Novi Sad
04.03.2021.
09:10 > 12:54
"Ipak su naši Novosađani vrlo saosećajni", priča Geza Vereckei koji je upravo preuzeo obroke za dva dana od volontera iz "Kuhinje solidarnosti".
  • Bojana

    04.03.2021 17:13
    Svaka čast
    Svaka čast na ovoj incijativi!
  • realno

    04.03.2021 15:28
    Saopštenje UN-a 1970.god.: Jedina zemlja NA svetu koja nema gladnih je SFRJ.
    Trebam li nacrtati? :-)
  • dobrivoje

    04.03.2021 14:33
    @ψ04.03.2021 • 13:16
    Svaka čast
  • dobrivoje

    04.03.2021 13:30
    @Goveđe04.03.2021 • 10:14
    Kako god ko dospeo na dno,on je na dnu. Ne pomaže se tim ljudima da bi se dao primer i da ostali ponavljaju te greške nego je u pitanju čista humanost,to je nešto što pojedini ne mogu osetiti ako nemaju u sebi. U svakom slučaju je mnogo lakše pomoći nego tražiti pomoć,mnogo bolje biti u situaciji da možeš da pomogneš nego da ti pomoć treba.
    Svak radi po svojoj savesti.
  • ψ

    04.03.2021 13:16
    in vivo
    Ljudi kao sto je govedja supa su samo povredjeni likovi koji nisu dobili pomoc kada je njima trebalo, te su ostali kivni na svet i postali mizantropi i slicno. Nijedan covek nema takav stav "urodjeno" vec je on posledica sopstvene boli. Samo, svaki covek koji sa tim zeli da se izbori, prvo mora da razume sebe. Nemojte mu zameriti, on je samo povredjen i ima "zivu ranu", a mizantropiju i nazovi stoicizam praktikuje kao da je hanzaplast za tu ranu. Steta sto su i te emocije - pa emocije, u koje takodje ne zalazi mnogo, vec ih samo koristi kao stit. Nadam se da to isto ne radi sa osobama oko sebe, jer nisam siguran da se bez altruizma odnosi prema bliznjima, sto ga dodatno cini licemerom. Tesko je izaci na kraj sa sobom u tim okolnostima, kada nemate razumevanja ni za sebe, ni za druge, a introspekcija mu je odbojna, takodje iz slicnih razloga. Dobar pocetak je sto je makar rekao sta misli i identifikovao se sa nekom svojom idejom kako bi voleo da ga vide.
  • Z

    04.03.2021 12:50
    Z
    Sramota i bruka u 21veku u Srbiji koja je toliko bogata a ima stanovnika kao veci grad u evropi. Glad i siromastvo odavno bi ovde trebalo biti istrebljeno dase vodi drzava kako treba. Ali i to cese promeniti i to brze nego sto neki misle. Svaka cast na ovome. Niko Gladan,Niko bez Krova nad Glavom.
  • realno

    04.03.2021 11:36
    za Goveđe
    "Goveđe 04.03.2021 • 10:14
    Supe
    "Ne slazem se sa pretpostavkom da niko ne sme da bude gladan i da svako mora da ima dom!
    Nije moja obaveza da drugima obezbedim hranu i smestaj,"
    Pogrešno si shvatio poentu članka, a i život oko sebe. Ne boj se, ovde se ne radi o obavezi, nego o saosećanju, humanosti, čovekoljublju, a verovatno te i to plaši. Svoj nedostak empatije i humanosti nemoj kriti i opravdavati opaskama da među njima ima alkosa itd. to je već izlizana fraza kod onih koji se boje pomoći drugima. Budi originalniji, kaži : ne dam nikome ništa, ja samo brinem o svom novčaniku. Živi ti i dalje sam sa sobom, ali kad i tebi bude potrebna pomoć, budi dosledan, sam sebi pomozi.
    Želim ti da u budućnosti budeš bolji čovek.
  • nina

    04.03.2021 11:05
    za goveđu supu
    Nije tvoja obaveza, ali je tvoj izbor, i po tome se vidi kakva si osoba. Sebična.
  • NN

    04.03.2021 10:41
    Humanizam
    Prvo, ovo je divan pokušaj humanog i empatijskog, vredan i jedinstven. Divno.
    Drugo, vezano je za prvo, država je tu gledajući svoje stranačko ili već interese, zanemarila siromašne građane a zna dobro njihova imena, samo se okreće glava i fokus naše negativne kritike ka njoj usmerava na sasvim u ovom trenutku nebitne vesti. Ciljano i psihološki.
    Treće i kraj.
    Mi smo krivi. Komšija komšiju ne poznaje, okreće se na drugu stranu, ne pita kada vidi da je neko u stanju potrebe, da li je u pitanju glad, bolest, neki odnos, bukvalno "beže". Imate zgradu i desetine stanova. Ali su oni prazni, ne poznajem svoje komšije. Upoznajmo se, "ja sam vaš komšija, čovek, a vi"?
  • Sova

    04.03.2021 10:40
    Zakazala je država odavno i debelo što se tiče brige o građanima. Pogotovo najosetljivijim kategorijama: deci - pogotovo teško bolesnoj, mladima, nezaposlenima, ljudima sa teškim zdravstvenim problemima koji nemaju sredstava za skupe terapije, siromašnima, itd itd, moglo bi se nabrajati do u beskonačnost.
    Drzava - ako se ova prćija jedne jedine stranle može tako nazvati, brine samo o svojim poslušnicima, ulizicama i svojoj paravojsci kriminalaca i dilera.
    GRAĐANI su ti koji čine državu. GRAĐANI brinu jedni o drugima.
    Postoji na FB stranica - grupa Budi human - Humanitarne licitacije, u okviru Humanitarne fondacije BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić.
    Ukoliko je neko nekad zavirio na tu stranu, ne verujem da je mogao ostati ravnodušan prema patnji sve te dece i njihovih roditelja, kojima je svaki minut kao večnos. TU se vode prave bitke za svačiji život, tu se iskazuje najplemenitije u ljudima.
    Državo, znaš li koliko tvoje dece pati? Il' te nije briga - a milioni i milioni evra, dinara i čega sve ne, rasipaju se da bi se očuvale pozicije vlasti.
    HVALA svim humanim ljudima velikog srca.
  • Bombon

    04.03.2021 10:27
    Ovo je nešto najplemenitije što ovaj grad ima. Kapa dole svaka čast i donaciju uplaćujem odmah!
  • Deda

    04.03.2021 10:26
    hvala vam deco
  • Goveđe

    04.03.2021 10:14
    Supe
    Ne slazem se sa pretpostavkom da niko ne sme da bude gladan i da svako mora da ima dom!
    Nije moja obaveza da drugima obezbedim hranu i smestaj, a pogotovo sto medju tim beskucnicima nisu svi bas nevinasca, i neki jednostavno su zasluzeno ostali bez krova nad glavom zbog svog neodgovornog ponasanja!
    Dosta je tu alkosa, sitnih lopova i velikih duznika, koji su unistili svoje i zivote svojih najblizih clanova porodica.
    Svakom po zasluzi! Sto manje altruizma, to je bolje drustvo!
  • Bl

    04.03.2021 10:13
    ..
    Bravo, ne ovi sto kradu livade i grade zgrade predstavljajuci da je to svima interes i svojoj deci kupuju stanove od drzavne zemlje.
  • Рацка Варош

    04.03.2021 09:45
    Закаже држава код једних. А код других не. Парадокс у наслову.
  • Idi begaj

    04.03.2021 09:32
    Svaka vam čast volonteri!
    Zaista,poštovanje veliko.
    Hvala vam u ime novosađana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna