Autor: 021.rs

Novi Sad
20.02.2021.
11:28 > 14:22
Protest gotovo 1.000 građana zbog Plana detaljne regulacije Novog naselja, kojim se predviđa gradnja više garaža u stambenim blokovima, počeo je na parkingu na uglu Ulice Dušana Danilovića i Bulevara kneza Miloša, a potom je organizovana i protestna šetnja do bloka zgrada uz ulicu Bate Brkića.

Komentari 106

  • Limanac

    22.02.2021 08:23
    @Parking
    Jedino rešenje je uvodjenje stanarske plave zone, a ovi, što su kupili stanove u zgradama bez javnog parkinga, neka se obrate Gradu da na njihovoj teritoriji Grad napravi spratne, podzemne ili kakve već god hoće garaže.
  • Miloje

    22.02.2021 00:37
    @Toma
    Jel kifla za sendvic tostirana i hrskava ili je ovaj put meka kao dusa?
  • Biljana

    21.02.2021 19:27
    ?
    Gde je planiran parking u Stanoja Stanojevića?
  • @Zakon

    21.02.2021 11:24
    *
    Taj mali iznos o kome govoriš je 2.000.000 rsd po nedostajućem parking mestu!!!
  • Vlada

    21.02.2021 11:14
    @Komsa sa prvog

    Druže, pa to je stvarno ozbiljan problem. Na svu sreću, postoji više rešenja:
    - možete da se bolje organizujete, pa da voziš ženu na FTN i nastavljaš dalje za Šangaj, pošto nije baš "na drugu stranu"
    - možete da se preselite i živite negde bliže svom poslu
    - neko od vas može da promeni posao
    - jedno ili oboje možete da steknete bolju kondiciju pa da vam nije problem da nosite decu 150m od automobila.
    Kao što vidiš lista opcija je poduža, ali garaža nema na njoj.
  • Tita NS

    21.02.2021 10:47
    Ne damo Novo naselje
    Idite na Detelinaru... Zidajte garažu na mestu bazena, ako ste baš zapeli...
  • Toma

    21.02.2021 09:16
    Toma
    Trebaju garaže jer grad se ubrzani naseljava,prosiruje,sto je i normalnu. Naplacivati stanarske,parking karte a ostali placaju kao svi po gradu. Slazem se da svajo ko zida zgradu,treba da obezbedi parking,za stanovnike te zgrade. Sve se placa,bukvalno i nevidim ovde problem,zato smo svi postali neljudi.
  • Stana

    21.02.2021 08:55
    Bez teksta
    Verujte mi na rec,
    Volela bih da se posred Bircaninove , ako treba, napravi garaza samo da mogu da udjem i izadjem svojim autom u svoje dvoriste, a da pri tom ne moram da trazim vlasnika parkiranog auta na kolskom , obelezenom, prilazu po kafanama, prodavnicama i sl. Da ne moram da vucem decu iz Kasapinoviceve ili J. Veselinovica samo zato sto neko pazari u obliznjem ducanu i svoj tur je morao da doveze do ducana pa makar zatvorio kapiju. Ne samo investitore, vec bi i firme, autoperionice, sve one koji prodaju ili pruzaju uslugu, trebalo naterati da obezbede parking za svoje kupce.
  • Parking

    21.02.2021 08:09
    Na Limanu 4 uvek bilo mesta za parking, ali otkad su porusili neke kuce na pocetku Cara Dusana kod pekare Evropa i napravili nekoliko zgradurina bez parkinga, zauzese oni nama parking. Bukvalno preplavili nas parking. Graditelju su dopustili da napravi zgrade bez parking mesta. Realno tu je mogla stati manja zgrada i parking za nju, ali graditelj napravio 4 zgrade jednu uz drugu bez parkinga. Sad Galens pravi kod Cara Dusana kod kruznog toka, 7 zgrada ogromnih, na parceli koja je realno za maksimalno 2 zgrade. Ruglo grada. Pre su zgrade pravili udaljene od saobracajnice. Ove zgrade bukvalno imaju terase nadvijene nad kruzni tok. Ko ce tu da zivi?
  • Zakon

    21.02.2021 07:58
    Mora se promeniti deo zakona koji kaze da investitor koji ne napravi parking uz novu zgradu, placa neki mali iznos kazne, mali penal. Zato oni i ne prave parking, jer im se isplati da naprave ogromnu zgradu sa puno stanova na kojima ce zaraditi, a kazna je sitna sto nema parkinga. Mora da se uvede zakon, da u planu i nacrtu mora biti duplo parking mesta u odnosu na broj stanova u zgradi, jer ako nema takvog plana onda ni ne moze da pocne gradnja. Ne sme da se ostavi mogucnost da pocne gradnja zgrade sa placanjem penala. Nego: nema parkinga uz zgradu, e nema ni gradnje! Investitor bi po pravilu morao da kupi dva placa na jednom zgrada, a drugi za parking. Ili na jednom placu pola zgrada a pola parking. I dalje ce mnogo zaraditi, ne brinem se
  • Zastita

    21.02.2021 07:44
    Graditelj kad zgradi novu zgradu, morace pola tog placa da rezervise za zgradu, a polovinu za parking. Dosad je bilo da ceo plac bude rezervisan za zgradu, a onda od susedne javne povrsine uzmu da naprave nekoliko parking mesta. Graditelju se ne isplati da napravi duplo manju zgradu jer ce onda manje stanova da proda. E pa tako vise nece moci. Umesto zgrade od 100 stanova, neka naprave zgradu od 50 stanova i 50 parking mesta. Zar da mi gradjani po celom gradu ispastamo sto neki hoce da trpaju megalomanske profite u dzep. Zabraniti gradjenje ogromnih zgradurina, kakva 20ospratnica, to je van pameti. Neka nove zgrade grade na velikoj poljani, i da se obezbedi parking i zelenilo i mesto za decije igraliste i mesto za atomsko skloniste i mesto za vrtic i mesto za skolu i mesto za novi dom zdravlja. Ogromni razmaci izmedju dve zgrade moraju biti.
  • Станко

    21.02.2021 06:30
    Жал
    Енглези су богати, па они не могу да региструју два паркинг плаца на кућу, стан, ако нема гаражу или двориште за паркинг. У СИРОМАШНОЈ СРБИЈИ, дете са 16 год добија дозволу, а са 18 возило. Нарочито татине ћеркице.
  • Nena

    21.02.2021 00:24
    Nema nazad
    Hoćete da uništite poslednje delove u gradu koji su ostali ok za život. Pogledajte Novu detelinaru na čega liče pojedine ulice, sramota. Da li Evropa vidi ovo uništavanje jednog nekada pristojnog grada. Novi Sad upropašćen i ružan postao je tužan.
  • Rosa

    20.02.2021 23:48
    Ja iz Bosne bih da...
    Galensovci su građevinska mafija organizovana od kupovine državnih parcela do gradonačelnika i institucija koje im to dozvoljavaju svojim nadležnostima.
    Oni moraju da shvate da nadležnost ima i veliku odgovornost.
    Prvo treba uvesti promene o zastarelosti određenih kaznenih dela jer po svojoj jačini mogu biti presudne za ljude koji žive na područjima zahvaćenih mafijaškom šapom. Onda ih osuditi i oduzeti im sve stečeno na taj način. I napokon ih strani u zatvor sve sa Demokratama I Radikalima, samo po zasluzi.
  • Eugen

    20.02.2021 21:41
    @Pera Detlic
    Resenje je porez i registracija od 400% za svakoga ko na svoje ime ima vise od 1 vozilo (bilo privatno ili poslovno), ili maksimalno 2 vozila po porodici. To je luksuz u ovoj Vucicevoj prciji i to treba oporezovati a ne freelancere. Kad mu opalis porez od 2000 Eura tada ce imati samo jedan auto a ne 4 na svoje ime.
  • T.T. Boy

    20.02.2021 21:37
    Hellraiser
    Mani se ti epizode iz Backe Palanke, to pricaj negde drugo. Ovi sto su nosili " Vidi gari ne moze" su hteli da se malo " ogrebu" danas. Lepo je receno bez stranackih obelezja i to je trebalo da ispostuju!!
  • Djeram

    20.02.2021 21:23
    Pera detlic@
    Imaaaaa! Zivim na Novom naselju, ako mesto ne nadjem ispod pendzera, protegnem noge 50 metara, nisam lenja!
    NE MOZE DA SE UNISTAVA I BETONIRA ZELENILO DA BI NEKO SMESTIO SVOJU KRNTIJU!
    Jos da podsetim, to sto hoce da grade, nije obican parking, nego parking sa naplatom, znaci, ne moze prevarant koji nije obezbedio parking mesta za zgradu koju je sagradio i nalepio na susednu, da ocekuje da se siri gde mu se cefne, moze da kupi plac pored, pa umesto zgrade, da pravi parking! Naravno u tom slucaju nema profita, a " invrstitor", mora da iscedi i poslednju paru!
    Zelenilo se ne dira, drvece se ne sece, jer pripada stanovnicima naselja, pametnjakovicu!
  • Ne pecati se

    20.02.2021 21:13
    Stara slobistička mantra s ciljem razbijanja protesta: kao bili su prisutni "pripadnici opozicije". Normalan čovek ovima može biti samo opozicija. A opozicione partije jedva da i postoje, jer su ih sistematično uništavali mediji u službi vlasti i razni drugi likovi.
  • Gariša

    20.02.2021 21:09
    Crvene maskice
    Najbolji su mi ovi što kažu da nisu pripadnici ni jedne stranke iako nose crvene maske na kojima piše "Vidi gari, ne može". Hahaha, a došli zajedno njih 15 i zajedno, u grupi, otišli sa skupa. Slučajno, jel da?? Pa u svaki skup bi da uđete i ućarite koji politički poen.
  • Dr Jonny

    20.02.2021 21:09
    @Aleksandra
    Pa vidi, u tome je i problem za njih, jer je N.Naselje i napravljeno da bude funkcionalno i komforno za život.
    Da ljudima bude sve kako treba.
    I do sada im je bio trn u oku upravo zbpg svog prostora. Jer tamo gde je bilo zelenilo, zalili su betonom.
    Morali su ga uništiti, morali su da ga iskvare i naruše. Ta gramzivost ih toliko vodi da ih nije briga za život ljudi već samo da napune svoje džepove.
    Liman i NN su mi najlepši delovi grada, ali su se potrudili da mi unište moj Novi Sad u potpunosti.
    Nije ničija gorela do zore, neće ni njima.

    Kako se danas ponašaju, tako će im se "sutra" narod zahvaliti.
  • Pera Detlic

    20.02.2021 20:08
    @Djeram
    Ne tope. Parking mesta NEEEMAAAA. Zgrade zavrsene 1990. Po tadasnjem zakonu projektovano 30% parking mesta. E pa objasni majke ti kad skoro svaki stan ima jedan auto, gde ih smestiti. Pametnjakovicu. Najlakse pametovati. Daj resenje za evidentan problem. A ne bla bla bla.
  • /

    20.02.2021 19:51
    //
    Pitanje za redakciju, zašto ne objavljujete sve komentare, nisam nikoga vređao. Samo sam pitao da se organizatori izjasne o prisustvu pripadnika nekih stranaka (upadljiva obeležja su ih odala), kao i o prisustvu opskurnih likova koji lepe nacističke simbole uz put?
  • Tom

    20.02.2021 19:50
    IDzeri
    I u Iva Andrica nekad bilo mesta...al zgrada gde je pekara evropa,citava parkira tu,sad ce jos malo i iz Galensijade da parkiraju...vidim da ce biti protesta i tu.Unistili ste grad.Svaka cast,to ostavljate deci
  • Živeti slobodno

    20.02.2021 19:48
    SNS dalje ruke od NS
    Ovde pomaže samo kompletna smena ove bahate i odnarodjene vlasti!
  • LIMAN2

    20.02.2021 19:11
    GARAŽE PODIĆI NA VIŠI NIVO
    Gradite ih iznad Bulevara!
    Trava i Drveće,već uništeno!
    A,Bulevari zvrlje prazni...samo malo mašte...
  • HellRaiser

    20.02.2021 19:03
    Vidi, gari, ne može
    Sa Grbavice sam, i danas sam podržao moje sugrađane u borbi protiv urbanističke mafije zato što je to ISPRAVNO uraditi!
    Nosio sam masku "Vidi, gari, ne može", a zamislite - nisam član stranke. I znam većinu ljudi koji je nose. I zamislite - nisu ni oni članovi stranaka.

    I zato kažem svima koji su plaćeni da unose razdor među složnim ljudima ili suviše plitki da razumeju da je ovo borba SVIH NAS da odskakuću u troskocima!

    Koliko juče sam bio u Bačkoj Palanci, u Poloskoj šumi da sa Palančanima sprečim seču iste te šume. Sa istom tom maskom. I još jednom - zamislite, niko mi nije rekao: "Ne možeš da nam pomažeš, nisi odavde!".
    Nisu, jer su zahvalni svakome ko je voljan da pomogne.

    I zato, opet i još jednom, svima koji unose razdor - odskakućite u troskocima.

    Jer vidi, gari, NE MOŽE!
  • Čitač prostora

    20.02.2021 19:01
    Korak unapred
    Sto ste posejali, to ce te i da žanjete. Koliko znam u Novom Sadu je vladajuca stranka odnela pobedu na izborima. I sta sad?
    Kako je to moguce, ako ljudi ovako pisu i misle, nesto nije u redu!
    Ako malo procitate prostor preko puta protesta na veliko zelenoj povrsini izmedju ulice Momcila Tapavice i Bul. Jovana Ducica parcela koja je bila od grada Novog Sad, sad je u vlasništvu gle čuda kompanije Galens.
    Sad izmestaju vojsku iz vojnih objekata u Novom Sadu, a zamislite sta ce da naprave od kasarne Arčibal Rajs u Futiskoj ulici, pa betonjerku za 2500e/m2.......
  • Djeram

    20.02.2021 18:30
    Pera detlic@
    Detlicu, na Novom naselju parkinga ima, tamo gde je planom i predvidjeno, dovoljno, nema ga tamo gde su rodje natrpale zgrade jer im je dozvoljeno da ih sagrade bez predvidjenih parkinga! Sad, neka iskopaju rupe pored svojih zgrada, sagrade garaze od svoje love, kao kaznu sto su radili mimo propisa! To bi morali da urade u bilo kojoj normalnoj drzavi!
    Javno zelenilo je vlasnistvo svih gradjana i ne sme da se pipne! Jasno?
  • Biljana

    20.02.2021 17:37
    @razocarani detelinarac
    Nazalost, niste culi poziv organizatora da je svaki vid stranacke promocije zabranjen i da se organizatori ogradjuju od bilo koje stranke i prisustva iste. Zao mi je sto ste stekli utisak da bilo koja stranka stoji iza ovog protesta, jer je to apsolutna neistina, iako se mnogi zele infiltrirati u protest.
  • Pera Detlic

    20.02.2021 17:31
    @Tja
    Halo brate. Moja zgrada je zavrsena 1990 god. Od 2000-2012 je bilo praznih parking mesta koliko hoces. Problem pocinje od 2016, 2017 kada ljudi pocinju da imaju po min 1 a neki 2-3 auta po stanu. Odlicno da si protiv al daj resenje problema. A problem je evidentan i realan. Parking mesta NEEEMAAA.
  • Komšinica

    20.02.2021 17:30
    Jedino kome treba garaža, je investitor.
    Ako vidite da u vašem kraju da više nema mesta za parkiranje, a do nedavno je bilo, zapitajte se prvo koji kraj je zakinut za iste.
    I neka se isto obrati onima u Gradskim upravama koji su "zaboravili" da novim blokovima obezbede besplatna parking mesta bar u odnosu 1:1 sa brojem novoizgrađenih stanova. Iako se već deceniju obraćamo za to i MZ-ma i ostalim nadležnim institucijama, investitor je očigledno "glasniji".

    Takođe, Novo naselje nije jedini deo grada koji se brani.
    Treba pokrenuti inspekcijski nadzor da se vidi ko je doveo do takvog stanja i otpustiti sve koji ne umeju da reše problem na način po meri humanog stanovanja.
  • Nn

    20.02.2021 17:27
    Da li je normalno...
    Da se na mestu velikog parkinga na uglu Jovana Ducica i Kneza Milosa (gde ima oko 100 parking mesta) isece drvece i napravi garaza sa naplatom???Vidim da mnogi nisu upuceni...Zivim u Dusana Danilovica i do pre 3 godine nije bili problema sa parkiranjem...a od kada su napravljene zgrade bez parkinga,osecam se kao da zivim na novoj detelinari...posle 16h nema gde da se parkira i pored tog velikog parkinga...E pa ne moze,na mestu tog parkinga da se napravi garaza sa naplatom...Ne moze....nisam clan ni jedne stranke,samim tim sam slobodan i imam pravo da se bunim za nesto sto mi narusava nacin zivota
  • Aleksandra

    20.02.2021 17:17
    Nisu problem samo garaže
    Zašto se menja nešto što je već planski napravljeno i funkcionalno!!! Glavni problem je u tome, što danas kada se prave zgrade, niko ne računa parking mesta!! Celokupnu kvadraturu placa koju građevinac kupi, gradi se zgrada!
    Sada su cene stanova u NS na tom nivou, da se građevinci ma isplati i da malo više parking mesta za stanare svojih zgrada obezbede! S ne da remete postojeće, funkcionalne kvartove!!!
  • Novo Naselje

    20.02.2021 17:07
    Nakrali ste se!
    Privatizovali Komisiju za planove!
    Vodite grad sa ljudima sumnjivog morala, sa kupljenim diplomama i korumpiranim!
    Nema plana koji niste menhali zarad licnih interesa i interesa pojedinih investitora!
    Srusili ste Pupinivu palatu!
    Hteli ste da srusite SPENS!
    Prodali ste Radnicki univerzitet!
    Hocete da gradite Novi Sad na vodi!
    Pa dokle bre vise?
    Da li vi imate imalo obraza i srama?
    Zato se ostavite Novog naselja na miru i nemojte provocirati i iritirati gradjane, jer mnogi su vec dugo gladni!!!!!


  • mile

    20.02.2021 17:06
    Sada ste nasli da se bunite kad je dogorelo.Gde ste bili prosle zime kada im je trebalo pokazati.Sedeli ste kod kuce i smejali se setacima a sad kad je muka dosla do vas sada se bunite .Dokle god ne budemo svi zajedno izasli ko 2000 i pokazali im se, nema nista . Samo zajedno svi sa svojim mukama na ulicu, oni samo taj jezik znaju, lepo, mirno i kulturno, Novosadski.
  • Komsa sa prvog

    20.02.2021 16:50
    Postovani Gramzi - Bagins@
    Evo da ti objasnim:
    Zivim na N.Naselju a posao mi je u NIS-rafinerija-Sangaj.
    Supruga radi na FTN- Liman.
    Dvoje dece male koja idu vrtic.
    Ja nema sanse da idem busem na posao jer povezanost mog dela N.Naselja i posla, nikakva, moras presedati itd, gubis vreme u odlasku i dolasku 3h. A ponekad supruga duze radi itd, pa moram ja po decu u odredjeno vreme da ih preuzmem. Njoj je to uz put na posao a meni nije. To autobusem se ne moze obaviti u razumnom roku, jer dete moras dovesti i preuzeti u odredjeno vreme.
    Dok nismo imali decu, supruga je isla na posao bajsom, autobusem. Sada ne moze zbog dece.
    Na sve ovo dodaj i koronu sada.
    Tako da za mene i moju porodicu javni prevoz kao opcija otpada.
    I naravno da je tesko i nezgodno kada parkiras 150m od stana.
    Zamisli sad situaciju, ja ostao duze na poslu, supruga pokupila oba deteta i dolazi do nase ulice P.Baza i parkira skroz na kraju ulice jer nije bilo slobodnog mesta.
    Jedno dete od 2god a drugo od 4god.
    I sad ona umorna od posla,mora da tegli decu po kisi i snegu 150m i njihove torbe zato sto su sve stare i nove zgrade napravljenje bez garaze i za 5 stanova imas 2 parking mesta.
    Kako da ti dodju prijatelji, roditelji u posetu?
    Gde da se parkira?

    Ako neko misli da lazem za P.Baza i taj kvart, neka dodju svakog dana posle 17h i neka pronadju parking u krugu 200m.




  • @@@Pera detlic

    20.02.2021 16:42
    Ne, nema dovoljno zelenila i javnih povrsina u vidu parkova, igralista, i tako dalje. Ustvari ima, ali su zapostavljeni, kao i sve sto ne doprinosi dzepovima bagre na vlasti. To je jedini razlog zbog kog se garaza i planira kako bi jos malkice napunili dzepove na osnovu price da nema parkinga. Onom kome je zivot u gradu definisan parkingom i betonom i koji smatra da je takav zivot neki prestiz se grdno vara i trebao bi svratiti kod psihologa malo da poprica. Na kraju krajeva, da nema parkinga, gradjani bi inicirali temu i zahtevali od grada parking :) A s obzirom da to nije slucaj ovde vec je 'investitor' odlucio malo da perne parice je druga prica. Ali dobro, nema veze, u pravu si jer svet u kojem zivis je prelep, savrsen, svi su srecni i zdravi, svi podrzavaju sns i tako dalje.. Ali probudices se relativno uskoro i shvatiti da si dno dna ovog civilizovanog sveta jer baziras svoje postojanje na izvrsavanje stranackih duznosti - koje, moram da naglasim, su prilicno bedne. Mislim, svaka profesija je na svoj nacin teska i korisna, ali drago mi je znati da postoje ljudi koji se zadovoljavaju platom od 300e za kuckanje komentara na internetu. Odlican doprinos ljudskoj vrsti, nema sta.

    Savetovao bih ti da ne pises dalje jer ces se jos vise osramotiti; anonimnost mozda doprinosi tome da niko ne zna zapravo ko si pa te nece uzivo prozvati, al sigurno malo pecka iznutra kad vidis koliko ljudi citaju tvoje lazi i gluposti. Sve najbolje u odlicnoj stranackoj karijeri!
  • Pipi

    20.02.2021 16:41
    Bravo! Podrška!
  • Mile

    20.02.2021 16:33
    živi smo!
    Hvala svima koji su došli, još jednom!
    U eri današnjeg beznađa, nije malo 1000 ljudi na periferiji jednog grada.
    Jer dokazuje da smo živi, da nismo obamrli, da imamo i svest i savest, a i zube da ih pokažemo!
    Jer mi smo grad! Mi smo investitori! Mi gajimo decu ovde, plaćamo poreze ovde, mi smo grad!
    Zato grad po našoj meri! Po meri čoveka, po meri dece, po meri budućnosti!
    Zato odgovornost svih koji prave planove po meri kapitala!
    Opozicione stranke su nebitne, hvataju se za čiste, iskrene opcije jer nemaju ni potencijala ni energije!
    Sve je u našim rukama, vlast je vlast ali mora da shvati i i prihvati da - MI SMO GRAD!
  • NN

    20.02.2021 16:32
    Smrt novogradnji sloboda humanosti!
  • Moreeee!

    20.02.2021 16:21
    Igor20.02.2021 • 14:11
    Ja bih ipak planiranje prepustio strucnjacima

    Igore, strucnjaci i jesu projektovali Novo naselje, medjutim sad su ih zamenili halavi "investitori", u sprezi sa halavom naprednjackom vlascu, tako da...!
  • Neminovnost

    20.02.2021 16:19
    @Lana
    Parking mesta projektovana i prilagođena naseljima pravljenim pre 40 godina jesu nedovoljna; ali kada su nakon toga "sađene" zgrade, normalno je bilo pored njih projektovati između ostalog a i pre svega prilazne puteve i parkinge. To što poslednjih 15-tak godina vadikalska vlast korumpirano sadi zgrade a vadi drveće to samo stvara sliku da su "parking mesta pravljena pre 40 godina su odavno postala nedovoljna". Sve je popravljivo, pa i ova situacija ali ne na štetu kvaliteta života građana, već suprotno. Zato bravo za današnju akciju
  • Radič

    20.02.2021 16:17
    Ko će s nama?
    Osim što ćemo biti prvi u vakcinisanju, bićemo prvi i u betoniranju.
  • Lzo

    20.02.2021 16:17
    Treba garaža
    Jedna garaža sigurno treba kod partizanskih baza. Parkiram u kaće dejanović i vučem decu preko jovana dučića jer nema mesta.
  • Markos

    20.02.2021 16:02
    Pravo na zelenilo
    Neka odluči većina, a uskoro ćete i to znati kada pokrenemo peticiju. Nesposobni utbanisti kojima upravljaju investitori i političari su već naneli previše štete ovom gradu.
  • Dežurni mrzitelji i

    20.02.2021 15:55
    tragači dlake u jajetu
    Čitam komentare kako nema parking mesta. A zašto nema parkinga? Zato što je investitor, po običaju, tako planirao i onda još planira da se ugradi u garaže jer njegovom greškom nema dovoljno parkinga i sad će još da naplaćuje građanima taj svoj propust.
    Isto tako vidim da se ljudi bune jer su došli ljudi iz drugih delova grada. Volim Novi Sad ceo, nebitno gde trenutno živim. Jako sam vezana za pojedine delove grada u kojima na primer nikad nisam živela. Pa nije meni komšiluk samo ono gde živim. Da li je moguće da je potrebno nekome objašnjavati da možeš voleti deo grada i želeti da se ne naruži i ako ne živiš baš tu? Pozivamo se na solidarnost, a onda pojedini u tome vide nešto ružno i besmisleno. Ljudi, pa šta je s vama? Sad trenutno ne živim na Naselju, ali sam živela 30 godina i nikome mi ne može reći da nemam pravo da izrazim svoje nezadovoljstvo jer posle toga idem na bus u drugi deo grada.
  • Đura

    20.02.2021 15:48
    Bravo
    Bravo Novo Naselje. Bravo Novi Sade. Samo uporno i složno. Nadam se da je neko iz drugih delova grada bio na protestu iz solidarnosti prema građanima Novog Naselja. Krajnje je vreme da investitorskoj i urbanističkoj mafiji kažemo DOSTA JE BILO. NEMA VIŠE. Neće se oni bez protesta lišiti velikog profita ne gledajući na interes građana. Samo uporno, ujedinjeno i solidarno. Predlažem i osnivanje neke nestranačke organizacije za odbranu grada od investitorske i urbanističke mafije koja bi organizovala ovakve skupove u svim delovima grada gde investitorska mafija poželi da zbog svog profita oskrnavi naš grad i smanji kvalitet života građana. AJMO NOVI SADE. SAMO ODLUČNO I HRABRO. ONI ZAVISE OD NAS A NE MI OD NJIH.
  • Tja

    20.02.2021 15:48
    @Pera Detlić

    Ako je cena da se sve betonira i dižu kojekakvi loše planirani objekti, parkiraću ulicu niže, nikog nije ubila šetnja. Ko ne razlikuje pametno i glupo rešenje, neka se ne meša. Ne možeš samo naliti betončinu i postaviti skalameriju, nije to industrijska zona. Valjda postoje neka modernija rešenja. Ako ima za ikonostase i kupole, ima i za narod.
  • Janko

    20.02.2021 15:48
    @andja
    Kako očekujete da urbanistički haos reši gradonačelnik? Upravo ga je on sa svojim saradnicima i stvorio u poslednjih devet godina. Naravno da je i ranije bilo propusta,ali ovo sto se radi od kada je tu Vučevic dobija katastrofalne razmere po grad. Predimenzionirane zgrade,sa malo ili bez parking mesta,bez zelenila. Sve po zahtevu investitora,samo da se maksimizira profit. To nije urbanizam. To je unistenje humanog života u Novom Sadu. I sada se pojavljaju kao spasioci. Da poprave ono sto su sami unistili. Naravno,gradnjom garaza kroz javno privatno partnerstvo. I naravno,na uštrb zelenih površina.
  • ABCD

    20.02.2021 15:44
    avioni
    Dok god vam smeta što su došli ljudi iz drugog dela grada ili što je došao ovaj ili onaj da podrži nekoga u njegovoj bitci - nema budućnosti ni za Novo Naselje ni za Novi Sad.
    Dok su vam podele ispred solidarne borbe za svaki pojedinačni cilj svakoga od nas - trpećemo ista govna u kojima se već gušimo.
  • Dr Jonny

    20.02.2021 15:43
    Investicioni urbanizam nam je uništio grad.
    Ne zanima me čija je firma i ko su, izem ih. Ali barem da poštuju neka pravila smislene i oragnizovane gradnje. Ulice u kojima su bile nekad kuće, sada su spojene zgradurine. Ulice su ostale istih dimenzija. trotoar je toliko širok da se jedva mimoiđu dve manekenke.


    U staroj jugi su bila jasna pravila o dimenzijama građevinskog urbanog objekta i da bude u proporciji sa prostorom, zeleni pojas, parking. Zatim igrališta i ostalo.
    Pre neki dan prolazim i vidim decu u Svetozara Ćorovića prebacuju loptu preko ograde. I to im je jedini prostor gde se nažalost imaju igrati.

    Došli smo u situaciju da nemamo prostora da koračamo. Korupmiranost u svojoj najvećoj formi. Sve što su krali tolerisano je, jer je van očiju javnosti. Ali ovo dragi moji je što nas direktno ugožava. Nabijaju nas kao sardine.
    Pa ne treba se čuditi tom besu i nervozi na ulicama jer ljudima je preko glave.

    Dokle više da trpimo? Pitam nas.
    Dokle više ćete da kradete, imate li granicu? Pitam njih.
  • Komšija

    20.02.2021 15:43
    @Seljačkih buna
    Ja sam komšija iz Bul. vojvode Stepe i nosio sam masku " Vidi, Gari, ne može", a nisam član ni jedne stranke. Molim.Vas da me ne očlanjujete u stranke i da shvatite da je taj slogan univerzalna za svaki vid građanskog otpora.
  • RazocaranDetelinarac

    20.02.2021 15:38
    Dosao sa zenom i detetom sa Detelinare, video neke ljude sa politickim maskama, okrenuo se i otisao! Kao sto rekoh neki dan, NECU SA POLITICARIMA DA PROTESTUJEM, ni sa ovima iz ove vlasti a ni sa onima iz one vlasti!! Uzas, da Bog da svi politicari ziveli u tim garazama!!! E ljudi ih gledaju i niko da im kaze da odlaze odatle ili bar da skinu ta politicka obelezja!!!! Pozdrav sa Detelinare od mlade porodice koja se razocarala u Novosadske "gradjanske" proteste, jer nema ovde GRADJANA koji nisu u sluzbi ove ili one stranke... sramota!!!!!!
  • Maxa

    20.02.2021 15:36
    @Pera Detlic
    @ Pera Detlic
    Ovo nije politički nego GRAĐANSKI protest.
    Nauči prvo osnovnu razliku pa se onda uvlači u guzicu velikom vođi zarad lične sitne koristi.
  • Dragan

    20.02.2021 15:32
    Parking Naselje
    Činjenica je da na Novom Naselju ima sve manje mesta za parkiranje ali ko je kriv za to!? Kriv je grad i investitori koji rade zajedno sve u cilju ličnog bogaćenja!Nije problem da se prave garaze na Naselju ,nego je problem sto je izgradnja garaza data stranom koncesionaru koji ce skupo naplacivati koriscenje garaza!Ako je grad i gradonacelnik toliko brizni za stanovnike Naselja neka izgrade garaze ali bez naplate za koriscenje istih!!!Sve ostslo je lov u mutnom!!!
  • Kostunica

    20.02.2021 15:20
    Prostor Lozionice u kom jos ima nekih malih aktivnosti od strane radnika zeleznice treba pretvoriti u tehnicki muzej. Treba obnoviti zgrade, okretnicu, u radionicama jos postoji starinski alat, masine koje se pokrecu preko centralnog vratila, cak i pokvarenih lokomotiva koje stoje tamo. Siguran sam da bi ljudi sa zadovoljstvom prihvatili tako nesto u nasem gradu, i ne samo prihvatili nego postoje ljudi koji bi neke svoje zanimljive stvari ili poklonili, ili pozajmili kao izlozbeni eksponat. Znam sigurno da bi vlasnici starovremenskih automobila, bicikala i motocikala svoja vozila rado izlozili u muzeju bez ikakve nadoknade.

    Ne dozvolimo naprednjackoj bagri da zatre svaki trag kulture i ljudskosti u Novom Sadu.
  • Vlada

    20.02.2021 15:19
    Botovi se aktivirali kao nikad pre, kad je ova tema u pitanju. Na pravom smo putu!!!
  • Lana

    20.02.2021 15:09
    Na žalost to je neminovno. Parking mesta pravljena pre 40 godina su odavno postala nedovoljna.
  • Seljačkih buna

    20.02.2021 15:08
    Komšije
    Najbolji mi je bio govornik koji kaže da ovo nije politički skup već skup komšija sa Naselja. Ja sam sa Naselja (Seljačkih buna), protiv garaže sam u Dušana Danilovića jer je besmislena, ali na skupu je bilo 20-tak momaka sa crvenim maskama "Gari, ne može" - toliko o nestranačkom skupu... Takođe, prepoznao sam desetak komšija sa malom decom a ostali kad smo se razilazili sedaju u kola ili idu na bus i dalje sa Naselja. Jesu to komšije? Verovatno sa Limana, Grbavice, Podbare...
  • Nekad

    20.02.2021 15:07
    Umesto zgrade od 150 stanova i samo 10 parking mesta, neka smanje i naprave zgradu od 50 stanova i 50 parking mesta. Da vidis kako ima mesta, samo je nevolja sto graditelj hoce da proda 3 put vise stanova
  • DekacNS

    20.02.2021 15:04
    Krenuo na protest, sa nadom u promene i neki bolji put u budućnost! Kad tamo, stranački likovi iz drugih delova grada! Lebac ti j..., zar im ništa nije sveto i sve moraju da unište! Svaku želju, svaku nadu u bolje sutra!
  • A

    20.02.2021 15:03
    A
    A dali su vas drugovi iz firme,stranke,videli. Ako su vas videli,hm,ostacete bez posla,da ne spominjem dronove. Ovde vise niko nije normalan,zavadi pa vladaj uz pojacan strah. Tragedija jednog naroda! Zalosno!
  • mjaukalo

    20.02.2021 15:02
    Svaka cast, da sam znao i ja bih dosao. Makar neko da se odbrani od tog ludackog nagona za betoniranjem
  • Joca

    20.02.2021 15:01
    Nema od toga ništa. Zidaće šta hoće, gde hoće i koliko god hoće. Protest ne može da promeni ništa, pošto građevinska mafija pripada državi - revolucija bi već bila druga priča.
  • Uvek ista prica

    20.02.2021 14:53
    Ne bih se slozila sa onima koji se bune, jer stvarno nisu u pravu. Novi Sad je unisten besmilenom gradnjom i sada nekako mora da se resi problem, jer ne mozete da doneste odluku o broju automobila po clanu porodice ili o rusenju zgrada napravljenih posle recimo 1990-e. Grad nije predvidjen za taj broj ljudi, a ni za takav saobracaj. Jednostavno infrastruktura ne odgovara danasnjim potrebama. To nije problem samo u NS, vec generalno kod nas. Ulice su formirane dok su isle konjske zaprege. Sada nema druge.
    Ne nisam politicki bot, vec vozac kojeg hvata uzas kada trasi parking mesto. Izvinjavam se svima koji nisu razmazeni kao ja i mnogi drugi, jer ne zelimo da parkiramo 2 km od mesta na koje idemo i da razmiljamo o zoni i pauku.
  • Gramzi - Bagins

    20.02.2021 14:49
    @Komsa sa prvog
    Aj sad jos kazi da oboje idete kolima na posao, molim te! Pa, upravo zbog takvih kao sto ste vi i nema mesta za parkiranje! Nisu samo investitori krivi sto nisu pravili parking mesta kad su zidali visespratne zgrade nego i vi koji zivite u gradu a niste u stanju ni na posao da dodjete javnim prevozom!! Imate autobuse pa ih koristite!! Sta ce vam toliki automobili?! Zar ne mozete ni 100 metara da predjete bez njih?! Ali, ne, radije biste da dodjete na posao kolima i da se zalite kako ste jedva nasli parking kao moj kolega cija porodica ima TRI automobila (on i zena jedan, cerka i sin svako po auto) a zive na Limanu!! Mi koji zivimo u prigradskim naseljima nismo krivi sto imamo jedan polazak autobusa na sat i po!! Mi nekada nemamo izbora nego da dodjemo kolima na posao jer, zbog nedovoljno polazaka, busom jednostavno ne mozemo stici na vreme!
  • Andja

    20.02.2021 14:47
    Urbanisti
    Sramota je da gradski urbanisti dozvoljavaju investitorima gradnju zgrada bez parkinga. U poslednja tri meseca u ulici Andje Rankovic i Bate Brkica napravljene su tri nove zgrade sa 10-ak parking mesta. Umesto da sada na parcelama preko puta tih zgrada naprave parking, gradska vlast i urbanisti najavljuju da ce nastaviti da dopustaju istom investitoru (Inobacka) da gradi nove zgrade takodje bez parkinga. A posle ce taj isti investitor dobiti dozvolu da izmedju blokova u ovim ulicama umesto zelenih povrsina i igralista izgradi garaze na sprat koje ce naplacivati tim stanarima.l.
    Mislim da ce zbog interesa pojedinaca iz gradske vlasti i investitora (u ovome slucaju Inobacka) ispastati gradjani ovih blokova. Zabrinjavajuce je sto ce ovakvi ljudi nastaviti da vode grad i kreiraju buducnost. Nadam se da gradonacelnik ili neko drugi iz vlasti moze nesto da promeni u sistemu rada urbanista u gradu Novom Sadu i da umesto licnog interesa pojedinca bude bitniji interes zajednice
  • Novosađanka

    20.02.2021 14:45
    IZAĐIMO SVI NA ULICE
    Ovo je strašno šta se dešava u našem Novom Sadu!!!
    Ljudi,sugrađani pa dokle ovo ide? Uništiše nam sve zarad njihovog bogaćenja!!
    Ulaz u grad iz pravca Beograda naselje Klisa kriminalno!!
    Toliko smrdi DEPONIJA koja će uskoro biti REGIONALNA da to nije humano za ljudski rod.Od toliko prostora kilometrima van grada oni su zacrtali baš tu od prvih kuća Mega marketa, Lesnine na stotinu metara.
    Dokle više to ide??? Ko to određujje??? Ko pravi od grada ruglo?? Samo zgrade,zgrade.... pa gde je zelenilo gde su parkići?? Stave igralište i mislr da su rešili sve...
    Dragi sugrađani, ne dozvolimo ovo što su isplanirali.
    IZAĐIMO SVI PA NEKA VUČEVIĆ DOĐE U SVAKI DEO GRADA DA VIDI KAKO JE NAMA,NAŠOJ DECI I UNUCIMA...
  • Prva vojvodjanska

    20.02.2021 14:41
    Ludak.
    Nije tačno da bi bilo samo 15 naših sugrađana da niste došli vi sa maskama " Vidi gari ne može". A sve i da se sakupilo 15-20 ljudi to nije uopšte tema. Napravite gospodo miting pa nosite šta hoćete ako hoćete i slike predsednika partije meni ne smeta! Ovaj skup se ticao našeg Naselja . Toliko o tome!
  • Laki

    20.02.2021 14:35
    Bosna gosna para nikad dosta.
    Samo napred dok jos ima koji kvadrat neizgradjen.
  • Milenko

    20.02.2021 14:34
    @prva vojvodjanska
    Vas komentar o ljudima sa "Vidi, Gari, ne moze" maskama je veoma ruzan, Vi ili ste neupuceni ili zlonamerni. Niko ko je oko mene stajao nije clan stranke i vise ljudi je bilo sa tim maskama koji nisu clanovi stranke nego obrnuto. Ta poruka je slogan gradjanskog otpora i poruka bahatim vlastodrzcima da ne mogu da rade na stetu ovog grada. Da je bilo maske sa sloganom "Za zeleno Novo naselje" nju bih nosio. Nemojte ovu poruku poistovecivati sa strankama samo zato sto su je i oni uzeli i promovisu je.
  • Malo logike

    20.02.2021 14:32
    Cini mi se da vecina stanovnika naselja nije izasla na proteste.To nesto govori
  • opozicionista

    20.02.2021 14:14
    I da dodam: U Novom Sadu ima 350.000 birača. Od toga 100.000 glasa za SPS, JUL i radikale, kako god da se zovu u tom trenutku, 35.000 glasa za neke druge, a preko 200.000 "kulira" izbore pod ovim ili onim obrazloženjem. Zato vladaju radikali, i vladaće. Sve dok ovih 200 i kusur hiljada ne shvati da su ih radikali preveslali, i da samo radikalima odgovara nametnuta priča "svi su isti"...
  • Igor

    20.02.2021 14:11
    Ja bih ipak planiranje prepustio strucnjacima
  • Rale

    20.02.2021 14:09
    Radikalski grad! Novi Sad je tužan grad!
    Gradskoj vlasti predlazem da ostave malo planove da se olade, zapalice se od preterane upotrebe i zarade!
  • Lzo

    20.02.2021 14:06
    Treba garaža

    Jedna garaža sigurno treba kod partizanskih baza. Parkiram u kaće dejanović i vučem decu preko jovana dučića jer nema mesta.
  • Gradjanka

    20.02.2021 14:05
    ISPRED GRADSKE KUCE
    Organizujte protest ispred Gradske kuce pa da svi izadjemo i pitamo Vučevića dokle misli da vodi grad po smeenicama iz Beograda. Ako je nesposoban da se ostavi grad na miru pa neka ide za Beograd. Doveo je kurte i murte da upravljaju gradom. Bocara mi je zastitni znak Novog Sada.
  • Реља

    20.02.2021 14:01
    Само борбено!
    Свака част за људе који су дошли! Нема предаје. А екипу са партијским декором, иако је организатор рекао да се то не ради, треба да буде срамота!
  • Dr.

    20.02.2021 14:00
    Nikad gore bilo nije
    Nivi Sad u svojoj istoriji nikada goru i bahatiju vlast nije imao. Sada je pun kriminala i nestrucnih politicara, sa kupljenim diplomama, koji ga “vode” i sistematski unistavaju.
    Vucevicu sram te bilo!
  • 65+

    20.02.2021 13:40
    Džaba vam momci, moji sinovci...... Jedino što je usvojeno za izgradnju zapadne tribine stadiona je da umesto visina 32m bude 28. A zgrada tik uz stadion ima 3+P. Pa sad vidite koji ce biti uslovi stanovanja. Mislim da ce i na NN ova vlast odraditi što je zacrtala. To će biti i sa Limanima koji misle da su se odbranili. Trenutno.
  • Црни

    20.02.2021 13:40
    4
    Не дамо Ново Насеље!
  • Ludak

    20.02.2021 13:35
    @prva vojvođanska
    Mogu da Vam kažem da nije bilo tih bukača sa gari maskama i njihovih satelita bilo bi otprilike 10-15 ljudi ukupno i to uglavnom onih koji ne shvataju da će se za koju godinu krviti za parking mesto, da će moliti parking servis da im uvede naplatu ali ok, svako ima pravo da se buni.
  • Микица

    20.02.2021 13:31
    Даље руке од Насеља багро! Нећемо ћутати док нам уништавају крај!
  • NS

    20.02.2021 13:22
    Svasta
    Pa sta vi hocete? Kukate kako nema dovoljno parkinga u NS,a sad kad grad hoce da vam ispuni zelju da dobijete parking mesta,sad kuku ne treba parking,hocemo sumu. I treba da idete u sumu,niste vi za grad.
  • Dođoš

    20.02.2021 13:09
    ()
    Svi ste vi dođoši,neko pre neko kasnije,mani ti si neki vojvođanin iz Srbobrana zar ne ?
  • Marko

    20.02.2021 13:08
    Jedino urbaniste i te koji bi da uništavaju go***vom motkom tući, jedino tako može nešto da se postigne. Ovim protestom se samo neki ljudi bolje osećaju, imaju osećaj da su nešto uradili, ali ako se ovako nastavi nići će tu garaže....
  • neko

    20.02.2021 13:08
    nedovoljno
    Razočarao me mali broj ljudi na protestu. Daleko je veći broj onih koji će se okoristiti od gradnje garaža: radnika, političara, investitora, malih preduzetnika,.... tako da je ovo izgubljena bitka. Komšije, i vi ostali imate pravo da se protestvujete ako vam nešto smeta. Ne očekujte da će uvek neko drugi uraditi sve za vas. Ako ne promenite taj način razmišljanja, teško nama svima!
  • neo NSovac

    20.02.2021 13:07
    Bosna fosna
    Treba da se NS vrati zelenom imenu po kom je nekada bio poznat. Uvesti da se širi centar ne vozi sa mašinama na unutrašnje sagorevanje i samo uz posebnu dozvolu za dostave. Da se plaća nenormalna taksa za vozila i da se biciklovi opet vrate u naviku.
  • Pera Detlic

    20.02.2021 12:58
    @@Pera detlic
    Pile moje pametno. Hajd sto lazes sebe bas me briga. Al zasto lazes narod bre. NEEEMA dovoljno parking mesta na naselju. NEEEMAAAA.
  • Milan

    20.02.2021 12:57
    BRAVO komsije!!! Pokazali smo svima koliko nas je. Nadam se samo da ce onaj sto je svo vreme kruzio crnim micubisi dzipom zatamljenih stakala sa BG tablicama preneo informaciju o brojnom stanju gde treba. Nisu racunali na ovaj broj, zato nije ni bilo policije u pocetku, tek kasnije su se pojavili i u civilu i u uniformi. Svaka cast na organizaciji svima koji su ucestvovali. Bilo je prelepo i zbog ogromnog broja dece koja su svo vreme trcala i vozila trotinete po povrsinama koje hocu neki da im oduzmu.
  • NN

    20.02.2021 12:54
    Svaka cast za komsiluk, kapa do poda.
  • VladimirNS

    20.02.2021 12:48
    &
    Muka mi je. Svi ste se rodili u kolima.
  • Drug

    20.02.2021 12:46
    Do kraja života
    Narode budimo složni
    Nemojmo dozvoliti bandi da nam seče drveće
  • Prva vojvodjanska

    20.02.2021 12:32
    Brigada
    Veoma mi se nije svidelo sto su neki ljudi nosili maske " Vidi gari ne moze". To je slogan jedne ili dve politicke stranke u gradu a ovaj skup nije trebao da ima veze ni sa jednom strankom. Tako je bilo najavljeno. Ja sam dosao da se bunim protiv izgradnje garaza u delu grada u kom zivim ceo zivot. A politicke stranke neka organizuju sta god hoce sa svojim imenom pa neka tamo nose i maske a ako hoce i stranacke zastave pa ko im dodje dosao im je. Ovo nije bilo u redu.
  • @Pera detlic

    20.02.2021 12:30
    druze jedino ako dolazis kuci u 4 ujutru subota na nedelju pa da ne nadjes mesto. Uvek ima mesta, posebno na ovom parkingu koji retko kada bude vise od pola popunjen. Nije lepo lagati (ili si prosto nesposoban da se snadjes ili ti je tesko da parkiras kola malo dalje i prosetas 5min duze do stana).
  • Komsa sa prvog

    20.02.2021 12:27
    Postovana Marta@ 80% zgrada na naselju je izgradjena pre gradjevinske privatne mafije.
    Pravile su drzavne firme. U nasoj zgradi koja je 1988god useljena, nema garaze ni svoj parking. Parkiramo svi na javnom parkingu.
    Nekada je bio jedan auto po porodici a danas imate u proseku dva auta. Supruga i ja imamo po auto. To su auta oba vrednosti zajedno 8000eur. Nit smo mafijaci, niti dodjosi, niti sns botovi ali PARKING MESTA NEMA!
  • Lala

    20.02.2021 12:24
    Eno ga Vučić na 2:02
  • Čuj

    20.02.2021 12:13
    Čuj
    Čuj mirni protest.....sa ovima nema ništa mirno!!!
  • Bojan

    20.02.2021 12:11
    Napred naši
    Tako se brani svoj grad!
  • O

    20.02.2021 12:10
    O
    Obično gubljenje vremena. Šta ste glasali toste i dobili,ima i crno ispod nokata danam naplate. Pa vi opet glasajte,uzimajte 100,30,30 evra,a kada dođe na naplatu u proteste. E neide to tako,građani,ima da izgrade sve što su naumili jer nema više nikog da ih,spreči.
  • Sima

    20.02.2021 12:08
    Borba se nastavlja
    https://www.021.rs/story/Novosadske-price/266560/Balasevic-se-sa-15-godina-borio-protiv-kucnog-saveta-zbog-fudbala-Pogledajte-njegovo-prvo-pojavljivanje-u-medijima.html
  • Pera Detlic

    20.02.2021 12:07
    Au
    Pa cekajte bre ljudi. Da li na naselju ima parking mesta dovoljno ili nema. Manite se politickih protesta. Ja samo znam da svaki put pravim 5 krugova oko 8 blokova zgrada ne bi li nasao jedno mesto. Trrba pitati Boru Solunca zasto je davao dozvole za zgrade bez dovoljno parkinga.
  • markoni

    20.02.2021 11:57
    Kad vas vidim
    Sa tim transparentom - sloganom protesta dodje mi da betoniram ceo grad.
  • Opozicionista

    20.02.2021 11:55
    Samo, zaboravili ste da naglasite da protesti nisu politički, a to je jako bitno, jer jedino naprednjari imaju pravo da se bave politikom, dok mi ostali moramo da se izvinjavamo...
  • Komsinica

    20.02.2021 11:53
    Svaka cast!
    Tako se cuva komsiluk!
    I tako ce biti svaki put na svakom cosku ako neko smisli slicnu glupost na NN, neka se zna!
  • Marta

    20.02.2021 11:39
    Podrska!
    Novo naselje he retko planski izgradjen deo grada. Sada svi stanari treba da ispastaju jer su gradske vlasti dopustale investitorima da grade bez parking mesta. E pa dosta vise investitorskog mafijanja po nasem gradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna