Čoban? Šta znaš o tome? Eto vidite, ovako jedan mali naci vitaminčić zamišlja da to funkcioniše. Prvo, da ne pričam o poreklu jer je u verskom slučaju nebitno, ali koliko je jadno da jedna velikosrbenda koja bi da ordedi ko gde pripada - nema pojma o poreklu? Pa druže, čemu svi ti balkan infoi i Deretići? Drugo, da je lik, koga nesimpatišem iz nekih drugih razloga, sa kruške pao, ako je kršten u toj crkvi - ima pravo da se meša. Treće i najvažnije - jeste čovek u pravu. Upravo crkva sama uništava svoje poreklo sa tim novim fast food stilovima koje je naprasno uvezla.
  • Dejan

    18.10.2020 07:17
    Svoj ćar
    Da dodam ako nije problem, neka se svako ko iskreno podržava Čobana u vezi negativne kampanje protiv SPC-a zapita zašto baš on koji organizuje grupne ture(a nije turizmolog) po Crkvama i ostalim verskim objektima vrši javnu negativnu kampanju preko Twittera i Instagrama? Moje mišljenje je da na taj način ucenjuje Crkvu u stilu hoćete da prestanem? Ok, ali onda hoću da moje grupne ture mogu da uđu u bilo koji SPC objekat kad god ja to poželim.
  • Jelena

    18.10.2020 06:41
    promišljanje
    Verski posmatrano, Bog je ljubav. Vladika u ovom slučaju sebi dozvoljava, ako ima greha da ga ne oprosti. Uzima pravo da sudi i da osudi, ne plašeći se da i njemu samom na časnom sudu neće biti oprošteno.
    Crkvena vrata moraju biti otvorena širom svakom posetiocu.
    Kritička misao dovodi do napretka a osuda je greh. Ne osuđujem ni Vladiku Irineja, samo promišljam. Pa tako u promišljanju me čudi da se crkva upliće u državne a državnici u crkvene poslove.
    Imam predlog da, dobro bi bilo da nas o verskim objektima, značaju i kulturi organizovano poučavaju i sveštena lica. Tako bi bilo izbora ko će sa kim u obilazak i saznanja o predmetnom.
    Na kraju, uvek neka koska da se zabavimo dok krupne stvari treba da se provuku sa manje pažnje.
  • Dejan

    18.10.2020 06:21
    Ćar
    Slažem se da Crkva zabrani nenajavljene grupne posete. Čoban je bahat čovek i navikao je da radi kako mu se ćefne, primer: organizuje vašare na Trgu Slobode koji traju mesecima, zagradi se Miletić, Katedrala, i to je njemu sve normalno i kulturno jer ima svoj ćar od toga. I nije on nedavno potkačio samo SPC već i IT sektor ima objavu na Instagramu. Šta više reći o rodonačelniku kiča i šunda tabloida u Srbiji(novine Svet).
  • Luka

    17.10.2020 23:43
    Robert Čoban je mutan lik. A kao stalo mu je do srpskog Baroka. Srbi su na ovim prostorima kod Austrijskig cara krvlju svojom platili privilegiju da žive ovde. Car im je priznao religiju, ali je ujedno rekao da srpske crkve moraju da izgledaju kao katoličke. To je tada bio kompromis između dve religije a i praktično je bilo i vrlo jednostavno jednu pravoslavnu crkvu izgrađenu u Baroknom stilu kasnije pretvoriti u katolicku, što je takođe rađeno.
  • Ja

    17.10.2020 23:27
    Oci bez očinske ljubavi
    Kad je zabranjivao decida se druže za zmajeve dečije igre u Zmaj Jovinoj, pa ovo nije strašno.....
    Bolest, patologija, kompleksi, svo zlo u jednom.....
  • Istina

    17.10.2020 23:07
    Kaže ovde neko da "crkva naroda kome Čoban ne pripada". Naravno, ta crkva i nije Hristova, već etnička. I možete da zabranjujete sve, pa i ovaj komentar, ali istina je istina. "SPC" i "Crkva u Hrvata" su zlo, to su plemenski vračevi, a ne hrišćani.
  • dzo

    17.10.2020 23:04
    Darija
    17.10.2020 • 22:13
    ''Zar crkva ne bi trebala da bude otvorena za sve ljude? Kakve su to gluposti cuj zabranio....''

    U teoriji da, ali u praksi ne. I Hitler je covek, pa sam siguran da ga ne biste primili u svoju kucu.
  • /

    17.10.2020 22:29
    /
    nije coban spomenuo samo crkvu.
    pre neki dan se osvrnuo na 'dolazak' umetnika iz jagodinskog muzeja vostanih figura da okreci 'mural' u novom sadu.

    problem je sto je takav umetnik malo poduze u ovom gradu
  • Подбара

    17.10.2020 22:20
    (Не)културни Робика
    Чобан брани духовну, културну баштину српског народа од цркве која је то све створила, чувала, бринула се о томе, обнављала и поправљала колико је могла !? То се зове " луд збуњеног "
    Нисам приметио да је Господар Вучић или локални господар Мировић именовао Робику за министра или секретара вера.У чије име и за чији рачун Робика прави ове перформансе ?
  • Darija

    17.10.2020 22:13
    Zar crkva ne bi trebala da bude otvorena za sve ljude? Kakve su to gluposti cuj zabranio....
  • Miki

    17.10.2020 21:41
    Ljudi, sve su vam ovo igre toplo-hladno. Nemojte se paliti. I pukovnik i doušnik rade za istu stvar. Da njima (manjini) bude super a da nama (većini) bude loše. I onda računaju da će se većina smanjiti do novoa statističke greške a da će njima samima i dalje biti super.
  • Banda Crvena

    17.10.2020 21:28
    Ja kao vernik SPC mislim da je matori egocentrik preterao...
    navikao je da mu svi idu niz dlaku / uvlace se / cute / rade sta kaze
    ...
    i sad se ponasa kao uvredjena mlada
    Cuj ne mozete u hramove?
    pa nije to Irinejevo poBogu...
    to je hram Boziji s hram Irinejov
  • Mix

    17.10.2020 21:07
    Baš tako
    Marija17.10.2020 • 15:45
    Elita i jedna i druga strana
    Ništa dodati i ništa oduzeti.
    Pravi komentar
  • Milan

    17.10.2020 20:48
    Gluposti
    Pa svi znamo ko je Vladika bio u proslom zivotu i kom crvenom vladaru se klanjao. Tako da je posprdno da ga od istog, oni koji to ocigledno ne znaju, sada brane. Poturica gori od Turcina kaze narod.
  • Православац

    17.10.2020 20:47
    са Лимана
    А ми, верници, нисмо грађани, нисмо део те „грађанске Србије”, већ које? Какво лицемерје, прво пљујете по нама па хоћете у богомоље које је верујући народ (не ваша грађанерска „елита”) финансирао и градио. Јадно, нек вам Бог помогне.
  • Pro

    17.10.2020 20:39
    Jedini nacin da se ocuva srpski narod je da se rasformira srpska pravoslavna crkva.
    Srbi nemaju veceg i opasnijeg neprijatelja ni spolja ni iznutra.
  • Isaija

    17.10.2020 20:38
    Kako sejes tako zanjes
    Dobro im dodje neki nebitan tabloidni lik da se prepucavaju sa njim o nebitnim stvarima i dalje zamajavajuci slabo obrazovane vernike i nevernike sve dok se ne govori o sustinskom problemu, a to je da je SPC organizacija koja se ne drzi Hristovog ucenja, krsi zakone Bozje i ime Hristovo koristi u svoje licne i sebicne svrhe. Najgore je sto su u predsedniku nasli poniznog slugu koji im ispunjava sve zelje. kao sto je recimo dizanje grandioznog spomenika jednom masovnom terminatoru srpskog zivlja koje se nije poklonilo monopolu SPC u srednjem veku. Koliki je strah u ljudima od popova govori podatak da niko od istoricara i intelektualaca, pa ni medija, ne sme ni da pisne o ovim istorujskim cinjenicama.
  • Novosodjani

    17.10.2020 20:29
    Ima crkvs novaca vise no iko!Neplaca,porez.Time je receno sve.
  • VladaN

    17.10.2020 20:26
    Irinej je..
    ... je “zlo Božje”. Nikako da shvati da je ovo sekularna država a ne džamahirija.
  • Oterao Zmajeve igre

    17.10.2020 20:18
    Njemu i deca smetaju
    Taj Irinej ce ostati upamcen po tome da je trazio da se Zmajeve decije igre koje postoje od 1958.godine, udalje od njegovog "doma" jer mu smetaju deca i nastupi dece kod cika Jovinog spomenika gde su se godinama odrzavali. Samo njemu je zasmetala decija pesma i igra.
  • Katolik islamista

    17.10.2020 20:17
    Ne znam......ja sam za to da se i održavanje Zmajevih dečijih igara zabrani u području ispred vladikinog dvora
  • iiiiii

    17.10.2020 20:15
    Ja
    17.10.2020 • 19:15
    Popovi lopovi

    NacISTI
    KomunISTI
    FasISTI
  • Trt

    17.10.2020 20:12
    @Djura
    Medjutim generalno Spc je na kraju generalno prihvatila Vukovo pismo(neki su i danas protivnici slova f,h..)

    Ni sam bolje ne bih umeo da opišem crkvu nego kao "protivnike slova".
  • Djura

    17.10.2020 19:55
    Vizantija
    Da je narod krotkiji i umniji,bio bi i duhovno i materialno bogatiji,samim tim bi vise novca bilo za kvalitetniju obnovu,bitno je tome teziti,no srpske,kao i ostale crkve i manastiri u tadasnjoj monarhiji,morali su biti gradjeni po arhitektonskim pravilima koje su tu tada vazili .
    Hriscanstvo traje vec 2 milenijuma,ni komunisti ni marketing avanturisi nece ga unistiti .
    Nisu ni u crkvi pametni ni bezgresni.
    Dosta ih je zadrtih,hocu da verujem da Coban ima dobre namere,ali ,opet,nerazumevanja razna.
    Vuk Karadzic i Milos Obrenovic,imali su ljutu opoziciju u SPC
    Medjutim generalno Spc je na kraju generalno prihvatila Vukovo pismo(neki su i danas protivnici slova f,h..)
  • Lala

    17.10.2020 19:38
    ?
    Oćel se jednom već povući taj "julović". Sramota za pravoslavlje
  • Neverovatno

    17.10.2020 19:30
    Rodonačelnik kiča i treša, sa svojim časopisom Svet, priča o kulturi.
  • Ja

    17.10.2020 19:15
    Popovi lopovi
  • M

    17.10.2020 19:08
    Sta je to gospodin Coban ucinio ili rekao protiv crkve. Cak naprotiv. Potrudio se da prikaze kulturno, građevinsko i pre svega dostignuce srba. Sem toga to radi zajedno sa gradom, ciji su građani vlasnici crkve, ona postoji zbognjih, a ne ni zbog jednog pojedinca koji sam sebi jedini pridaje neki znacaj i uzurpira zajednicku imovinu.
  • Samo kazem

    17.10.2020 18:34
    Kriv se uvek brani napadom...
  • StAV

    17.10.2020 18:16
    Sve za
    Preduzece.
  • Mihajlo

    17.10.2020 18:12
    @Gengsta
    Stručnjacima za religiju i istoriju umetnosti. Valjda je "Satana" a ne "Sotona" kao i "Vitlejem" a ne "Betlehem" - može, naravno, i jedno i drugo ali ne u srpskom. Nikoli su kupole "odvratne". Da zanemarimo, pravo na ukus i kultur-rasizam - kako se gradilo u Južnoj Ugarskoj pre 18. veka i baroka? Što se crkve tiče, naravno da je podložna kritici i da ponašanje sveštenstva nije za pohvalu.
  • @Čudna šuma

    17.10.2020 18:10
    Klasican komunjarski recnik. Ne moze popravi to i to, nego odmah ''bradonje''. Pa ce onda ''bradonje'' odgovoriti ''nebradonjama'' i tako u krug decenijama. Sram vas bilo!
  • pawlle

    17.10.2020 18:05
    oporezovati vas treba
  • Čudna šuma

    17.10.2020 18:00
    Nisam verovala da ce se ovo ikad desiti ali
    Puna podrska za Roberta Čobana u borbi protiv bradatih. Gradjani su na strani Roberta
  • Za Pericu

    17.10.2020 17:58
    C c c
    Crkva nije institucija.
    Crkva je versko udruzenje gradjana.
  • Da si jedini a nisi

    17.10.2020 17:56
    Nisi ti na nebu sam
    Bogova je po vazdan ....
    S nekim cu se vec nagoditi....
  • Друг Марко

    17.10.2020 17:49
    Право питање је зашто је црква уопште нешто радила са gospodinom Čobanom?
  • Goran NS

    17.10.2020 17:20
    i OPET crkva i bradonje potvrdjuju svoju bahatost
  • Vlada

    17.10.2020 17:09
    Kod ovih izgleda samo neka lova iz budzeta moze da udje bez najave, a sve ostalo samo sa njihovom dozvolom. Kad treba da se ulaze i odrzava, to je kulturno dobro svih nas koji punimo budzet a kad treba da se koristi onda je samo mantijaško. Udbaski doušnici se osilili samo tako.
  • Ns

    17.10.2020 17:08
    cccc
    Kulturno nasledje,ok. Ali u centru beča katedrala štefandom,stara 1000 godina besplatno turisti na hiljade svaki dan je obilaze. Pa se pitam sta ovi nasi hoce.
  • Перица

    17.10.2020 17:03
    Црква је институција која има своје власништво и може да забрани посете било коме.
  • mr no

    17.10.2020 16:52
    @Ns
    Kome da placa porez? Vama, unucima onih koji su rusili i palili crkve i ubijali svestena lica? Moze, cim vi vratite sve oteto od naroda i crkve i platite to sto ste 70 godina arcili tudje. Da li ti je jasnije?
  • Mile

    17.10.2020 16:44
    Pravoslavlje je sacuvano u neobaroknim crkvama dok u ostalim pravoslavnim krajevima nijeni bilo bogomolja.
  • Milos

    17.10.2020 16:37
    Sramno
    Sve sami hejteri Spc. Malo vas je cigani..
  • Vlada

    17.10.2020 16:36
    Restitucija
    @Porez

    Kad joj vrate komunisti ono sto su joj oteli od 1944.
  • Miroslav

    17.10.2020 16:36
    Ovo je jos jedan primer da su poremecene vrednosti u ovom drustvu i drzavi. Kada je uvedena veronauka u skole to je udaranje u same temelje sistema obrazovanja i napretka ove drzave. Jer, ili se moze verovati u dogmu ili ispitujete sve sto postoji. Ne moze da se veruje u dogmu a da ispitujete sve sto postoji. Naravno kod genijalaca iz SPC, Zutih i SNS-SPS oni mogu ovo dvoje da pomire. Ako se zeli i veruje u dogmu onda se ide u crkvu, ako ti njeni "vlasnici" dopuste, koji ne shvataju da nisu vlasnici SPC vec samo u sluzbi Bogu i SPC.
    Neki nasi velikodostojnici se ne bave verom, vec se bave politikom. Nije njihovo da se bave politikom, njihovo je da se bave verom. Oni nastupaju i govore kao da nisu hriscani i kao da nisu procitali jevandjelja. Prave od SPC novo paganstvo i smisljaju nove pozorisne predstave u crkvi. Oni treba da se ponasaju skromno, jednostavno, ne skrece paznju na sebe, ako uopste razumeju sta je pravoslavlje. Usla nam je ulica i ateizam u crkvu. Sve vise ima onih koji nose mantiju, kamilavku (mitru) a nikakve veze nemaju sa svestenim licima. Kad god je SPC pokusala da se bavi politikom uvek je gresila, jer joj to nije uloga. Mi smo Srbi toliko poklekli kao narod i toliko su unistene instucije, da nam ni crkva vise nije to sto je bila, i odavno nemamo crkvenu velicinu kojoj verujemo i koju postujemo... Odavno nemamo jednog Nikolaja Velimirovica...
  • Drd

    17.10.2020 16:34
    Pitanje za gradjane
    S obzirom na zlonamernost Roberta i ekipe jel bi vi pustili takve likove u svoju kucu ?
  • profesor

    17.10.2020 16:33
    kontramera
    Sada vladiki bačkom da država zabrani prodaju bez poreza na dobit, da ukine penzije sveštenicima koji nisu uplaćivali u penzioni fond, da zabrani ulazak vladiki u sve zgrade koje nisu u "vizantijskom" stilu.
  • Paprdne

    17.10.2020 16:18
    Pa nek idu u neku drugu eparhiju,isto je,niš nema???
  • Ns

    17.10.2020 16:14
    Porez
    Kada će početi pravoslavna crkva početi da plaća porez na imovinu
  • Riki

    17.10.2020 16:13
    Molba
    Mislim da je gospodin Čoban poslednji koji treba da kritikuje crkvu naroda kome ne pripada! Svako neka uredjuje svoju kuću!
  • pera

    17.10.2020 16:12
    Mogu da se zatvore za sve posetioce zauvek i nikada više da se ne otvore.
  • Marija

    17.10.2020 15:45
    Elita i jedna i druga strana
  • Stari Detelinarac

    17.10.2020 15:37
    E pa sad...
    da se zabrani ulazak i vladiki Atanasiju?
    Bio je veoma kritičan prema vrhu SPC!
  • Sadistanovi

    17.10.2020 15:36
    Veliki turistički pregalac iborac za istinu u medijima što je potvrdio višegodišnjim pisanjem u listu Svet, autohtoničar što čuva vojvođ.identitet na vašarima koji traku od janzara do januars na Trgu slobode, poznavalac diplomatije i jabučarstva bolje od Ejdusa i Simurdića zajedno, u rangu je onog što zatvary hramove pred turistima. S iste česme piju, samo je sad novac otišap više na jednu stranu zbog čega je uslefilo ovo nevoljenje koje je smenilo dobedavno saglasje. Gde su konji bečki što pišadu po ns ulicama, kamo ih ove jeseni?
  • Ljilja

    17.10.2020 15:32
    O Bože blagi, da li je on svestan uopšte da crkve ne pripadaju njemu?! Koliko daleko čovek od Boga može biti... mislim da je vladika reper za maksimalnu udaljensot!
  • Gengsta

    17.10.2020 15:24
    Eto tako
    Zanima me gde mogu da se "odkrstim". Posto sam krsten u pravoslavnoj crkvi koju su u medjuvremenu zaposeli kapitalisticki demoni a zelim da se zvanicno odreknem pravoslavlja i vratim sotoni.
  • ЏЂЖЋЧ

    17.10.2020 15:21
    Не знам. И у праву је Роберт и у криву су црквени званичници... само ми се не свиђа приступ тематици.... Једни у клин, други у плочу. А тако је једноставно саслушати другу страну и уважити примедбу која је у овом случају скроз на месту. Правимо од самих себе Византинце, а ем смо ратовали с њима безброј пута, ем нас веже само иста вера. НАРОД ЖУСТРИХ ИДЕАЛИСТА И КАВГАЏИЈА!
  • Primeticu

    17.10.2020 15:20
    Naljutio se popa na selo.

    Mada je on stalno ljut na nekoga.
  • Nikola

    17.10.2020 15:18
    Sta sto je napisano nije tacno? Zasto se ovom podneblju na silu namece kupolasti vizantijski stil kada je ovde tradicija sasvim drugacija? Zasto se u Vojvodini na silu odrodjavamo od prirodnog pripadanja zapadnoj kulturi (retoricko pitanje)? Kupole su mi odvratne, kada se kaze "zgrada crkve" meni je prva asocijacija barokni stil.
  • ЏЂЖЋЧ

    17.10.2020 15:18
    Погрешан је и омаловажавачки приступ критичара (чија је критика на месту) и надмени приступ црквених званичника по овом питању. Никако да савладамо основе културе дијалога и смањимо его.
  • LALA

    17.10.2020 15:13
    Smrdoslavija
    Dnevna doza SPC .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna