Autor: 021.rs

Novi Sad
07.06.2021.
08:28 > 09:28
Devojka stara 21 godinu oborena je sinoć u udesu koji se oko 21 čas u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, nedaleko od pijace.
  • I

    12.06.2021 10:18
    Molim Vas
    Non stop se sankcionišu i napadaju vozači, šta Vi da radite, pogledajte kod Limanske pijace šta rade pešaci i pre svega u većini slučajeva stari ljudi pretrčavaju bulevar a raskrsnica sa semaforima i pešačkim prelazom je na 50 metara i manje (nagledao sam se udesa i smrti jako puno).
    Ovakve stvari će se dešavati dok ne počnu da se sankcionišu pešaci, biciklisti (koji takođe znaju da budu bahati), vozači skutera (koji Vam dolaze iz slepog ugla i pretiču sa desne strane), pored vozača.
    Nisu non stop vozači krivi, ako vozite i iznenada Vam neko istrči na put, kako da reagujete, ne možete stići ni da zakočite ako vozite 50km/h.
    Saučešće porodici
  • Vlada

    09.06.2021 08:45
    @Poturica

    Tako je. A ako ne može bezbedno da pređe zato što vozač neće da uspori i stane, taj vozač krši zakon. Šta ti nije jasno tu?
  • tapuskof1

    09.06.2021 07:18
    Tragedija
    Ukoliko je razdaljina između dva pešačka prelaza veća od 100 metara pešak ne mora da ga koristi. Dozvoljeno je prelaženje kolovoza van pešačkog prelaza na onim mestima gde su pešački prelazi udaljeni najmanje 100 metara. Posebno iznenađuje što pešak sme da prelazi ulicu van pešačkog prelaza na bilo kom putu.
    Pešak sme da prelazi i magistralni put van zebre. Oni jedino ne smeju da budu na auto-putu.
    Tako kaže zakon.
    Zakon takođe kaže da se u naseljenom mestu vozi 50km/h. Ni meni ne odgovara tih 50...ali nije to bez razloga.
    Svi zakoni i propisi sada ne znače ništa porodici nastradale, njoj pogotovo. Nje nema, pa nema. Vozač je živ i zdrav...i nastaviće sa svojim životom, biće tu za Vaskrse, Božiće Nove godine...sa svojom porodicom...biraće poklone, a njen otac će sutra birati sanduk za svoje dete!!!
    Nastavite da jurcate u svojim besnim, i manje besnim kolima!!!
    Dodao bih još...Imao sam udes daleke '96.g u kom sam udario ženu. Vozio sam 72km/h od dozvoljenih tada 60, na Bul.Vojvode Stepe, naspram Lidla, žena je sa tadašnje poljane prelazila bulevar i iz mraka krenula je da prelazi. Auto iz desne trake je pustio, i pravo pred mene. Udario sam je
    Kola mi skoro nisu ni bila oštećena, za razliku od Audi-a.
    Gospođa je preživela, uz povrede gležnjeva. Krivica je bila podeljena, ali ja sam krivično gonjen, kako i treba.
    Besomučno se divlja i jurca po gradu...a to ima svoju cenu...i to previsoku.
    Nek joj je laka crna zemlja.
    Roditelji nadam se da će naći utehu!
    Ne brže od života!
  • Poturica

    08.06.2021 19:59
    Vlada
    (Apsolutno je nebitno kome je lakše da stane. U zakonu jasno i nedvosmisleno piše da je svaki vozač prilikom prilaska pešačkom prelazu dužan da prilagodi brzinu mogućnosti da stane i propusti svakog ko pokazuje nameru da pređe prelaz. Ako normalnom brzinom prelazi preko zebre, pešak UVEK ima prvenstvo prolaza: to ne znači da ne treba da se čuvamo od mahnitih siledžija za volanom poput tebe, ali znači da ste u takvim situacijama vi uvek krivi. )
    U tom istom zakonu i pise da je pesak duzan i u obavezi pre nego sto kroci na kolovoz da se uveri da moze bezbedno da predje
  • Vlada

    08.06.2021 12:32
    @Paja Patak

    Apsolutno je nebitno kome je lakše da stane. U zakonu jasno i nedvosmisleno piše da je svaki vozač prilikom prilaska pešačkom prelazu dužan da prilagodi brzinu mogućnosti da stane i propusti svakog ko pokazuje nameru da pređe prelaz. Ako normalnom brzinom prelazi preko zebre, pešak UVEK ima prvenstvo prolaza: to ne znači da ne treba da se čuvamo od mahnitih siledžija za volanom poput tebe, ali znači da ste u takvim situacijama vi uvek krivi.
  • TLP!

    08.06.2021 00:56
    Saobracaj
    Mi kao vozači treba da poštujemo propise i ograničenja i sve će biti uredu govorim za sve nas koi smo učesnici u saobraćaju pešaci su takođe učesnici u saobraćaju naravno ako se već našao na putu i ako nije bio li bila na pešačkom treba usporite i propustiti ga što naravno nije moguće ako se nepostuju pravila saobraćaja i saobraćajni znaci sutra to može biti moje tvoje ili bilo čije drugo dete dosta učesnika u saobraćaju nepostuju propisane znakove nestoji to tu da bi ukrasilo put ili ulicu nego da ti da doznanja da u toj propisanoj brzini koja je znakom određena mozeš lakše reagovati ne znam koliko je momak vozio nadam se samo da će sve biti ok ali da su se propisani znaci postovali sve bi bilo ok i nebi došlo do nezgode neka bog čuva svakog
  • Pera

    07.06.2021 14:47
    @P
    Odakle tebi informacija da je vozio 120? Da nemas mozda radar u glavudzi?
    Da li si očevidac nesreće?
    Momak nije ni pijan ni drogiran što je potvrđeno u kcv.
    Većina ovde piše svasta i lupeta.
    Imate komentar svedoka pa zaključite.
  • Paja Patak

    07.06.2021 14:20
    Prelazak ulice
    Pešaci su bukvalno shvatili da su bogom dati i time zaštićeni. Kome je lakše stati? Pešački ili vozaču? Ko ima bolju preglednost puta, pešak ili vozač? Ko u jednoj sekundi mora da odlučuje , pešak ili vozač? Pešaci pre stupanja na kolovoz dobro se uverite dali ste vi bezbedni a ne dali vi imate prvenstvo prolaza.
  • Svedok

    07.06.2021 13:11
    Stajao sam na prvoj stanici trojke i devetke nakon okretnice i ovo se desilo tačno ispred mene. Nakon što je prošao auto u smeru ka NS devojka je krenula da prelazi ulicu i gledala je u pravcu Karlovaca i tek kad je dosla na sred druge trake pogledala je u drugom smeru (ka NS) i kad je videla koliko je blizu auto potrčala je da pređe ali je vozač u pokušaju da je izbegne isto skrenuo i udario je.... Nisam video koliko je on brzo vozio jer sam gledao u nju svo vreme ali on uopste nije mogao nju da vidi od drugog auta posle kojeg je ona krenula da prelazi i njegovih farova, a pešački je bio na 20 metara odatle... Užasna scena stvarno, ne mogu da verujem šta sam video...
  • Milica

    07.06.2021 12:47
    Petrovaradin
    U Petrovaradinu je na pojedinim mestima opasno prelaziti i na pesackim prelazima jer kamioni i kola jurcaju, retko ko staje pesacima. Bas mi je strasno kada cujem ovakvu vest. Svaki put me razljuti kada vidim kako neki jurcaju, obicno to budu kompleksasi u nabudzenim kolima.
  • X

    07.06.2021 12:46
    Odmah svi po vozacu, ali devojka je nazalost pretrcavala VAN pesackog prelaza.
  • Drum

    07.06.2021 12:38
    Čemu napadi na vozača, je li devojka prelazila van prelaza?

    Ako je tako, onda prelazi nemaju smisla.
  • Branislav

    07.06.2021 12:19
    Vozač je uvek kriv, jer je jači učesnik u saobracaju, ako vozi pod uticajem alkohola ili opijata 10 godina zatvora za teške posledice treba da dobije da je ovo država a ne tamni vilajet. Dete tek pocelo da živi. Meni je majka stradala i od posledica preminula ove godine, na domak kuće od pijanog vozača po mraku. Samo malo je popio... sve vam je**m pijano.
  • screeM

    07.06.2021 12:10
    Pre 2-3 nedelje u ulici Novosadskog sajma, prelazim uredno PEŠAČKI kod pekare sajam (ka pekari). Gledam levo (daleko je jako auto), desno nikog nema i krenem ja da prelazim. kad u momentu taj isti auto iz pravca hotela Park juri kao na auto-putu i još mi trubi???
    Srećom, brzo sam odreagovao pa sam potrčao da ne budem oduvan do bulevara.

    Prolaznici svi u čudu, neki deda mi kaže nešto kao "gde ovaj ovako juri.. Bože.."
    GOLF 5 Srebrne boje.
  • Dejan

    07.06.2021 12:07
    Cccc
    Slusajte sad papane kako baljezgaju o jurnjavi i ostalo. Kako sad ovde treba vozac da vozi da bi izbegao sudar nekoga ko pretrcava put ? Ovde je gospodjica naletela na auto a ne auto na nju !
  • P

    07.06.2021 11:56
    Gospodo wnj i ns
    Vozio je 120, o cemu pricate!
  • NS**

    07.06.2021 11:35
    Oko petrovaradinske pijace pešački prelazi se skoro ni ne vide, što zbog lošeg osvetljenja što zbog toga što se farba obrisala pa često vozači ni ne vide da nailaze na pešački prelaz. Nije ni prvi ni poslednji put da je na tom mestu neko nastradao, bez obzira da li je prelazio na pešakom prelazu ili van njega. Kroz Petrovaradin se jurca kolima, srećom dobismo semafor u blizini vrtića pa mame ne moraju da strepe kad prelaze ulicu sa decom. Prelazak ulice u Petrovaradinu je čista lutrija.
  • zdunt

    07.06.2021 11:20
    Pre tri dana cetvoro poginulo, sinoc opet cetvoro sada devojka nastradala.
    Ima li leka za nas?
  • Novonasađeni

    07.06.2021 11:16
    @NS
    Da je išao propisanih 50 km/h, ona ne bi letela nekoliko metara, a njemu bi šoferka ostala čitava!
  • Jaglika

    07.06.2021 10:40
    Vidimo dva jako slična komentara.
    Nažalost, devojka je preminula, a da li je vozač vozio 50 na sat nije teško zaključiti.
  • Brane

    07.06.2021 10:26
    Sve je ako
    Ako je mesto stradanja to sto sam jutros video, a nalazi se blizu malog mostica preko rokovog potoka onda bih reagovao apelom da se sto hitnije prosiri postojica neuspela parodija na most i da se put prosiri za jos dve trake, a o osvetljenju da i ne govorim. Listom se nista ne vidi iz ugla vozaca, a onda pesaci stradaju. Postoji pesacki prelaz koji ne vidi ni pesak, a ne vozac. Neurbani deo saobracajnice od pre hriscanstva!!
  • Branko

    07.06.2021 10:24
    Klinci
    Neverovatan broj "klinaca" sa vozackom dozvolom je na putevima koji jurcaju kao muve bez glave koji misle ako su u besnim kolima da su Bogovi!!!
  • @wnj

    07.06.2021 10:18
    Ako ne bi da braniš vozača, onda i nemoj. Nije zabranjeno prelaziti put van prešačkog prelaza, to je potpuno legitiman način prelaska puta ako semafor nije u tačno propisanoj blizini. Drugo je pitanje da li se može uočiti vozilo koje ide 100 na sat (zato je na autoputu zabranjeno prelaženje, a u gradu gde je dozvoljena brzina 50, prelazak van pešačkog je dozvoljen). Iz teksta je sasvim jasno o kakvoj je brzini bilo reči (razlupana soferka i reanimacija se ne dešavaju u normalnim gradskim nesrećama).
  • Zamalo ocevidac

    07.06.2021 10:15
    Takodje, u vreme kada je, za vozace, najteze videti pesake (jer nije ni dan, ni noc, a svetla ne pomazu, pogotovo ulicna), unesrecena je odlucila da pretrci put. Ne znam da li je to sto je stigla par sekundi ranije preko puta gde nema nista specijalno bilo vredno ovoga, a jos gore je sto par metara pored postoji pesacki prelaz, gde vozila znaju da stanu.

    S druge strane, ako se dobro secam, gospodin nije ni zakocio. Bar ja nisam cuo kocenje, samo par udaraca. Da li nije video ili je nesto drugo u pitanju, ne znam (mada verovatno dovoljno govori to da je dobio prijavu).
  • ime

    07.06.2021 10:04
    naše ulice su uske, sa svih strana su natrpana parkirana kola, pešaci iskaču kao zečevi 90ih, nek je ona živa i zdrava ali ajde menjajte taj nakaradni zakon gde je vozač kriv za sve
  • ProsvetarusJadibedus

    07.06.2021 09:58
    Simptomatično
    Kako to da u udesima skoro da nema automobila koji nisu Audi, Bmw i sl.? Ništa ne dokazuje, ali mnogo govori.
  • Podbarac

    07.06.2021 09:50
    Šta reći...
    Klinac + audi (...godište zavisno od imovnog stanja) + neko nastaradao.

    Stvarno treba podići starosnu granicu punoletstva na bar 21. godinu i to uslovno uz polaganje "Ispita punoletstva" koji bi trebalo da se sastoji barem od:
    - Pismenost,
    - Opšta informisanist (poznavanje prirode i društva),
    - Psihološka evaluacija zrelosti...

    Pa tek onda "uslovnu" vozačku dozvolu do 25. godine (kad su stari Rimljani i dodeljivali "punoletstvo" uz pravo da bude "vojnik")...

    Tolko.
  • wnj

    07.06.2021 09:34
    Ne bih da branim vozača, ali prvo treba nazvati stvari pravim imenima, devojka kojoj želim što brže ozdravljenje, je pretrčavala slabo osvetljen put i izletela pred auto, nije bila na pešačkom.
  • NS

    07.06.2021 09:05
    Ako je devojka pretrcavala put van pesackog a vozac nije prekoracio brzinu i napravio neki drugi prekrsaj (alkohol, droga, teh. neispravnos vozila...) zasto prijava protiv vozaca i to za tesko delo protiv bezbednosti??? Brz oporavak devojci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna