Autor: Beta

Novi Sad
14.04.2021.
14:08
Suspendovani apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Karanović uputio je danas pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je optužio upravu tog fakulteta da želi da nanese što veću štetu svom studentu.
  • Lela

    15.04.2021 20:07
    Ni pravo ni pravda
    Leglo korupcije. Pljackasi. Polaganje ispita preko kreveta. Samo vazduh sto nisu poceli naplacivati i to papreno papreno. Ko upise a da nije na budzetu i odlican student neka se pozdravi sa novcima. Bahacenje profesora, asistenata. Tuga. I ispisnica se papreno placa, sve. Sramota.
  • Ленка

    15.04.2021 11:11
    @Biljana
    Можда би било боље да вашег сина поштедите својих личних предрасуда, фрустрација и комплекса.
  • Tijana

    14.04.2021 22:48
    Srećno kolega
    Jadan, ne zna kakvo ga tek maltretiranje čeka kada bude polagao pravosudni ispit. Počev od toga da neće znati iz koje literature da uči, jer komisije različitu literaturu zahtevaju, jer ne postoji zvanični Priričnik za polaganje pravosudnog ispita, a do samog polaganja ne znate koja ste komisija, da su pismeni zadaci ravni ozbiljnom iskustvu sudije, da je zabrana polaganja u slučaju da padnete 6 meseci, ako drugi put padnete onda dve godine. Šta dipl.pravnik da radi dve godine pitam ja vas?

    I još nas posle toga čega advokatski ispit, a upis u adv.komoru vas različito košta u zavisnosti gde ste obavljali pripr.vežbu.

    Srećno kolega i svim budućim kolegama, žalosno je što niko ne traži reorganizaciju i modernizaciju ovog ispita koji bi trebao da nam bude nadgradnja postojećeg znanja, a ne jedan od najtežih, a najbesmislenijih (trenutno) ispita!

    Oni koji treba da se bore za prava drugih, a nisu u stanju za sopstveni bolji položaj da se izbore.
  • Biljana

    14.04.2021 19:08
    Završila sam pomenuti fakultet. Sada moj sin, koji želi da menja postojeće stanje, planira da upiše isti. Već vidim njegovo nezadovoljstvo i uzaludne pokušaje da "nešto promeni" u Srbiji u kojoj je vekovima sve samo u pokušaju
  • Dr

    14.04.2021 18:02
    2
    Milkov i kompanija, privatnu drzavu napravili na fakultetu i izivljavaju se. Pu pu, daleko vam lepa kuca
  • 9

    14.04.2021 18:01
    nameri
    se junak na junaka , a i kadija je od iste struke jedino
    što su njemu nažalost izdali dokumenta. Sada se
    s tim hvališe , a nije ni sluga običnom bravaru ali je umislio
    da jeste i da ga narod voli pa si za rođendan organizuje pionire.

    Dokle god su nam to i takvi pravnici tako će nam i biti.
  • Milica

    14.04.2021 17:06
    Pravni
    Na Pravnom u NS profesiri imaju plate 5000 evra, asistenti 1000 evra i baš ih briga za studente. Jedan docentkinja je bila u UO Sajma i dobila 40000 evra (piše na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije), jedan asistent je postao milioner u muljanju sa direktorom Agencije za restituciju. Dečko, mani se potvrde, nauči te ispite ispočetka u Bijeljini da ih više nikada ne vidiš.
  • S

    14.04.2021 15:50
    Kakva je sad ovo svinjarija?
    On njih snimao kako prave pizdarije i onda on ispao kriv za snimanje a za pizdarije nikom nista?
    Nadam se da nisam dobro ukapirala...podseca na Asanzovu krivicu obelodanjivanja zlocina gde je kriv onaj koji to otkrije a ne pocinilac...treba pitati gospodju Bler, ona konta te stvari...
  • Brane

    14.04.2021 14:49
    Buna protiv Dahije
    Шта треба да се догоди да се овај Правни факултет развласти. Да се Дахије приведу познанију права. Они се играју људским судбинама.Основно је право на живот и на образовање а ове Дахије су горе од турских . Уништавају један млади живот јер су моћни и бахати. Зашто их држава плаћа? ЕУ треба Дахијама да уведе санкције. Председник Вучић да уведе привремене мере на ПФ а Министарство Просвете да обустави финансирање јер га Дахије не признају.
  • NEpravni fakultet

    14.04.2021 14:37
    Tzv. "Pravni" fakultet je leglo korupcije, srbovanja, nacionalizma, poltronstva i zla.
    Profesori imaju enormno bezobrazne plate koje se mere hiljadama EUR.
    I mladi zaposleni imaju izuzetno velika primanja.

    Uz to, tzv. "Pravni" fakultet apsolutno ne poštuje propise naše pokrajine i države i ne samo da je to samo po sebi problematično, nego postavlja primer da se tako može raditi.

    Npr. tzv. "Pravni" fakultet je danima pre nego što je zvanično usvojena tzv. "tradicionalna" zastava Vojvodine, iznad ulaza istakao upravo ovu tzv. zastavu Vojvodine, a ne i zvaničnu zastavu Vojvodine.

    Istaknuti zastavu koja još nije usvojena je = istaknuti nepostojeću zastavu.

    I nikom ništa.
  • Blablabla

    14.04.2021 14:37
    Ludost
    Da nije tužno bilo bi smešno. Neće da izdaju potvrdu o polozenim ispitima, pa gde to ima,osim na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde ima svega osim pravde očito.
    Za one koji ne znaju ista potvrda se papreno plaća tarifa je iznos puta broj polozenih ispita, kao da studenti već nisu platili prijavu za te ispite, regularno ih položili i još kada se traži potvrda ili ispisnica onda se to papreno plati, očito studenti "malo" placaju tokom studija... zalosno je sta se desava.
  • realno

    14.04.2021 14:35
    Nažalost, momak će završiti pravni fakultet kroz praksu, braneći se od nepravde i sujetnih profesora, boreći se protiv korupcije i kriminala. Neće mu trebati stažiranje..
    Momčino, sve najbolje u daljnjem životu i radu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna