Autor: 021.rs

Novi Sad
25.02.2021.
16:40 > 12:37
Plan nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu, gde se planira izgradnja novog Vatrogasnog doma, nalazi se na javnom uvidu.
  • Vatrogasac

    28.02.2021 09:06
    Čitajte
    Jasno u tekstu piše da se otvara još jedna stanica tj. Centar za obuku i Vatrogasni dom. Postojeći ostaje!!!
  • Miki

    26.02.2021 12:14
    Na mestu rasadnika sada je već izrasla mlada šuma od sadnica koje nisu preseljene i prava je šteta da se to sve uništi (tako veliko drveće), umesto da konačno izgrade jedan park koliko toliko pristojne veličine u skladu sa potrebama veikog grada kakav je Novi Sad postao. Puna su im usta priče o ozelenjavanju a ovamo seku već izraslu šumu. Svi veliki gradovi imaju parkove (ćak i Beograd ima Košutnjak., Ušće..) jedino Novi Sad nema zapravo ima tri parkića koji su izgrađeni kada je novi sad bio pet puta manji nego što je sada.
  • Milan NS

    26.02.2021 07:07
    Kome onda
    parcela uokvirena ulicama Jovana Subotića, Vuka Karadžića i Aleksandra Tišme?
    Mora da je neko baš zinuo
  • g pen

    26.02.2021 06:44
    Novosadjanin je u pravu. Nego, ne bi ni pravili da stari nije na interesantnoj lokaciji. Skupljam opklade od koliko spratova ce biti zgrada na tom starom mestu. A ,,investitor‚‚ je vec znan.
  • Brane

    26.02.2021 06:30
    Svi ste redom genijalci. Ni ne čitate napisano do kraja.
  • Za gedu i dejana

    26.02.2021 01:15
    @gedo gluperdo-eno ti parcela za Lidl na tom planu oznacena crvenim straftama.
    @dejan-taj deo grada spada pod taj celokupan "Plan detaljne regulacije XYZ" samo je sad ovaj deo izdvojen iz tog plana pa se "jos detaljnije" razradjuje.

    Mene cudi jedna druga stvar, koju sam video u katastru pre ihahaj godina, a niko je ne spominje a vidi se na ovom planu- KAKVE SU ONO GRDOSIJE polukruznog oblika visine od 6-9 spratova???
    Kako to da su u katastru tako fino polukruzno savrseno VEC DAVNO isparcelisane (i za KOGA), iako se u katastru i dalje sve vodi kao njiva i suma, kako ste vi iz grada ZNALI i za KOGA ste znali da pravite tako savrsene kruznice i mesta za zgrade, a tek SAD izbacujete plan na uvid, gde nam mazete oci vatrogasnim domom, a ustvari se planira hiljade novih stanova???
  • Dejan

    25.02.2021 21:37
    Plan
    Plan generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara - lokacija Rasadnik?!? Prvo, ne postoji Subotički bulevar već se ta ulica zove Bulevar Evrope. Drugo, probajte na mapi da uokvirite prostor definisan navedenim ulicama i onda pogledajte gde se nalazi lokacija Rasadnik. Videćete da Rasadnik nikako ne može biti deo ovog plana; pitam se kako je moguće ovako pogrešiti?!
  • Realista

    25.02.2021 21:28
    Au
    Ko nezgodi ugodi. Evo strucnjaka razno raznih profila ubedjenih da je njihova primedba najpametnija. Pa vec imamo u Srbiji 6.000.000 selektora.
  • Stojan Lazarević

    25.02.2021 20:06
    Više lokacija
    Ovo je loša lokacija, jer sremska strana postaje još udaljenija. Osim toga, zar ne bi bilo neopodno da, umesto centralizacije, vatrogasna služba ima punktove u različitim delovima grada?
  • /

    25.02.2021 19:57
    /
    gedo gluperdo svu si zemlju procerd'o.

    sasvim se dobro secam da je rasadnik premesten zato sto je tu trebao da se gradi neki trzni centar a vatrogasni dom na drugom mestu telepa.
    cak je i lidl obecan tu negde

    sta se desava gedo?
  • Banderaš

    25.02.2021 19:56
    Korupcija
    Mislim da je zbog efikasnosti veoma bitno napraviti strateški plan i izgraditi više manjih vatrogasnih domova,umesto jednog ogromnog vatrogasnog doma kao što je ovaj. Zamislite kolika šteta može biti prouzrokovana požarom za pola sata koliko treba kamionima da dođu od futoške do Klise na primer ili petrovaradina. Jedan dom na Klisi jedan u blizini fakulteta koji bi pokrivao centar i limane i jedan na NovomNaselju kod kružnog toka Rumenačka/Bulevar evrope koji pokriva indusrtiju,Rumenku,Novo Naselje. Evropski sistemi zaštite predviđaju male,efikasne,dobro raspoređeme ekipe po kokacijama,u blizini medicinskih ustanova,saobraćajnih čvorišta ,skupih objekata,broja stanovnika po kvadratnom kilometru su studije koje preventivno dovode do uspešnih rešenja. Osim u srbiji gde su svi najnestručniji na vodećim položajima.
  • Реалан

    25.02.2021 18:47
    С обзиром да и овде планиралу школу - неизвесна је судбина плаца у улицама Станоја Станојевића и Момчила Тапавице (где је по тренутним плановима школа планирана)
  • Новосађанин

    25.02.2021 18:40
    Логика
    Зар није било боље да се ватрогасни дом изгради на празној ливади него на месту где се налазе све оне саднице које је Градско зеленило оставило? За то се мора наћи решење, макар да се то дрвеће искористи за озелењавање будућих блокова и ватрогасног комплекса. Или да се искористи за озелењавање града.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna