Autor: 021.rs

Novi Sad
27.04.2021.
12:19
Novi Sad može da se pohvali bogatom muzičkom scenom.
  • Isidora

    21.06.2021 18:21
    Nema Shopliftersa
  • Neka tamo

    29.04.2021 14:06
    Odgovor Sremcu
    Jasna Đuričić, Boris Isakovič(nominovani za Oskara), Srđan Timarov, Jovana Stipić, Emina Elor, Radoslav Milenković. Jeste vi neki teški ljudi, čovek nije imao nikakvu lošu nameru!
  • Sremac

    27.04.2021 21:22
    @Vlada
    Vlado tipični novosađaninu, nabeđen i uobražen, ne vidi i ne čita a generalizuje i vređa.
    Moguće je da sam pogrešio i da svi sem Đoleta kad se saberu mogu i na kub da se pomnože neće biti u konačnici odslušani koliko SAMO JEDAN ALBUM Balaševića, Bajage, EKV-a, Pušenja, Kazališta, Filma a o Dugmetu, Čorbi i Čoli tek ne vredi pričati. To je bila moja poenta ali kako objasniti bilo šta nekom ko misli da je rođen u Salcburgu ili Beču a ne u palanci zvanoj Novi Sad.
    Ispruži ruku i nabroj novosadske glumce i pisce i ako uspeš da ispraviš prste na samo jednoj ruci ti si moj idol. O mestima mog odrastanja i muzici Žute kuće, Mašinca, Atrijuma pa čak i Garude (zvanoj Gadura) možeš da se informišeš samo od istinskih zaljubljenika u muziku. Pozdrav gari.
  • Lastruž

    27.04.2021 21:10
    Balašević pa deset praznih mesta, zatim Ateisti pa nekoliko praznih mesta i onda svi drugi, svakako vredni pažnje bendovi. Ne bih se složio sa nekim od prethodnih komentara u kojima se sa nipodištavanjem gleda na scenu ovog grada. Fali na ovom spisku jako mnogo kvalitetnih grupa, fali pored Egzita u Pezosu da se obeleži festival uličnih svirača, fali blokstok obeležen na mapi. Dobra namera nije sporna, ali dosta je površno urađena mapa.
  • Novosadista

    27.04.2021 20:19
    /
    Ovo su sve bendovi koji su stekli megapopularnost i mahom su sada vec komercijala, NS ima puno, puno vise od toga, uz to ima Festival Ulicnih Sviraca npr.koji je redovno zapostavljen od strane medija, a ta manifestacija jeste jedno kulturno bogatstvo ovog grada. Ima divan film 'Kontakt' od Mihajla Obrenova, koji govori o NS alternativnoj sceni od 1989-do danasnjeg perioda. Eto npr. to je jako lepo svedocanstvo o jednoj epohi i NSu.
    Maliciozni komentar koji govori o stavljanju svega u simetriju dvojice licnosti kao sto su Balasevic i Bajaga, pa da izvinete ako bi gledali sta je 'kojih dometa', pogotovo znajuci sta je 'mainstream' na Balkanu, takva analogija nas ne bi puno usrecila... I zasto se sve mora vrteti oko toga kao da je vreme u muzici stalo nakon 1985? Jer za slucaj da niste primetili, zivite u gradu koji je zaista preBOGAT kulturnim desavanjima pogotovo muzickog tipa, u kojem zaista ima i dan danas jako puno izuzetnih muzicara, samo je potrebno zagrebati malo po povrsini, i biti voljan da se izadje iz komforne zone.
  • silversurfer

    27.04.2021 17:39
    bezveze
    Diletantski posao... niti je nabrojao sve koje je trebalo (bar još pola), niti ih je stavio u delove grada odakle su, (a i kako bi, kada ih je gomila iz raznih delova grada, jedan član benda sa Podbare, drugi sa Limana, treći sa Detelinare itd.). Aha, izvinio se onima koji nisu spomenuti. Pa važi, onda se ne pravi MUZIČKA MAPA NOVOG SADA, nego sa drugarima, uz pivo, nabrajaš bendove kojih se sećaš...
  • Gari sa Naselja

    27.04.2021 17:04
    Fali
    Prolece,MFT,No Speed Limit...
  • Vlada

    27.04.2021 15:24
    @Sremac

    Barem tuce bendova sa spiska je dostiglo uspeh veći od "gajbe piva" za koncert, ali od likova koji uspeh u muzici mere "Balaševićevim ili Bajaginin albumom" iluzorno je očekivati da recmo zna ko i šta je bio Rex Ilusivii...
  • Pronađi uljeza

    27.04.2021 14:20
    NS
    Jedan bend je iz BG!
  • Deda

    27.04.2021 13:48
    Fale
    Ragman, Korozija, DMT...
  • Enter Sandman

    27.04.2021 13:46
    Lokacija
    Veternik i Futog prazni!
  • Sremac

    27.04.2021 12:59
    Tužno i tanko. Sem Balaševića koji je zaista bio zvezda sve ovo ostalo u zbiru pa na kvadrat nije za jedan Balaševićev ili Bajagin ili sličan album. To su većinom klubski bendovi kratkih dometa od kojih su tek poneki poput Ateista uspeli da odmaknu da sviraju za više od gajbe piva koliko su dobijali. Kvaliteta nekog možda i ima ali sve je to taaaaaaaaaaaanko.
  • Milenko M.

    27.04.2021 12:49
    ...
    Ovo su sve u najmanju ruku izmišljotine koje jedna nostalgična generacija nameće ostatku gradskog kulturnog identiteta. Pekinška patka je bio muzički beznačajan fenomen u ex-YU kontekstu. Novi Sad je grad sa veoma visokim mišljenjem o sebi, sa jednom uobraženošću koja gubi svoje fundamente već na izlasku iz Klise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna