Autor: 021.rs

Novi Sad
16.06.2021.
14:29 > 14:37
Aktivisti i građani najavili su okupljanje ispred Skupštine Vojvodine u petak u 9 časova kako bi iskazali neslaganje sa usvajanjem plana novog mosta u produžetku Bulevara Evrope.

Komentari 107

  • Lufthansa

    18.06.2021 23:56
    Plakanje
    Ovo je za rubriku "News that did not age well", pošto je prošlo par dana i videli smo da ništa nije urađeno i da je plan usvojen. Još mi dođe ova kepča sa zadatkom da kliknem na sve sličice na kojoma su mostovi, ko za kural
  • dijasporac

    18.06.2021 19:55
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/31938/Borovica-i-Put-grade-Bulevar-Evrope.html

    Link za bivse i drage sugradjane kojima secanje seze samo par dana unazad, link sa ovog istog portala iz 2011. Te 2011 smo se jos oporavljali od neuspeha fudbalske reprtezentacije u J.Africi, Bora Novakovic je stolovao u ZiG-u, Rodni boy bio glavni u gradskoj kuci, Bojan dr Pajtic je pokusavao da postane shef umesto Tadica, Goca Comic je uzor demokratije a chika dijasporac je upravo izbrojao svoju prvu godinu u dalekoj pecalbi, pecalbi na 10.000km od kuce u rodnom Ujvideku.

    Dakle, radovi na Bul.Evrope kao buducoj saobracajnici koja ce povezivati autoput SU-BG sa Dunavom i takodje buducim mostom su te 2011 povereni preduzecu Borovica iz Rume. Sve odobreno od skusptinske vecine koju su cinili DS, LSDV i ostali trabandi, protiv su bili poslanici SNS. Danas je obrnuta situacija, SNS i trabandi su za most, vanparlamentarna opozicia (gde su oni iz DS-a koji nisu preleteli) je protiv, samo Canak nije menjao poziciju - cvrsto ostaje za gradnju mosta. Grdadjani se te 2011 nisu uznemili, 2021 jesu. Jedina konstanta u svemu je Canak, covek od stava :p
  • dijasporac

    18.06.2021 19:40
    @Nemanja
    Za razliku od tebe senilni starac iz dijaspore je zavrsio skole iz te oblasti a zbog takvih dileja je otisao iz rodnog grada. A kolika ste vi sila videlo se danas kad ste organizovali demostracije protiv gradnje. Opss, nije bilo demonstracija? Nece ih ni biti i da se promeni vlast jer svi sem 2-3 hiljada stanovnika koji stanuje neposredno uz Bul.Evrope imaju interes da se napravi taj most. Cak i Bora Novakovic koji je svojevremeno u skusptini NS i glasao za taj GUP.

    @Nemanja
    Most ne ide preko Kamenicke ade, gradi se pored kasarne i brodogradilista po sadasnjoj trasi puta za Ribarac, pogledaj plan na: http://www.nsurbanizam.rs/gpns

    Uzgred, na tom istom sajtu postoji i plan za buduce saobracajnice oko Ujvideka, buduca saobracajnica M21 je predvidjena za kamionski saobracaj iz Backe i Banata za Srem a ne ova u nastavku Bul.Evrope. Pogledati Generalni plan na sajtu urabinistickog zavoda NS, ima ga i u grafickom obliku za one koji poput Nemanje ne umeju da razumeju ono sto je napisano.
  • @Bojan

    18.06.2021 14:03
    "Stalno se hvataš za to da li postoji bolje rešenje za postojeću gužvu u tom delu grada i praviš se lud na činjenicuda ovo može i debelo da je pogorša."

    Iskreno, moje misljenje je da od ovog gore ne moze. Mislim upravo na tu tacku, taj kruzni tok. Sa zavrsetkom Galensovog betonskog Mordora na toj lokaciji, bolje da dignu zid na kraju bulevara. I dalje mislim da resenje sa dizanjem saobracaja iznad kruznog toka pa dalje moze samo poboljsati. Mozda gresim, ti mislis da gresim, ali iskreno, ne vidim kako. Samo most u Futogu/B. Palanci sumnjam.

    "Kao prvo, postoji bolje rešenje i naveo sam ti ga - most dalje prema Bačkoj Palanci."

    Skoro pa se slazemo u necemu :) Da, iako ja mislim da je to deo resenja a ne i kompletno. Tacnije, oba su potrebna. Istovremeno. I dalje mislim grad od 400k stanovnika, koji lezi na Dunavu, sa 2.5 mosta je suludo.

    "svi koji sada sa severa autoputem idu za Srem će se isključivati kod Novog Sada i ovom trasom kroz grad ići na most."

    Ne treba zaboraviti i pravac koji nije autoput, dakle Sev. Backa - B. Petrovac / Rumenka. Trenutno sve ide ili novim bulevarom pa se zakuca u kruznom toku na Limanu, ili Rumenackom pa na bulevar ili jos gore C. Dusana. Resenje, mozda gresim, su 2 mosta - prvi kod Futoga, da se teretni saobracaj tu prebaci preko u Srem, plus svi iz tog dela ka Sremu, a jos jedan na mestu gde si planira koji se vezuje na nove bulevare. Mozda manje dimenzionisan, ali i Most Slobode je kritikovan kao preglomazan kad je napravljen.
  • /

    18.06.2021 12:16
    /
    Ma to Galens organizuje proteste. Valja mu prodati one silne stanove kod kruznog toka.
  • Bojan

    17.06.2021 20:38
    @@
    Stalno se hvataš za to da li postoji bolje rešenje za postojeću gužvu u tom delu grada i praviš se lud na činjenicu da ovo može i debelo da je pogorša. Kao prvo, postoji bolje rešenje i naveo sam ti ga - most dalje prema Bačkoj Palanci. Kao drugo, u te priče da preko tog mosta neće ići teretni saobraćaj verujem taman koliko i u to da ovo nije izgovor za provlačenje tzv. "Novog Sada na vodi" - decenijama se ne obustavlja teretni saobraćaj kroz Nacionalni park, a sad će baš da ga spreče ovuda. Treće, apsolutno postoje tokovi redovnog, "neteretnog" saobraćaja u gradu koji bi ovaj most pogoršao. Navešću samo jedan primer: svi koji sada sa severa autoputem idu za Srem će se isključivati kod Novog Sada i ovom trasom kroz grad ići na most. Njima bi se ista pogodnost omogućila i izgradnjom mosta dalje uzvodno, ali na ovaj način bi se napravila još jedna Gazela, što je urbanistički sumanuto. Takvih primera ima još, ali je i jedan previše.
  • @Bojan

    17.06.2021 20:01
    Ko spominje teretni saobracaj? Ja spominjem saobracaj kakav je sad u ovom momentu, dakle trenutno stanje saobracaja koje je u Novom Sadu katastrofalno. Kako resiti ta dva bulevara. Jos cekam da neko predlozi bolji nacin. To sto su napisali da ce preko mosta ici i teretni to mogu macku o rep da okace jer je teretni saobracaj u gradu zabranjen.
    Nisam bot, sjajno sto je jedini kontra argument kad se neko ne slaze sa tim sto govorim upravo taj. Znaci da drugih kontra argumenata nema. A bot nisam, od sredine 90-tih sam i protestovao, i isao od vrata do vrata kad to bas i nije bilo pametno, i agitovao protiv istih ovih i jos gorih. Tj kad pogledam u nazad, dosta tih za koje sam agitovao su i deo ove vlasti sada (komunalni partneri), a koji su i sami doprineli da nastane haos u gradu. I jedni i drugi su doveli do haosa. Ja sam pitam: da li neko ima bolje resenje?
  • Šodroš IV

    17.06.2021 19:46
    Šodroš
    Svi koji se bore za mrestilište da li su posmatrali sa strane koliko ljudi postavljaju mreže i u ranim jutarnjim satima ih skupljaju? Da li se borite protiv mosta ili štitite mrestilište? Da li su se skupili i koliko puta protiv krivolovaca? Stanite pred ogledalo i pogledajte se u oči ako smete. Nemojte samo da širite mržnju, neko je spomenuo da mrzi predsednika, a ja pitam zašto, jedno je ne voleti a drugo mrzeti. Što je rekao veliki Meša Selimović; "Nemam dva srca da bih jednim voleo a drugim mrzeo."
  • Bojan

    17.06.2021 17:56
    @@
    Teretni saobraćaj, bilo iz Srema ka severu Bačke ili obrnuto, nema šta da se trenutno isključuje sa autoputa sa severa i ide kroz grad preko Limana, niti da dolazi Mostom Slobode pa tutnji kroz Novi Sad. Ako postojeći autoput ne radi posao, znači da treba da se pravi most izvan Novog Sada koji će spojiti Srem i zapad Bačke, a ne da se pribegava ovakvim idiotskim idejama koje su samo pokriće za napad na jedino parče nerazvaljene obale i izgradnju nekakvog somnambulnog "Novog Sada na vodi".
    @/
    Samo dođi, nemoj da se stidiš.
  • Nemanja

    17.06.2021 17:41
    @ /
    Vidi ovako:
    Da se napravi još jedan most ala Slobode koji bi počinjao negde oko Depresije, ulazio sa jednim stubom u Šodroš i izlazio na rskrsnicu prema Popovici, verovatno se niko ne bi ni bunio, jer bi stvarno rešio problem gužvi u centru Kamenice.
    Ovaj predlog hoće da od bul Evrope napravi Partizansku ulicu, tranzit za teretni saobraćaj, imaš li ideju šta to znači?!? Bukvalno polovinu Novog Sada bi pretvorili u mesto gde se ne mož živeti od buke i zagađenja...
  • /

    17.06.2021 15:27
    /
    Dajte referendum da se čuje većina. Biće krvi, ima više nas što želimo most baš tu.
  • /

    17.06.2021 15:20
    /
    Doći ću i ja na kontra protest. Ima i ja krvlju da se borim da se most napravi. Bagro kedna sebična. Svetu se ne može ugoditi.
  • @Bojan

    17.06.2021 15:18
    "Ovo je vrhunska budalaština, rešiće se problem gužve na Limanu IV tako što će u taj kraj da se usmeri dodatni saobraćaj?"

    Saobracaj novim bulevarima koji ide ka sremskoj strani se dize preko Limana i usmerava na most. Do sad je sav taj saobracaj isao na Cara Lazara pa na bulevar ka mostu ili desno u Ive Andrica pa levo u N. Fronta pa ka mostu. O kakvom dodatnom saobracaju ovde pricamo? A iz pravca Srema, ko ide ka Futogu, na autoput, na sever Backe, ili na NN spusta se odmah na Bulevar Evrope. Sa mosta u tom pravcu ce samo silaziti ko ide ka Limanima, eventualno na Bulevar Oslobodjenja.
    OK, ajd po tvome, ovo budalastina. Objasni mi molim te kako bi ti resio 2 bulevara, ogromna, koja vode saobracaj sa severa, od Futoga/BP, od Rumenke/B. Petrovca, autoputa, i koji se sudare u malom kruznom toku gde je samo jedan izlaz ka C. Lazara..ajde objasni sta bi sa tim radio? Slusam.
  • RVosha

    17.06.2021 15:17
    Preusmeriti pare od gradnje mostova prema izgradnji granicnih prelaza na Savi i Dunavu ! ! !
  • Sujeta do neba

    17.06.2021 14:58
    Pomamili se botovi da brane most po drustvenim mrezama
    Znaci Milos nas se uznemirio
    Inace njega sve ovo jako nervira kad mu neko ne ide niz dlaku
    Ne moze da prihvati da su mu ideje lose skart i da je normalan saslusao bi gladjane i sagledao obe strane
    Ovako samo se duri ko dete i dozvoljava da ga sujeta prevlada jer je neko rekao da je njego most los
  • Bojan

    17.06.2021 14:11
    @aa
    "Ovim resenjem se dize saobracaj koji ide na sremsku stranu odatle, svanuce Limanu IV ako se ovako resi."

    Ovo je vrhunska budalaština, rešiće se problem gužve na Limanu IV tako što će u taj kraj da se usmeri dodatni saobraćaj? Ne znaš dečko šta pišeš kao što ni ovi nemaju pojma šta rade, ali nije strašno, ovog puta nismo ludi da testiramo dokle idu s ovim budalaštinama nego sasecamo u korenu.
  • aa

    17.06.2021 13:24
    "Most na tom mestu je prst u oko za novosadsku stranu. Ovde se non stop naseljava, bila bi i na njemu gužva sledećeg vikenda. "

    Nije tacno. Ovakva situacija kakva je sad, sa 2 bulevara koji zavrsavaju u jednom kruznom toku pa dalje na Bul c. Lazara ne odgovara Limancima sigurno. Apsolutni kolaps i brdo saobracaja zaglavljeno na kruznom toku i raskrsnici sa Cara Dusana, b. cara Lazara i Ive Andrica je zlo i naopako. Ovim resenjem se dize saobracaj koji ide na sremsku stranu odatle, svanuce Limanu IV ako se ovako resi. Da li postoji drugi nacin? Ovde svi vicu ne ovako, a niko da da smisleni odgovor kako drugacije? Most kod Futoga? Moze, ali ne moze zameniti ovaj, trebaju oba!
    A ovaj sto se brine za centar Kamenice. Ako bude ovaj most, 3/4 saobracaja ka NS koji trenutno gusi i zatrpava centar Kamenice ce otici ka NS preko mosta, pre ulaska u centar. Ko iz NS ide ka delu Kamenice oko Mil. skole, ici ce preko mosta Slobode.
    Cak se se smanjiti pritisak na naseljavanje i gradnju u Novom Sadu, sa ovim mostom krenuce gradnja po Bockama i dalje.
    iskreno, sokiran sam da grad velicine NS, sa 2 i po mosta, a na Dunavu.. a ovde ljudi nece mostove? Zezeljev je za saobracaj u NS potpuno nebitan, Duga je smesan most bolje da naprave od njega pesacko biciklisticki a Gradic pretvore u pesacku zonu, ostao samo most Slobode koji necemu i sluzi. I onda citam komentare na proslu vest neku, predlozi da se zaustavna na mostu pretvori u biciklisticku?!?! Srusiti mostove sve najbolje.
  • Šodroš

    17.06.2021 11:14
    Slažem se sa aktivistima
    @Singer
    A kako bi bilo da umesto što podržavate pomeranje problema iz svog u susedno dvorište, da se i vi založite za sistemsko rešenje (izgradnju mosta na adekvatnoj lokaciji)
  • @Zrno soli

    17.06.2021 11:06
    Treba ali ne na tom mestu
    Neophodan je most za teretnjake, a li ne na tom mestu.
  • Ratko

    17.06.2021 10:08
    Žabe i babe
    Nije isto projekat novi most i Šodroš.
    Tako da nemate mnogo argumenata čak ni za Šodroš.
    Mafija je to
  • Kilmister

    17.06.2021 09:40
    Neka nek im izgrade ovima iz Kamenice most bas u centru pa ce videti sta ce im se desiti sa saobracajem a posto ce biti na 5 min od grada, videce kad namirisu investitori pa im naslazu jedno 20 objekata na godinu dana, trebace im tri mosta. Eno u Pezosu su krenuli da zidaju, ovi ne znaju sta ih je snaslo, decu ne pustaju na ulicu.
    PS: Mozda Kamenicani razmisljaju o prodaji nekretnina ali dzabe da prodas, de ces onda?? U Ns je sve skuplje kao da smo u Becu jbtzvt.
  • Nemanja

    17.06.2021 08:34
    @dijasporac

    Evo senilni starac iz pečalbe nam je sad postao i stručnjak za urbanizam. Shvatite idioti - šta god da se planiralo, ljudi neće most na tom mestu, a još niko nije izveo da tako nešto podigne na silu dok ga stanari okoline blokiraju.
  • Šanji

    17.06.2021 08:33
    Kamenjar
    Želite da sačuvate prirodu a ne može se prići Dunavu do futoga. Kamenjar sav ograđen. Za vikend živa muzika zaurlava sa nekog placa... Idite tamo organizujte protest protiv bahtih skotova. Mesto za pecanje je samo kod ispusta govana na keju
  • Bojan

    17.06.2021 08:30
    @Bocke

    Ahahahaha, vama indijancima iz divljih naselja puno sreće kad budete trebali da dolazite na Šodroš da nam na silu nametnete izradnju mosta.
  • Bocke

    17.06.2021 07:47
    Bocke
    Super, izaćićemo i mi koji silno želimo most, pa prsa u prsa.
    Siguran sam da ovi iz inicijative ne zive u tom delu, pa bih malo da zezaju nas kojima je most neophodan sto pre.
  • Novosadista

    17.06.2021 07:16
    @dijasporac
    Gospodine. Pre nego sto komentarisete. Prosetajte barem prvi put po Sodrosu. Posto ocito niste. Tamo nema ni jednog splava... Smece? To se cisti redovno uz inicijativu gradjana. Da. Ostane puno. Bas zbog takvih kao vi, i drugi. Koje je briga za prirodu i svoju okolinu... Drugo. Ako tu prodje most. Magistrala. Auto put. Gde da idu ljudi, koji tu zive?
  • Zrno soli

    17.06.2021 06:25
    Treba most za teretnjake
    Koji bi to bio luksuz da se izgradi most, ali da se ne koristi za teretni saobraćaj! Bahatije bi bilo jedino da se posle pored gradi neki pešački i biciklistički most u zemlji u kojoj Dunav nije premošćen od granice sa Hrvatskom.
  • Krcko

    16.06.2021 23:59
    Ovaj nas gradonacelnik ce dobiti potpuni nervni slom od vas
    Ionako je na ivici
  • /

    16.06.2021 23:30
    /
    ovima sto se vade na planiranje mosta jos od doba komunista:
    dobili ste glupave bulevare pre 10g koje su takodje isplanirali komunjare. krkljanac u njima bas ne lici da su efikasni.

    onaj most za miseluk i sami znate da je politicki postavljen na mesto gde je sada a ne zbog potrebe.

    nazovi futozani koji bi opet okolo u kamenicu su posebna prica. pa njima ce brze skelom biti da predju dunav nego ovim mostom
  • Razvaljuj

    16.06.2021 23:20
    Mislim da je daleko potrebniji most između Beočina i Futoga jer bi on povezao Bačku Palanku sa Sremom, a ne bi propuštao teretni saobraćaj kroz gusto naseljeno Novo Naselje i Bulevar Evrope.
  • dijasporac

    16.06.2021 23:08
    Malo duze pamcenje
    U Sluzb.listu Grada Novog Sada br 39/2006 je objavljen "Generalni plan Grada Novog Sada do 2021 godine", izglasan je na Skustini grada 2006-te godine. Tamo u clanu 3.0 Generalno resenje saobracajnog sistema , tacka 3.2 Drumski saobracaj, stoji" predvidja se izgradnja saobracajnice od medjunarodne saobracajnice E-75 do leve obale Dunava i buduceg mosta za Sremsku Kamenicu" - u prevodu planira se izgradnja Bul.Evrope i mosta u nastavku te saobracajnice na drugu obalu Dunava.

    Na sajtu NSUrbanizam imate Generalni plan Novog Sada iz 2012 godine ( http://www.nsurbanizam.rs/gpns ) i tamop je ucrtan most protiv koga se danas bune aktivisti, znaci to nije nista novo i taj most ne gradi zbog NSH2O kako pokusavaju dezurni pljuvaci da nam "otkriju".

    Takodje treba napomenuti da je po tom istom GUP-u predvidnjena izgradnja saobracajnice od E-75 od Kaca do obale Dunava ispod Toplane sa oznakom M21, pa novim mostom preko u Petrovaradin negde oko Navipa i dalje obilaznicom oko Sr.Kamenice do Paragova i buduceg tunela za Irig. Predvidjeno je da ovim drumom ide kamionski saobracaj od SU i ZR ka RU i ZG a ne kroz Bul.Evrope cime aktivisti plase malu decu i neobavestene gradjane.

    Sve ovo izgleda odlicno na papiru, pogotovo sto ekoloska prica nema veze sa mozgom ( sem ako u zadnje 2 godine koliko nisam bio tu Ribarac nije sredjen i ociscen od smeca, divljih objekata i splavova). No da bi se realizovala proci ce decenije.
  • Vladan

    16.06.2021 23:03
    @комша

    Znači kolona s mosta da ide pored osnovne škole, pa još kroz tri uske ulice da pravi haos kroz rezidencijalni kvart. Stvarno je teško proceniti šta je ovde najgluplji komentar, ali ti si se potrudio za sve pare.
  • Nemanja

    16.06.2021 22:39
    Ključne reči
    "Predložena saobraćajnica treba da bude primarna gradska saobraćajnica (gradska magistrala) namenjena kretanju automobila, javnom gradskom prevozu, TERETNOM SAOBRAĆAJU, pešacima i biciklistima"

    Okej, to je to, idemo na proteste i blokade saobraćaja (naročito teretnog). Nećete provući magistralu kroz srce NSa, nije vam ovo Begorad.

    Most tipa Slobode za vikendaše da oslobodi centar Kamenice je ok, mada jako veliki luksuz i nikakav prioritet.
  • Logi

    16.06.2021 22:30
    mosta biti neće!
    život će nam biti cveće!
  • Дејан

    16.06.2021 22:21
    ...
    Замислите шлепере у кружном току Бул. Европе и Корнелија Станковића. Па их онда замислите како даље иду Булеваром Европе где су недавно направљени паркинзи целом дужином. Па их замислите на раскрсницу са Хаџи Рувимовом према Новом Насељу. И замислите их даље на раскрсниви са Футошким путем, и ко ће ту имати предност. Па онда замислите све то како се полако пење Булеваром Европе у ниво спратова зграда. И замислите то по цео дан и ноћ.

    Ако не можете да замислите погледајте Blade Runner, Пети елемент или неки сличан филм. Тамо је све лепо приказано.

    Мост да, али само за аутомобиле, моторе, бициклове и градске аутобусе.
  • Bujke

    16.06.2021 21:26
    Namćor
    Ne zna se ko je ludji, il ovi protiv mosta koji je definitivno potreban baš na ovom mestu ili ludaci koji ga dižu na sprat.
  • Vicko

    16.06.2021 21:15
    Pogledajte kako izgleda Most slobode i Duga, pa oni ni postojeće ne mogu da poprave, a kvalitet gradnje je ,,očigledan,, sve je istrulilo, da ne pričamo o ostalim delovima grada, Futoška, Podbara i prigradskq naselja. Nekom je stalo samo do NSH2O i provizija, a ne do građana i javnog interesa. Frušku goru posekoše.
  • Djomla

    16.06.2021 21:06
    Mada
    Kad prodje most I kad se izgradi sto ce im novce doneti jel to znaci da ce prigradska naselja dobiti kanalizaciju I bolji pritisak vode I ulicu da deca mogu ici u skolu a da ne idi putem.mozda nove vrtice da ne treba veza neke nove bazene I sportske centre...NE a pa dobro daj most onda.
  • Dijana

    16.06.2021 21:03
    Ja ne mogu da verujem da je deo naših protiv izgradnje mosta!
    Pa majku mu jesmo Novosađani?! Shvatite da se grad širi i da nam treba što više mostova. Kakvo bre mrestilište nek se mreste kad napravimo most. Mora postojati balans između prirode i potrebe čoveka, novi most nam je neophodan a svakako ćemo ići u pravcu ekologije konačno se i ta svest probudila. Ali ne da zbog toga budemo protiv novog mosta.
  • комша

    16.06.2021 20:48
    "Ne slazem se - Pozivam aktiviste da posete Kamenicu, da npr nedeljom pokusaju da sa mosta Slobode skrenu levo kod Nisa. "

    Са моста идем десно, па кроз кварт поред школе, па испод моста Слободе и булеваром Деспота Стефана. Даље можеш преко Телепа ка Насељу кроз улице 1300 каплара и Симе Матавуља. Треба мало знати град, па је савет овим новопридошлицама да мало вежбају улице. Није Нови Сад само булевари...
  • комша

    16.06.2021 20:38
    Тако је народе! Бунт! Револт!
  • Juzni Telep

    16.06.2021 20:17
    Po meni je dobro da se na tom mestu napravi most, kako je aktuelno predvidjeno i generalno mi se svidja da se na taj nacin konacno uredi taj deo grada. Slazem se samo sa primedbom da ne bi trebalo dozvoliti teretni saobracaj preko tog mosta.
  • Toma

    16.06.2021 20:10
    ne tu
    Most na tom mestu je prst u oko za novosadsku stranu. Ovde se non stop naseljava, bila bi i na njemu gužva sledećeg vikenda. Most bi popravio situaciju u saboraćaju 10% a napravio brdo novih problema.
    Žeželjev most zjapi prazan.

    Most tog tipa treba izgraditi u Futogu. Rešava mnoge probleme. Šta kada pređe u Kamenicu? Ponovo na put sa 2 trake i kroz ulice?

    Takođe valjalo bi se pričati i o naduvanoj ceni mosta, kriminalu, direktnoj pogodbi, ignorisanju domaćih firmi, korupciji i razvijanju kineske privrede umesto srpske od strane deklarisanih patriJota...
  • NS

    16.06.2021 20:04
    Aha, važi
    @Zloheb
    Učlanio si se ti odavno.
  • Deki

    16.06.2021 20:03
    Nema sta da se komentarisemo vise preko tastatura, videcemo koliko ce nas biti u petak i to je to. U gradu zivi preko 400 hiljada ljudi, direktno su ugrozeni svi na i uz Bul.Evrope pa i Bul.Partrijarha Pavla, to je 10ak hiljada ljudi... Ako se ne skupi bar 3-4 hiljade nista od toga....
  • NS

    16.06.2021 18:40
    @Подунавље
    Strateski???? Nikog vise ne zanima sta je strateski bolje, vec ko ima jaci interes da progura lokaciju na kojoj ce se graditi most
  • @samo kažem

    16.06.2021 18:35
    "Ne slazem se - Pozivam aktiviste da posete Kamenicu, da npr nedeljom pokusaju da sa mosta Slobode skrenu levo kod Nisa. "

    Za skretanje levo kod NIS zgrade i kolona koja se proteže duž mosta nije kriv nedostatak još kednog mosta već krajnje retardirani upravljači saobraćajem u NS koji su zaspali negde 1959.godine. Ovakav retardizam od saobraćaja nigde u iole većem gradu sveta ne postoji. Sve i jedna raskrsnica je projektovana na isti, retardirani način, i svuda je haos za skretanje levo.

    To ne rešava novi most, to rešava upravljanje saobraćajem.
    I, da, naravno: znanje i umeće vožnje automobila, bez lekića, tabletica, kokaina i gandže. A to je sve preteran zahtev za NS vozače.
  • NS

    16.06.2021 18:27
    @laku noć
    Putuj igumane i za manastir se ne sekiraj. Ako odlazis zbog najave gradnje ovog mosta posle 60 godina zivota u NS, sa tobom definitivno nesto ozbiljno nije u redu
  • Подунавље

    16.06.2021 18:14
    Узводно решава све, овде мало
    Узводно нема моста од границе са Хрватском, људи се пате прелазећи међународни речни коридор скелама, а овим мостом се транзит из западног Срема много дужом путањом навлачи на новосадски булевар.
    Предложено решење је апсолутно супротно општем и подређено личном интересу моћника.
    Природна места за мост су места: одмах иза Б. Паланке и на месту саобраћања скела: Бегеч-Баноштор и Футог-Беочин, при чему је стратешки најзначајнији код Б. Паланке.
  • Ljiljana

    16.06.2021 17:51
    @Goran
    Ja živim u Kamenici. Svakog vikenda kad zaobiđem gužvu u Vojvode Putnika pitam se da li je moguće da niko ko ide ka Beočinu ne zna put do obilaznice.
  • Mastodont

    16.06.2021 17:48
    @➕

    Dođite samo, tako ste se folirali i da ćete da nam gradite garaže pod prozorom, a onda - prpa. Od ovog mosta nećete videti ni tablu.
  • /

    16.06.2021 17:42
    /
    gde u radno vreme.
    fol protesti kao protiv rusenja banke komune.
    jos ce i pesme citati kao tada
  • Đura

    16.06.2021 17:40
    Podrška za most
    Najbolji mi je razlog protiv mosta taj što će se pogoršati kvalitet života ljudi što žive u zgradama na višim spratovima. Pa šta trebaju da kažu ljudi što ceo život žive na prizemlju ili prvom spratu? Da tuže grad što su im kolovozi u nivou stanova?
  • Diletant

    16.06.2021 17:39
    Hajde da nekako uvazim teretni saobracaj (sleperi od 25t) kroz Bul. Evrope i preko novog mosta. A kad predju most gde ce dalje? Kamenickim sokacima do Paragova? No comment.
  • Petar

    16.06.2021 17:36
    Treba most
    Naravno da je tu potreban most i ne vidim ni jedan ozbiljan razlog da ne bude. Sremska Kamenica je neprestano u gužvi zbog nedostatka mosta i most u Futogu ne bi rešio problem. Pa ne gravitira Kamenica ka Futogu nego prema Novom Sadu. Molim okupljanje građana i inicijative koja će podržati ovaj most
  • V5

    16.06.2021 17:36
    Nema sloge u narodu
    Na ovu neslogu i računaju najbolji student i njegovo krdo. Ko u klin, ko u ploču, a oni će da sprovedu ono što su namislili.
  • Čika

    16.06.2021 17:27
    Naravno
    Da parafraziram: "I ja volim pozorište, ali ne u svojoj kući!"
    Slično će se događati i sa svim predstojećim infrastrukturnim projektima - nadležni će aljkavo isplanirati (?), a dežurni čuvari svog dvorišta će (ne)opravdano vrištati...
  • Lule

    16.06.2021 17:09
    @Goran
    Samo ti broj vozila, za bolje i nisi.
    Pozz
  • Ja

    16.06.2021 17:07
    Jel su to oni sto kukaju kada vikendom posle podne bude guzva na mostu Slobode jer se ljudi vracaju sa Fruske Gore? Jel su to oni sto kukaju kada se jednom godisnje zatvori isti taj most zbog trka pa bude kolaps? Ocigledno je da je Novom Sadu potreban jos jedan most. I ne nisam bot
  • XYZ

    16.06.2021 17:06
    @Goran
    Verovatno iz nekog razloga podržavaš komunalnu koaliciju. SNS-SPS-POKS-LSV
  • Nada

    16.06.2021 17:03
    @Goran
    Dok nekome ne smrke drugome ne svane.
  • NS

    16.06.2021 17:00
    Niko vise ne moze zaustaviti proces izgradnje mosta. Mozete podneti koliko god zelite tuzbi. Nista necete postici sa tim. To je zavrsena prica
  • Floki

    16.06.2021 16:51
    Ovo je bas previse
    Ne mogu da se slozim sa svim postupcima aktuelne vecine u priteklih 9 godina...ali ovo protiv cega se bune ove kvazi inicijative je sramota....jel oni razmisljaju da neko zivi u vikendici u Rakovcu I da mu je taj most spas, jer ne moze sebi da priusti stan u gradu a mora da zaradi za hleb I da putuje do NS...I da ovim mostom ima priliku da se oseca kao normalan covek a ne covek drugog reda?!
  • Bul. Evrope

    16.06.2021 16:44
    Jbg
    Sto pre podne? Kako da izađemo s posla?
  • Djomla

    16.06.2021 16:42
    Nije sporno
    Da u pravu si kamenica je haos.most treba ali ne u gradu kroz liman gde su na tom istom bulevaru na svakom kruznom toku sad guzve haos a ne kad prodje most...most treba u futogu da ko ide preko ne ide kroz grad ali tamo nema onda nema ekskluzivnih placeva za zgrade koje idu pride.
  • 65+

    16.06.2021 16:41
    @Goran
    Niko ne osporava potrebu za mostom, naprotiv, ali ne na tom mestu!!!
  • Limanac

    16.06.2021 16:38
    Napisao sam vec pre par nedelja ali da ponovim. Kad su vec isprojektovali da se tri bulevara i ulica Cara Dusana spajaju na jednom mestu mislim da most na drugom mestu ne moze resiti problem guzve. Ovde bi samo veca greska bila odustati od ove lokacije jer ako se most napravi uzvodno i dalje ce svi na sremsku stranu i sa sremske strane ici preko mosta Slobode. Ovde sta treba zabraniti je da teretni saobracaj ide preko ovog mosta i maksimalno sacuvati priobalje Kamenicke ade. U nekoj blizoj buducnosti treba razmisljati o mostu iznad Futoga koji ce biti prava obilaznica oko Novog Sada.
  • Superhik

    16.06.2021 16:36
    Kamenjar
    Most pod hitno, da li oni misle o ljudima koji zive na Bul, Oslobodjenja o njihovom pravu na cist vazduh.Naravno da je potreban most i bas na tom pravcu da gradjani i na Bul.Cara Lazara pocnu da disu cistiji vazduh.Sto se nisu bunili za uzurpaciju kamenjara, postavljanje ograda i izgradnju vikendica.
  • Srki

    16.06.2021 16:31
    Pristina
    Lud narod 100%.
  • Sofia

    16.06.2021 16:30
    Naravno da sam protiv AV i naravno da sam za most da li ste normalni?
    Pa jeste bili u Budimpešti nekada?!!!!
    Jesu tamo poremetili mrestilišta dok su pravili mostove?
    Dajte urazumite se, ako mrzimo AV nećemo valjda biti protiv novog mosta, kovid (gradske bolnice) i prečistača otpadnih voda?!
    Pogotovo što se svo troje finansira iz republičkog budžeta!
  • Vasan

    16.06.2021 16:30
    daALJEruke0DNSa!
    Koje jos ovde nesto nije jasno?? Grade most da bi od mosta mogli da nastave da betonijraju Sodros i Ribarac, Kamenicku Adu i da pomere nasip moraju na silu da grade ovaj bespotrebni most da bi pogurali NSh2o
  • NS

    16.06.2021 16:29
    E
    Jesu ovi dokoni, da budem protiv izgradnje mosta? Boze svasta.
  • Dimidoza

    16.06.2021 16:28
    Mislim da je most neophodan jer je Kamenica usko grlo i jedva se prolazi. Mozda bi bilo bolje da teretni naprave tomo gde ide skela, Futog - Beocin a ovde samo za putnicke, biciklove i ostalu infrastrukturu.
  • 16.06.2021 16:24
    Koga tacno vi zastupate
    koji % gradjana
    hocete da dodjemo mi koji zelimo mosta pa da vidite koliko ste jadni i mali
    Prsa u Prsa za bagerom ?
  • Pera

    16.06.2021 16:23
    Most je prekopotreban.
    Ovaj most kao i most Od Petrovaradina prema zrenjaninskom putu su potrebni radi smanjenja guzvi u Kamenici i Petrovaradinu kao i raszetećenja Slobode i novog mosta.
  • @goran

    16.06.2021 16:22
    @sremska kamenica
    Opet pišeš isto kao juče. Pa hajde da ponovimo šta ti je 20 ljudi juče odgovorilo: DA most, ali NE most TAMO. Ima bitnijih mesta gde je neophodan most, a ta mesta NISU u sredini grada Novog Sada. Ali jesu između Futoga i Beočina / Banoštora.

    O urnisanju građene sredine u Novom Sadu, ekološkoj katastrofi na Dunavcu i Šodrošu, zagađenju Novosadske strane može naširoko da se piše.
  • laku noć

    16.06.2021 16:11
    Došli divlji isterali pitome. Žao mi je što ću morati da se selim iz rodnog grada posle 60 godina života u njemu. Ovde je sve gore i gore.
  • Mugabe

    16.06.2021 16:11
    Besposlen popa i jarice krsti...
  • Petar

    16.06.2021 16:09
    ..pa baš...
    Uvek podržavam građanske inicijative i siguran sam da je to jedini način borbe protiv bahate vlasti otuđene od naroda. Međutim, da neko brani izgradnju mosta kao večiti simbol spajanja ljudi sa dve strane reke nije mi jasno.
    Koliko znama stručnjaci kakav je profesor saobraćajnog fakulteta Vuk Bogranović i drugi su, baš zbog zaštite okoline denivelisali početak mosta sa Bačke strane i svaka im čast na tome. Gospodinu koji se spominje u ovom tekstu je povređena sujeta jer nije po njegovom. Moram da aplujem na sve da svate da mostovi donose samo dobro i da je sve drugo politikanstvo.
  • Logi

    16.06.2021 16:08
    lažni Kameničani
    koji kukaju o gužvama da znaju da ih most neće rešiti nego uvećati. mosta neće biti.
  • Bojan

    16.06.2021 16:07
    ...
    @Goran

    Gužvu u Kamenici ne rešava ovaj most, već most koji bi bio izgrađen u nivou Beočina i koji bi omogućio ljudima iz Beočina, Rakovca, Ledinaca, Čerevića, kao i tranzitnom saobraćaju u tom delu da ne kruže 50 km da bi stigli do Futoga.
  • Limanac

    16.06.2021 16:05
    @Goran
    Most je potreban, ali ne kao predložena skalamerija sa vijaduktom i kao Infrastruktura za NSH2O.
  • Singer

    16.06.2021 15:59
    Ne slazem se sa aktivistima
    Mi sa Sremske strane u potpunosti smo za ovaj moztjer ce rasteretiti saobracaj kroz SR Kamenicu ko neveruje neka dodje ujutro od 8hi neka broji vozila koja prodju kroz SR Kamenicu to je neverovatno koliki je promet tako dapodrzavam gradnju mosta sto pre.
  • Mrko

    16.06.2021 15:58
    Treba most Fjutog-Beočin koji će rasteretiti Bosna-Bačku i Severni Srem.
  • Mrgud.

    16.06.2021 15:57
    Petak
    Je radni dan.....bilo bi nas vise recimo subotom u 17h
  • Neko

    16.06.2021 15:53
    Da mi je neko posle bombardovanja '99. rekao da ce za dvadesetak leta neko u NS biti protiv novih mostova - ne bih mu poverovao.
  • Jaja

    16.06.2021 15:53
    Pa oduvek je Bilevar Evrope bio obilaznica oko centra.

    Sada taj narod koji je kupovao stanove tamo misleci da ce to biti novi centar, misle da ih vlast vara, ustvari oni su sami sebe prevarili ili ih je incestitor prevario pricom o Bulevaru Evrope
  • tuga

    16.06.2021 15:50
    U petak u 9, pa to kao da je neko hteo da bude što manje ljudi na protestu.
  • AS

    16.06.2021 15:46
    Razumem aktiviste, ali... Ovaj most je preko potreban!
  • Dobrivoje

    16.06.2021 15:46
    Hvala dobri ljudi
    Vidimo se u petak u 9!

    Sigurno da može da se napravi most bez silovanja grada i prirode.
  • Li-man

    16.06.2021 15:43
    ...
    Moja podrška.
  • Nebitan

    16.06.2021 15:37
    Dobro kontam da ovaj most prave ovi na vlasti al to ne znaci automatski da ideja mosta ne valja. Kamenica bi prodisala a i na bulevaru oslobodjenja bi bilo lakse.
  • Telep

    16.06.2021 15:33
    Promasaj
    Ima smisla boriti za to da se Ribarsko ostrvo i Sodros urede tako da tu budu parkovi sa sportsko-rekreativim sadrzajima, ali to ne mora biti ugrozeno novim mostom. Ne podrzavam ovaj predlog.
  • Nina

    16.06.2021 15:27
    Bora Solunac
    Građani...
  • pajo patak

    16.06.2021 15:24
    @piško
    ili dok se пишко ne upiški.
  • Vule

    16.06.2021 15:14
    Meni je taj most ok, negde mora da bude, a ne vidim zgodnije mesto.

    Inace, taj most je u planu vec jedno 30 godina, i ko god da je zidao tu, znao je da ce da bude guzva i kakav ce kvalitet zivota da bude.
  • Ozvalavljen

    16.06.2021 15:13
    @Goran
    Infrastruktura grada kao u srednjem veku, pogledaj Futosku Ulicu, pogledaj mnogo ulica koje nemaju asfalt, kanalizaciju,... a SNS mafija gradi most...
  • anarhista

    16.06.2021 15:13
    strasni gradjani
    Bolje očistite Ribarsko ostrvo...,a i taj Šodroš obična baruština,hoćete stan pored bulevara i da vas ptičice bude...smarate
  • Nećemo most,

    16.06.2021 15:12
    nećemo most,
    nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most, nećemo most,
  • Zebra

    16.06.2021 15:09
    Znam da će oprati milioni i da će nas zaduziti još 20 godina, ali Novom Sadu treba bar još jedan most… I Novom Sadu i Sremackoj strani.
  • Radost

    16.06.2021 15:08
    Evrope
    Malo da popuste aktivisti malo projektanti planeri mosta..i eto resenja..a ne odmah ovi bi ispred bagera a ovi da isuše Šociku.most ce se ionako izgraditi..tako je bilo isto i oko mosta Slobode..na kraju..jao, bas je super..mada je most ipak bio potrebniji prema Futogu..
  • Samo kazem

    16.06.2021 15:07
    Ne slazem se
    Pozivam aktiviste da posete Kamenicu, da npr nedeljom pokusaju da sa mosta Slobode skrenu levo kod Nisa. Kolona za levo je na pola mosta, a cesto celokupna kolona i u tunelu jos. Most je neophodan, e sad, ugoditi svima nije moguce.
  • Dukka

    16.06.2021 15:07
    Jel moguce
    Taj plan postoji jos od DS-a i sad je problem? Ajte molim Vas….
  • Radoslav

    16.06.2021 15:05
    Aktivisti
    Najbolje da nista ne radimo i da nista ne gradimo, da se vratimo u srednji vek. Da li ovi aktivisti znaju sta rade?
  • Zloheb

    16.06.2021 15:04
    Sramota
    Pa zar nije sramota..?

    Pogoršava se kvalitet života nekoliko stotina ljudi (koji nisu našli za shodno pre kupovine nekretnine da pogledaju planove... ili su pogledali planove ali nisu verovali da će ikada biti realizovani), a poboljšava kvalitet života 10 -ina i 100-tina hiljada ljudi.

    I sad bi trebalo da grad bude talac ličnih interesa grupe ljudi..? Nije lepo psovati, a ni komentar ne bi bio objavljen, pa ću reći samo da - ako ih zanima širi interes, a stručnjaci su - neka se bore da most bude urađen uz minimalnu štetu po eko sistem (u reci i pored reke)

    Sve ostalo je - bruka i sramota. Urbanistički je to predviđeno pre više decenija.

    Ako Vučević ovo izgura - učlanjem se u SNS.
  • Goran

    16.06.2021 14:36
    Sr.Kamenica
    Nažalost ovde nemogu da se složim sa građanskim aktivistima jer ko god hoće da se uveri u potrebe mosta neka dođe u centar Kamenice i broji vozila koja kroz njega prođu i sve će mu se samo reći.
    Pozz
  • Piško

    16.06.2021 14:32
    ...
    Kreće borba prsa u prsa do prve kiše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna