Autor: Oslobođenje.ba

Novi Sad
14.04.2021.
20:50 > 21:03
Pisana pošiljka adresirana ćirilicom i upućena na adresu u Novi Sad (bulevar Mihajla Pupina 25) iz "Hrvatske pošte" u Mostaru vratila se pošiljaocu sa pečatom "zabranjeno pisanje ćirilicom".
  • /

    18.04.2021 13:41
    /
    srbe je vecinu u vojvodini napravio tito
  • Jovan Ilic

    16.04.2021 10:59
    Gospodjo Zvonka?!
    Ne znam zasto bi u zemlji Srbiji nekome poput vas smetala cirilica?! To mi nikada nece biti jasno?! Smeta vama naziv Karadjordje?! I ostalo srpski nazivi u Srbiji ?! Ne znam da li vas je neko obavestio da zivite u Srbiji,ne u hrvatskoj.Posto prema imenu bi rekao da ste odatle poreklom.Ali ni to cak nije bitno.I kakve veze ima sadasnja vlast sa cirlicom?! Cirilica se u Srbiji koristi od Cirila i Metodija...Od ranog Srednjeg veka,nema veze sa ovima sada, niti sa predjasnim,niti sa buducim vlastima. Latinica je pismo uvzeno u Srbiju/Jugoslaviju u vremenu KRALJEVINE SHS.Pre toga se nije koristilo ! Vidite ekstremisti kao vi u Hrvatskoj u jednom Vukovaru gde je oko 50% srpskog stanovnistva.Ni sa soecijalcima policije ne mogu da sacuvaju jednu malu tablu gde pise i cirilicom i latinicom naziv necega?! Sad bi vi i u Srbiji da ukidate cirlicu?! Da vas separatista i autonomasa nije malo previse?! Posto delite ideologiju ociglesno sa okorelim ovima sa velikim slovom "U" na celu,i oni su kao i vi protiv svega srpskog posebno cirlice SPC.Isto kao i vi .Takodje da znate istoriju ,znali bi ste i da je turska bila okupator na ovim prostorima preko 300 godina ne "500" kako ste naveli.Tako kao okupator ne moze da trazi bilo koje nasledje koje je doneo na okupiranu teritoriji Srbije?! Ali ocito ideologija koju imate u glavi sa veliiim latinicnim slovom "U" i"vojvodjansko separatizam"...Vam magli pogled na realne cinjenice ! U skolama se uci i jedno i drugo pismo,ali cirlica je uvek primarna.
  • Homer

    16.04.2021 10:09
    Поново
    Српско школство учи ђаке да је Вук измислио принцип "Пиши као што говориш..." Није. Измислио га је Јохан Аделунг и у целом свету је то чувени Аделунгов принцип. Треба гледати сајт одбора за стандардизацију српског језика. Шта тамо пише. Клајнова књига је међународно катаголизована да је на хрватском. Правопис језика је најнижи облик прописа. Устав је највиши у земљи . ИСО стандард 639/2 је највећи светски пропис и поседујем документ г.Хјустада из 2008 г кад је извршена промена .Лично поседујем
  • Nuzočinac

    16.04.2021 06:07
    ????
    Na шта vi трошите energiju. Не смета vam ништа drugo у ovim вукојебинама u којима živimo. Ни sistemska корупција ni непотизам ni партократија ni све moguće и sveprisutne девијације kojima обилује naše друштво.
    Наjвeћi пrоbлeм је iзgлeдa oва ујдuрmа sа pиsмoм.
  • @Homer

    15.04.2021 19:28
    Ne, vi ne znate, nemate pojma.

    Srpski jezik ima 2 ravnopravna pisma.
    Jedno je privremeno gurnuto u ilegalu čisto političkom, a ne lingvističkom odlukom.
    Isto tako se može i vratiti, a i vratiće se.

    Srpski već 100 godina nije samo ćirilica, nego ćirilica + latinica.
    Zašto glumite Bugare, Makedonce, Ruse...?

    Vi "bolje znate" nego školski sistem?
    Srpska latinica se uči na časovima srpskog jezika u obaveznoj osnovnoj školi.

    Vrhovni autoritet za srpski jezik, Ivan Klajn, objavio je knjigu na srpskoj latinici.

    Ovo i nije odgovor vama, vi ste izgubljen slučaj, nego čisto da neko ne poveruje vašem izvrtanju i lažima.

    Srpski ima 2 pisma, tako kaže Pravopis i tačka.
  • Homer

    15.04.2021 18:51
    Не знате
    Латинично писмо тј гајевица је по међународном ИСО стандарду 639/2 хрватско писмо од 2008 год. Мој коментар је на српском а ваши на хрватском. То цео свет поштује те у Србији постоји Фејсбук Твитер инстаграм само на српској ћирилици и не може друкчије. У Србији је по Уставу члан 10 службено писмо ћирилица језик српски а могу се и други користити. У Бих је ћирилица једно уставно писмо
  • iguman

    15.04.2021 17:58
    U Rimu se ponasaj kao Rimljanin.
  • Gagarin

    15.04.2021 17:06
    Zasto?
    @DAF:
    Dobro pitanje. Na njega treba da odgovore gradjani Vojvodine pa kako odluce, do sada su se izjasnjavali za autonomiju. Mozda zbog razlicitih standarda u tome kako se u Vojvodini zamislja da ta nasa drzava treba da izgleda, prvenstveno po pitanju demokratije, odnosa prema manjinama, ekonomiji, ekologiji, pa cak i mestu u svetu. Unitarna autokratija nije ideal svima, Bavarci vole da su Bavarci u Nemackoj. I nisu nista manje Nemci zato sto su Bavarci. Politika je mnogo kompleksnija stvar da bi bila uproscena na nacionalno pitanje i da se misli da ako je nacionalno pitanje reseno, sve je reseno.
  • Snow @DAF

    15.04.2021 16:20
    Srbija i Republika Srpska
    Srba u Vojvodini ima oko 1 300 000, to je 70%. Nije, baš brate 90%, ali ti opraštam jer si iz bratske Repubike Srpske i verovatno nisi upućen. Ali to ne menja činjenicu da je ovo teritorija Republike Srbije i da će ostati teritorija Republike Srbije. Tačno je da je nastala kao teritorija na kojoj su živeli Srbi u AU monarhiji i slažem se da danas ne treba da postoji. Ali to ne menja činjenucu da su Srbi dominantan narod i da je ovo Srbija! Živela Srbija i Republika Srpska. A što se ćirilice tiče, na veliku žalost, ni kod nas nije bolja situacija po tom pitanju, iako nam je ne brane da koristimo, sami ne umemo da je sačuvamo.
  • Cabage gazette

    15.04.2021 15:45
    Da li je tako?
    Pismo iz BIH ne ide za Zagreb nego za Srbiju. Na slici nedostaje potpuna adresa gde je pismo upućeno. Još selotejpom nalepljeno na koverat.
    Neko se šali sa ovim
  • @DAF

    15.04.2021 14:31
    Napisali ste:
    "Bolje bi bilo da se Srbi u Vojvodini zamisle zašto još uvek žive u AP Vojvodina iako čine 90% stanovnišva Vojvodine..."

    Po zvaničnim podacima i važećem popisu, Srba u Vojvodini nema, kako kažete 90%, nego manje od 67%.
    Izvolite pogledati.

    Tako da izneli ste jako veliku Laž.

    A i ostatak vašeg komentara je laž.

    Naziv države u međunarodnom poštanskom saobraćaju se piše latinicom.
    Ako pošiljke stižu i kad su komplet adresirane ćirilicom, to je više slučajnost i dobra volja.
    Sutra neki Kinez može napisati "Kina" kineskim pismom... e zato se zna kako treba.

    Ne iznosite laži i ne zloupotrebljavajte slobodu govora na 021.
  • DAF

    15.04.2021 13:49
    Ćirilica
    Gospodo iz Srbije, u Bosni i Hercegovini su latinica i ćirilica ravnoptavni jezici i taj jezik se zove BHS. Međutim, svaki konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini izučava svoj jezik posebno, Srbi - srpski, Hrvati - hrvatski, Bošnjaci - bosanski. To i dalje nije razlog da se pošiljka vrati jer su u Bosni i Hercegovini kako rekoh ćirilica i latinica ravnopravne. Što se tiče izjave neke gospođe sa komentara da je u međunarodnoj korespodenciji pismima obavezna latinica, to nije tačno, najblaže rečeno. Ja veoma često iz Republike Srpske, entiteta Bosne i Hercegovine, šaljem pisma adresirana na ćirilici u Rusiju, Srbiju i Crnu Goru, odgovori mi takođe uredno stižu na ćitilici i pisma su adresirana na ćirilici. Dakle ovde nije problem pismo, ovde je problem pokušaja omalovažavanja jednog naroda u okviru Bosne i Hercegovine, urušavanje njegovih ustavnih prava, da na teritoriji cele Bosne i Hercegovine slobodno govore svojim jezikom i pišu na ćirilici. Ovde se ne radi o tome da li neko poštuje svoje pismo, pa ne želi da tuđe koristi, ovde se radi o klasičnom kršenju prava jednog naroda na nešto što mu je garantovano. Bolje bi bilo da se Srbi u Vojvodini zamisle zašto još uvek žive u AP Vojvodina iako čine 90% stanovnišva Vojvodine. Bilo je logično živeti u pokrajini Vojvodini za vreme Austro-Ugarske, ali sada kada ste u Srbiji, zbog čega se odvajati od ostatka Srba u nekoj pokrajini koja apsolutno nema nikakvo značenje osim što stvara kompleksnu i skupu državu. Pozdrav za sajt 021.
  • n

    15.04.2021 13:23
    Pošta i ćirilica
    Iz iskustva, u Švajcarskoj možeš napisati adresu na ćirilici. Znam jer sam jednom mahinalno adresirao pismo ćirilicom, kad sam slao kući mojima neka dokumenta. Shvatio sam tek kad sam predavao pismo na šalteru. Šalterska službenica (u Frauenfeldu) mi je rekla da se ne sekiram, jer imaju upustva kako čitati strana pisma. Ako mogu Švabe, mogli bi i Hrvati,
  • Ljuboljub

    15.04.2021 12:44
    Volim
    Volim sve ljude pa i one koji objavljuju članke što podstiču mržnju. Mislim da je bitnije to što se Mostarci i Novosađani dopisuju. Ne može ih niko u tome sprečiti. Srećniji su ljudi koje ljubav ispunjava od onih koje mržnja razjeda.
  • @Обсервер

    15.04.2021 12:39
    A u Srbiji, tačnije Vojvodini, otkaz su dobijali ne-Srbi i Srbi koji nisu bili za Miloševića.
    Lično znam ljude koji su tako prošli.

    I? Čemu vaš maligni, jednostrani, jednoumni kvazikomentar?

    Ovo pismo Nije bilo adresirano po standardnim, opštevažećim i logičnim pravilima.
    Sitničavo je što je ovako prošlo, ali pošiljalac ili ne poznaje pravila i logiku ili je ovo Namerno uradio iako je pošiljka bila navodno hitna.

    Hrvati nemaju ćirilicu i ne moraju da je znaju, koriste i izvršavaju naloge na ćirilici.

    Srbi međutim imaju 2 pisma, ali jedno od njih ne poštuju.
    Dosta gledanja drugih, malo pogledajte sebe.
  • Обсервер

    15.04.2021 11:44
    Бисери
    Није то изненађење, многи се Хрвати хвале да не знају ћирилицу, да би подигли свој политички рејтинг. Иначе у време формирања и противуставног отцепљења ''Младе државе'' Срби, који су у школама предавали хрватски језик, добијали су отказе, а такође и Срби који су радили у тамошњим библиотекама..... Има још ''бисера'' али је мало простора на овој картици.
  • Prečanka

    15.04.2021 09:00
    Za one koji se pitaju otkud Hrvatska pošta:

    Nije u pitanju Hrvatska pošta iz Hrvatske, već je u pitanju Hrvatska pošta d.o.o. Mostar, jedan je od tri ovlaštena poštanska operatera u Bosni i Hercegovini. Pogađate koja su druga dva i kako su podeljene teritorije na kojima posluju?

    Da li je čudno što se nešto u BiH zove Hrvatska pošta? Ako postoji nešto što se zove Republika Srpska, onda i ne odudara jako.

    Ono što mi ipak nije baš najjasnije jeste ZAŠTO JE AVIONOM trebalo da ide iz Mostara za NS?
  • Apsurdistan

    15.04.2021 08:12
    Kod nas su poništavane odluke i presude jer su napisane latinicom (koja je inače naše pismo i deo je nastave srpskog jezika u obaveznoj osnovnoj školi). Apsurdno.

    Šta se mi onda čudimo na ovo?

    ps Vidim botovi botuju na svaku vest gde se može srbovati.
    Zvonkin komentar je u vrlo kratkom roku i odjednom dobio gomilu minusa.
  • Kika Bibić

    15.04.2021 08:07
    Oduvek je moglo da se piše ćirilicom, ali se onda mesto i država napišu latinicom. Tako možete iz svake zemlje da pošaljete. E, sad što oni teraju mak na konac, kao što i mi ovde radimo, to je druga stvar. Kulturni ljudi u celoj bivšoj Jugi čitaju knjige ćirilicom, barem oni stariji, ali bi ponešto od naše kulture otišlo dalje da je pisano latinicom, Ne možemo da kažemo baš nas briga, čuvamo ćirilicu. A za početak jezički čistunci da zahtevaju promenu imena firmi, da počnemo od jedne, Asseco, pa nadalje, da se lepo zovu po srpski i ćirički.
  • Ja

    15.04.2021 08:06
    Posta
    Posta Hrvatske u Mostaru? A ja naivno mislila da je Mostar u BiH, da im je glavni grad Sarajevo a ne Zagreb. Jos samo da pocnu da placaju kunama a ne sa KM.
  • SrBa

    15.04.2021 08:05
    Prvo
    Mostar nije u Kurvatskoj! Drugo, čovek je platio poštarinu, i očekuje da pismo bude isporučeno. Treće, poštar mu na pošti nije ništa zamerio niti napomenu, znači zna da čita ćirilicu. I treće, kako Kurvati popune elektronsku prijavu za vakcinisanje u Srbiji? Tada znaju ćirilicu. Stoka Kurvatska.
  • HK

    15.04.2021 07:51
    Srpskim zapaljenim nacionalistima komentatorima neko da objasni da se latinski alfabet korosti u međunarodnom saobraćaju, u krajnjem slučaju je baš nekom bitno onda opet barem grad i država destinacije latinskim alfabetom. To ja kao da ja sad iz Srbije adresiram pošiljku za Kinu na kineskom što njihova pošta preferira ali ovi u srbiji i svi redom u tranzitu ne znaju i nije njihov posao da odgonetaju šta je šta. Ili samo da pročitaji tekst jer je objašnjeno
  • Lili

    15.04.2021 07:29
    Zvonki niko ne brani da piše latinicom, a nikako joj ne bi trebala smetati ćirilica u zemlji Srbiji!
  • Mk

    15.04.2021 07:28
    Na zalost i kod nas se mozemo sresti sa takvim glupostima. U drzavi u kojoj se koriste DVA pisma na mala vrata jedno je zabranjeno. Od prosle godine osnovcima je ZABRANJENO da koriste latinicu. To niko spomenuo nije u javnosti. Smeju da je koriste za velezenje u ne skolske sveske,papirice a u sveskama koje koriste na casu, radnim listovima knjigama, pisani kontrolni je zabranjeno.
  • Limacheros

    15.04.2021 07:27
    Bol
    Pa kad mi srbujemo , to je normalno . A kad nam drugi vrate istom merom , onda boli .
    Verovatno bi mu pismo vratili i u Engleskoj , Španiji ....
    I neka se taj mostarac ne pravi naivan . Jako dobro on zna gde je i zašto pisao ćirilicom .
    U Bosni je teranje inata način života . Energija koji su oni tamo utrošili na inaćenje , mogla ih je učinito Švajcarskom , a na rupom .
  • Marko

    15.04.2021 07:22
    Epilog

    Neka ih tuzi. Ovakve stvari zahtevaju sudski epilop.
  • A71

    15.04.2021 07:21
    prioriteti
    U, ovo mora da je bitniji od toga sto u Temerinu nema kanalizacije i pijace vode :)
  • !

    15.04.2021 06:43
    Kod nas je jos apsurdnija situacija.
    Cirilica u hrvatskom jeziku i medjunarodnom postanskom saobracaju Ne postoji.

    Ali srpska latinica u srpskom jeziku Postoji.
    Uprkos tome, iz prizemno nacionalistickih razloga je gurnuta u ilegalu i to i u ovom delu zemlje gde vecina koristi latinicu.

    Ne osudjujte druge dok sebe ne pogledate.

    Latinici se mora vratiti status zvanicnog pisma jer je jedno od 2 pisma srpskog jezika i odluka da to vise ne bude je bila politicka, ne lingvisticka.
  • Ogjj

    15.04.2021 06:39
    @Zbonka
    Šta Zvonka? Šta piše u tvom komentaru? Kaži malo jasnije, o kakvoj ti ćirilici i latinici pišeš, napiši jasno šta će biti kad bude to tvoje. Jesmo mi Novosađani malo metiljavi i spori ali ti si me baš pokrenula.
  • Maxa

    15.04.2021 06:29
    @.
    Tačan komentar a ima duplo više minusa nego pluseva. Sa sajta naše Pošte:
    "U međunarodnom poštanskom saobraćaju, adresa primaoca se ispisuje latinicom i arapskim brojevima. Adresa može biti ispisana i pismom odredišne zemlje, uz uslov da se naziv odredišne zemlje mora ispisati i latinicom."
    Mada je i to neprecizno ako se insistira na tome, jer kako napisati "Nemačka", "Germany" ili "Deutchland", na primer? Mislim da nije latinica bitna, verovatno je bitno staviti internacionalne nazive zemalja da bi svaka međustanica znala u koju zemlju da pošalje u opštem slučaju. Ovde mislim da su "terali mak na konac" iz inata. No to je balkanski "specijalitet" nama i pisma vode ratove, a ne samo ljudi.
    @Himzo Stvarno, zašto preko Zagreba? Samo iz Mostara i okoline, ili iz cele BiH?
  • jedna reč ih opisuje

    15.04.2021 06:22
    fašizam
  • Marjaskas

    15.04.2021 06:02
    Posle se cude sto se RS otcepljuje
  • @Zvonka

    15.04.2021 05:20
    kad bi ti znala ko je miletic
    Zvonka, a da pokupis ti lepo svoje prnje i da se vratis tamo odakle su tvoji dosli krajem 40ih i usput da vratis ukradenu imovinu u koju su vas smestili pravim vlasnicima. Cirilicom se pre '41 itekako pisalo, jos za vreme Franje Josifa, imas i slike i izvore i sta god zatreba. Pomodarstvo i napad na pravu vojvodjansku tradiciju je odbacivanje cirlice.
  • Gagarin

    15.04.2021 03:41
    Budalastina
    Dok se mi lozimo cirilica/latinica, oni koji barataju velikim ciframa se lepo razumeju.

    Ovaj postar ocigledno nije cuo za 'Hrvojev Misal', napisan na prvom hrvatskom pismu glagoljici, koja je dala slova ⟨ш⟩, ⟨ц⟩, ⟨ч⟩ cirilici.
  • Hej Zvonka

    15.04.2021 02:52
    Vrati se lebati tamo odakle si dosla i ne talasaj. Karta do zg ti je 2000 tisuće tj na srpskom 4000din. A priznaj da te boli u duši kad ti na pokaznoj pise autobuska karta, al ćirilicom?? I naziv "Karađorđe" isto? A Milos Veliki, i to? Pa kako srećo "lipa" da te ne boli kad tvoja istorija traje od '41 pa na ovamo, i to se zahvali nacistima, kojih da nije bilo, ti bi se zvala Milica. A mozda ti se i baba zvala Milica, samo te sramota da priznas....
  • Nada

    15.04.2021 02:13
    @ Zvonka
    Vi gospođo niste u pravu. Ako Vam ne odgovara bilo šta u Srbiji-široko Vam polje. Idite u Hrvatsku pa budite svoj na svome i uživajte.
  • mimi

    15.04.2021 02:03
    @Zvonka
    Ne razumem šta znači "Vratićemo latinicu". Od nastanka Jugoslavije, kada je u Srbiji uvedena latinica (neki to tumače kao nasilni čin Aleksandra), oba pisma su se koristila u Vojvodini. U školama se uvek prvo učila ćirilica, osim u školama gde je program bio na jezicima nacionalnih manjina. Dakle, sasvim je legitimno koristiti ćirilicu i ne vidim razlog da se pismo povezuje sa srpskim nacionalizmom.
    U Vojvodini nije problem ćirilica, nego odsustvo korišćenja jezika drugih etničkih zajednica koje u njoj žive. U Novom Sadu možemo videti samo na nekoliko mesta nazive institucija na mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i hrvatskom. Na romskom nisam videla ni jedan naziv. Na tome bi trebalo raditi, a ne na brisanju ćirilice.
  • Laloš

    15.04.2021 01:08
    Evo događaja iz pošte u Novom Sadu. Pre par meseci mi je umro poznanik u Prijedoru i otišao sam da pošaljem telegram saučešća u poštu u Spensu. Napišem tekst adresu i državu Bosna i Hercegovina. Gospođa mi na šalteru reče da telegram neće stići jer nisam dobro napisao državu i prepravi ime države u Republika Srpska. Ja je pitam kako kada je to BiH a da ovo drugo ne postoji kao država. A ona će meni da je to naredba sa "vrha". Verovatno ovi u Bosni znaju za ovo šta mi radimo pa im je ovo povratna reakcija. A
  • Pošta

    15.04.2021 01:04
    Prilikom predaje internacionalne poste ime zemlje mora biti napisano na lokalnom pismu. Ako se pošiljka iz kine šalje za rudiju- Rudija mora biti napisana na kineskom a ostalo na ruskom tj pismu zemlje odredišta. Kada je takva vrst slanja u pitanju onda se prati odozdo tj od zadnje informacije. Tako da je dotični gospodin ( nije bitno da li je Srbin ili ne) sve uradio kako treba osim sto nije napisao Srbija latinicom. Ja šaljem pistu iz Amerike i pišem sve ćirilicom i Serbia latinicom i to na engleskom i nikada nije bilo problema.
  • Petar

    15.04.2021 00:59
    Ova gospodja sto Joj smeta cirilica u Srbin sta kaze zasto Srbi u Hrvatskoj nemaju struju
  • Трећа

    14.04.2021 23:56
    Zvonki
    Драга Звонка, и ја једва чекам да сјашу, али ће ћирилица остати и опстати као што је и вековима уназад, укључујући и период аустроугарске владавине.
  • Иги

    14.04.2021 23:37
    Ништа чудно, стање редовно.
  • Tamara

    14.04.2021 23:22
    @Zvonka

    Ne brinite, latinica ne može nestati to je nemoguće.
    Isto tako ne može da nestale ćirilica. Jednostavno svi pismeni ljudi u Srbiji su sposobni da čitaju i da pišu oba pisma, to svakako ne može da bude loše.
  • Vojvosadjan

    14.04.2021 23:17
    Nije mi najjasnije, kakva Hrvatska pošta u Mostaru? Znam da je grad podeljen ali mi nije jasno kako je moguće da na teritoriji Federacije postoji Hrvatska pošta? Nisam upućen ako može neko da objasni.
  • Маки

    14.04.2021 22:54
    И овде је дефакто била забрањена, од 1941-1988 и 0д 2000-2014, чист нацизам и апартхејд, али свако зло прође.
  • Vladimir

    14.04.2021 22:53
    Svi će pisati ćirilicom kad prime vakcinu.
  • Zvonka

    14.04.2021 22:15
    Pisanje na moranje
    Pa, kada su sadašnji režim ustoličen, ovde u N.Sadu su sve učinili i dalje čine da latinica nestane iz našeg vidokruga.
    Prvi jači napad centralizma je učinjen osim brisanja Elektrovojvodine i svega što ima predznak vojvođanski na čirilici.
    No, reagovala sam kao i na natpis stadiona "Karađorđe", pa isto bi i Turska mogla da ovde postavi pitanje svoje zaostavštine od 500-tinak godina ali za sada to ne čini- politika je u pitanju. Sada nije trenutak, ali bih istakla i promenu pisma na našim, novosadskim autobskim gradskim i vangradskim linijama na ćirilici.
    Da mogu, napisali bi i brojeve ćirlično, ali hvala Bogu, ne mogu.
    Vratićemo mi latinicu čim sjašete.
  • Bela

    14.04.2021 21:51
    Strasno !

    Ne mogu da verujem da ovakve Gluposti postoje !
    Svojim roditeljima u Torontu sam redovno slao postu, Cestitke na Madjarskom , i sve je redovno stiglo.
  • LarKo

    14.04.2021 21:36
    Sumnjivo
    Rukom napisano, i on je mogaô da dopise. Ko zna zbog cega su vratili posiljku...
  • Lustrator

    14.04.2021 21:22
    ?
    U federaciji BiH se može koristiti ćirilica. Odšteta za diskriminaciju i neisporučenu pošiljku!
  • .

    14.04.2021 21:13
    Koliko god da deluje sitnicavo i apdurdno, adrese u medjunarodnom saobracaju moraju biti na latinici.
    Sutra ce Kinez napisati odrediste "Kina" na kineskom...
    Postari nisu duzni da tumace bilo sta osim onog pravilno napisanog.
  • Limanac

    14.04.2021 21:13
    S'kim bre zive nasa braca u BIH. Republika Srpska treba da se pripoji Srbiji zbog ovoga .
  • Himzo

    14.04.2021 21:13
    Zašto pismo od Mostara do Novog Sada ide preko Zagreba?
  • Giga Moravac

    14.04.2021 21:07
    Tako se poštuje svoje pismo. Ne zameram im.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna