Autor: 021.rs

Novi Sad
28.09.2021.
12:10 > 12:10
Novi muzej koji se planira Urbanističkim planom Univerzitetskog parka biće posvećen novosadskom kantautoru Đorđu Balaševiću.
  • Stara Novosađanka

    04.01.2022 12:04
    Lopovi
    "Ne lomite mi bagrenje"!!! Ne kradite nam parkove, ne kradite nam novce. Za novac, koji ste vi zaradili, zidajte i hotel sa 111. soba, ali na patceli, koju vam je babo ostavio. E, onda, ako vam je toliko za srce prirasla, poklonite to Oliveri uz naš blagoslov. SRAM VAS BILO !!!
  • Saši

    23.12.2021 08:12
    Debilizam
    Pre svega zašto tuširi park,a drugo muzej može biti u njegovoj kući u Novom Sadu.NOVI SAD je imao puno veća imena pa nisu dobili spomen dom.Debilizam i neodgovornost vlasti.
  • Nena

    03.10.2021 10:44
    Ova vlast ne zasluzuje da mu spomene ime a kamoli sta drugi. Osim toga, meni su upale u oko "male tehnicke nelogicnosti" - muzej povrsine 500 kvadrata - prizemni objekt - gradu se na bruto povrsini od 300 kvadrata, nesto malo smrducka
  • Damir

    03.10.2021 10:40
    otvaranjem muzeja otvaraju se nova radna mesta(za članove). Ipak sam više za sokak, ulicu ili skver! Imamo Janiku , mora biti i za Balaševića!
  • Zokins

    02.10.2021 22:16
    muzej
    Zašto sam protiv muzeja ? Protiv sam iz više razloga ,prvi je da je ovo licemerno od trane ove vlasti koja ga je za života zabranjivala ,nije mu dala da svira u nekim mestima (Niš) , nije ga bilo na tv uopšte od 2012. godine ,nijedan intervju nisu radili sa njime osim na N1 , drugo i sam je rekao da se njemu ne dižu spomenici i da drugim dele lovore i treće je da je njegovo mesto u našim srcima,a najveći spomenik su njegove pesme.
  • Mirka

    02.10.2021 16:41
    Planeta
    A na vratima muzeja, slika Oljine knjige Planeta dvorište, kao na ateljeu u kući. Ajde što će napraviti muzej, ON i samo ON to zaslužuje, ali šta će s ostalim Balašima koji hoće pažnju, promociju, film, aplauz?
    ... insitucija su u kući svi sad jer imaju više od gradskog budžeta, pa će biti kako oni kažu. Nažalost.
  • pa lepo

    02.10.2021 11:40
    pa lepo ste se primili da budete deo prevare. sled dogadjaja je sledeći:-hoćemo da zidamo na zelenoj površini, ali će se ljudi buniti.
    - reći ćemo da zidamo neku aktuelnu glupost, recimo muzej za balaševića
    -posle kada krenu da kukaju nećemo, ne može, to je skandal i ostalo, Mi lepo kažemo: dobro ne mora muzej, zidaćemo nešto drugo
    -i dok se oni češkaju i shvate šta je bilo, mi već brojimo pare
  • Pauly Ester

    30.09.2021 10:10
    Sklonili ga sa svih medija jer im nije odgovaralo što je govorio šta je hteo, da su mogli zabranili bi mu da peva i u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni, a sada mu prave muzej...mi smo baš tužan primer jednog naroda.
  • novosadjanin

    30.09.2021 00:08
    nema humanosti kod sns vlasti
    A decu lečimo SMS porukama, nemamo bolnicu za palijativno zbrinjavanje pacijenata, a imamo novca za izgradnju objekata koji nisu neophodni, za duplo finansiranje renoviranje bazena, za behaton koji ima nerealno visoku cenu, kao i sve druge javne nabavke. Ovo je velika sramota za gradsku vlast. Bolesnu decu ne vidite, bolesne ljude koji umiru kod svojih kuća od najtežih bolesti ne vidite, ali vidite sve drugo što vam može doneti glasove pred predstojeće izbore. Gde vam je ljudskost, moral, osećaj za slabe i bolesne, odvratni ste.
  • bora

    29.09.2021 23:34
    interesntan slucaj
    Sada ce bosanci koji ga ne vole morati organizovano da dolaze u muzei
    Balasevica.Morace da se opravda posao u inspekcijama i javnim preduzecima.
    Zivot je more,e moje podguzne muve.
  • Samoupravljač

    29.09.2021 21:52
    Čoek lepo napisao
    U knjizi Đorđeta Blaševića pod nazivom "I ŽIVOT IDE DALJE... (i sve dalje odavde...)" oktobar-maj 1991/92,
    Na stranici br. 52 lepo piše :

    "Bolje da dobijem uličuljak zauvek, nego bulevar ili srednju mašinsku školu na neko neodređeno vreme.
    Fala lepo...
    Uostalom, od Ovih mi nikada ništa nije ni trebalo. Napraviću ja sebi državu, ako me još samo malo budu jedili...
    Welcome to the" Đoland"? Što dane?
    Kad mi vrate svu zemlju koju su oduzeli Deda Balašu, i ako dobro prodam "spačeka", mogao bih dokupiti još par jutara i konstituisati sasvim solidnu monarhijicu za sve nas kojima je domovina ukinuta preko noći. "
  • Marko

    29.09.2021 19:33
    Sto bi Djole rekao...
    "Dogod jeovih frikiva, sa punom vrecom trikova nista sto vredi, nece vredeti!"
  • Panona

    29.09.2021 17:45
    Šta se iza gore valja
    Mislim da nije osnova muzej već uništavanje još jedne zelene površine Novog Sada. Da stvarno žele muzej pa ima slobodnih prostora za muzej napr Studio M je prazan, Radnički univerzitet ima prostora i spratova koliko voliš a kažu da će ga završiti. Ima još prostora koji se mogu prilagoditi, ali nazadnjaci nisu u stanju da naprave odgovarajuću postavku i u tome je problem
  • Vanjuska

    29.09.2021 10:24
    opet ja
    Zjuuu, pogledajte samo sta je botova na ovim komentarima!!! Na svaki su lupali minuse!!! Lepo se vidi da Novosadjani NECE takav muzej niti na TOM mestu aliii armija botovska delujeee! Posto se zna i zasto i ko hoce to da gradi botovi moooraju da radee svoj posao! Fuj!
  • Novosadjanka

    29.09.2021 04:09
    /
    Od toliko umetnika koji nisu priznati.... Zasto njemu muzej? Bista ok, parkic...nesto... niko ne osporava rad ovog coveka. Ali Vucevicu izadji malo, zauzdani covece, ne pere se lova na takav nacin. Put do pakla poplocan je najboljim namerama... taj je park je centralno mesto u Nsu, nije umesno.
  • novosadjanka

    29.09.2021 00:08
    e sad mi se već povraća
    Pa ko može da ima tako sumanute ideje. Čemu sve to? Da bi se SNS promovisao, odnosno da bi Vučević ubirao političke i predizborne poene. Pa Balašević ze zgražavao od radikala, a na kraju su mu radikali bili jedini prijatelji u kući, ako se uzme u obzir da su mu je gradonačelnik i njegovi članova Gradskog veća išli na kućnu slavu. Zaista je cela priča degutantna, ogavna i nema nikakvog smisla. Dokle više sa ovim prostaklukom. Šta je sa našim velikanima kao što je dobrotvorka Marija Trandafil, kao i drugi veliki dobrotvori koji su srpski narod zadužili da im se nikada ne možemo odužiti. Šta je sa našim velikanima koji su bili poznati lekari....? Pa nemojte praviti od ovog grada paraćinsku cevabdžinicu, ionako ste grad srozali na svaki mogući način.
  • v

    28.09.2021 23:56
    Od toliko sadržaja koji nedostaju u okviru Kampusa, muzej posvećen Balaševiću je potpuno neprimeren. Bolje da ostane zelenilo, mislim da bi i Đole to više voleo, a ako već nešto treba tu da se gradi, onda objekat koji će diretkno koristiti unapređenju visokog obrazovanja, studentski centar ili tako nešto.
  • Aleh

    28.09.2021 21:25
    Al da lajt motiv bude "Dno dna"!
  • cica

    28.09.2021 21:12
    Evo ovako
    nema nikakve potrebe za još jednom zgradom na takvom mestu. S obzirom da poznati kantautor nije imao univerzitetsko obrazovanje, a sa druge strane narušen bi bio pejzaž. "Zeleno volim zimzeleno" je ovde prirodno smešteno. Ne, ne, ne! Slažem se na Salajci, može nešto poluotvorenog tipa, sa dosta zelenila, ali da uključi i druge poznate Novosađani. Mnogo atraktivnije i zanimljivije!
  • bora

    28.09.2021 20:49
    porodica
    Porodica Balasevica bi trebalo da reaguje i da spreci ovo.Radi se o politickom
    marketingu i dobijanju posla za izgradnju koristeci ime Balasevica.Posle izvesnog
    vramena ovo bi postala kafana nekog mafijasa povezanog sa vlascu.Poznavajuci
    Balasevica ovo bi najvise mrzeo.Ostavite Balasevica na miru.Imali smo pokusaj
    samoreklamiranja sa organizacijom sahrane ali je porodica Balasevic to sprecila.
  • Uncas

    28.09.2021 19:36
    Neko je smislio (baš sada!?) da oda počast jednom od simbola ovoga grada gradnjom Muzeja na Keju,verovatno zarad Dunavskog turizma i ekskurzija koje bi posećivale isti!?!? A taj isti Đole je prozivao i zgražavao se baš nad ovima koji se predstavljaju kao "porodični prijatelji" i zalažu se za gradnju Muzeja!?!? Tako da niko ovde nikom nije jasan i dorečen,sve je mutno(kao i obično )!
  • Dordje

    28.09.2021 19:32
    Prestonica kulture
    U Novom Sadu su se rodili mnogi koji su nas na ovaj ili onaj način zadužili. Na primer, ovde se rodio i Djura Daničić koji je "samo" preveo Stari zavet (za one koji ne znaju to je veći deo Biblije) i imao ključnu ulogu u standardizaciji jezika kojim govorimo. Po njemu nosi ime škola, ima bistu i spomen ploču na kući u ulici Zlatne grede. Muzej nema. Stvarno mislite da Balašević zaslužuje više i da bi sam voleo muzej ili grandiozni spomenik. Možda se samo radi o kulturi i obrazovanju nekih kvazi Novosadjana.
  • Mirko

    28.09.2021 18:35
    Neo radikali pokusavaju da nam ogade Djoku.
    E nece moci.
    Samo je pitanje dokle :D
  • Rodic

    28.09.2021 18:33
    Hvala Bogu
    Hvala Bogu da Djole dobija muzej
  • Auuu

    28.09.2021 17:47
    Ne lomite mi bagrenje
    Zasto nije na Salajci nadjen prostor za takvo što?Ja mislim da je on opevao Salajka i svu svoju familiju koji su odatle poreklom i koji su mi bili inspiracija za mnoge pesme i prozu. Neka bude nešto autentično i blizu njegovom srcu.Uostalim sta ja komentarisem, to će ionako biti van pameti, samo da se neko ugradi. Znao je Djordje zasto nije hteo ulicu. Nismo mi njega zaslužili. Ako niste ustanju uraditi nešto ko svet ne mrcvarite mrtvog čoveka.
  • Olja

    28.09.2021 17:32
    B
    Nekada su iza velikih umetnika ostajali legati, spomen-kuce... Porodica bi poklonila rukopise, originale tekstova, pisaću mašinu, olovke, privatne fotografije , neke umetniku drage stvari. Ali, to je bilo nekada, danas se ništa ne poklanja.
  • kustos

    28.09.2021 17:26
    muzej savremene umetnosti?
    Šokantno je da se vlast nakon brojnih dopisa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine oglušila na sve molbe i zahteve. Zbog neadekvatnog smeštaja, umetnički radovi se buđave u depou na drugoj adresi, umesto da budu prikazani javnosti kao stalna postavka muzeja. Ovaj muzej deli prostor u Dunavskoj 37 s drugim muzejom, gde moze da predstavi samo tekuce izlozbe, plato na ulazu u muzej se raspada i nakon predlozenih konkursnih resenja se i dalje vlast ne bavi ovim problemom. Zadivljujuće je kako sa malim budžetom i bez uslova za rad i izlaganje, ovaj muzej uspeva da svake godine realizuje stručan, relevantan i zanimljiv program! Zasto vlast cak ni u vreme Evropske prestonice kulture ne prepoznaje znacaj jedne od najvaznijih institucija savremene umetnosti u Srbiji koja broji preko 4.000 primeraka najrelevantnih umetničkih radova koji predstavljaju istoriju umetnosti od sredine XX veka do danas?? Zbog čega se problem smeštaja ovog muzeja ne rešava već 60god od njegovog postojanja??
  • Posmatrač

    28.09.2021 16:33
    Apsurd
    Koliko pogrešnih stvari ima u ovoj ideji. Muzej mu podižu ljudi koji su ga optuživali da je domaći izdajnik i strani plaćenik. Da krenemo od toga...
  • Pokojni Čika Franja

    28.09.2021 15:39
    "Jednom su sadili lipu"
    Da su malo pažljivije slušali i čitali pesme Đorđa Balaševića, znali bi da bi prvi Đole bio protiv ovog poteza.

    "(...) Ko nije drvo razumeo prvo
    Pa tek onda sadio
    Taj nije ništa uradio
    I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad."

    Naposletku, toliko je lokacija u ovom gradu, primerenijih za muzej. Setite se Češkog magacina... Mada, na stranu i magacini i prostori, upitajte se samo jedno. Koliko je na mestu da ovaj veliki, istinski ČOVEK, dobija spomenik od onih koji su ga za života plju****? Takođe se i motiv dovodi u pitanje - ne diže se muzej zbog izbora. Na nesreću, ovde, u ovom kutku sveta, prosto tako ispada - da se sve radi zbog "nekih novih" izbora. "Nekih novih klinaca" sve je manje i manje, zato što život podređen izborima nije život, već izborna kampanja. To je, svakako, samo jedan od razloga što je dece manje. Ukoliko gradski čelnici hoće da učine nešto lepo, što bi zaista bilo i Đoletu po volji, nek' posade lipu, bagrem, badem (...) - najzad, naprave aleju posvećenu Đorđu Balaševiću, ispunjenu drvećem iz njegovih pesama, ili neki novi park, da bi se "neki novi klinci" mogli u njemu igrati, pod hladom drveća posađenog Đorđu Balaševiću u čast, s njegovim pesmama na usnama i u srcu. Mada, oprostite što sumnjam, nekako ja na to ne računam... barem ne od gradskih čelnika koji su tu sad... sumnjam...
  • Mp

    28.09.2021 15:20
    Prava lokacija za Muzej Đorđa Balaševića je njihova porodična kuća u ulici Jovana Cvijića. Zaslužuje on i ime ulice u centru NS sa spomenikom. Neponovljiv.
  • Liman

    28.09.2021 14:54
    Aleksandar Tišma, Branko Andrić Andrla, Milenko Šuvaković, Jovan Đorđević, Đorđe Jelisić, može se dufo nabrajati, jesva da ih se ko seća. A porodica bi mogla da se smiri, možda da pokloni deo autorskih prava za dobrobit sve naše dece, a ne da uzima od njih za nepotreban muzej.
  • Hm

    28.09.2021 14:47
    Ostavite nešto zelenila u ovom gradu!!! Ovo je ne sjajna ideja, nego skandal.
  • Sramota

    28.09.2021 14:44
    Ne na uštrb i ovako malo zelenila. Da li u ovoj državi i gradu ima neko s 2 grama mozga?
  • Lili

    28.09.2021 14:24
    "Ko nije drvo razumeo prvo
    pa tek onda sadio
    taj nije nista uradio
    i shvatice kad-tad
    da ne zna sta je hlad."

    "Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin…
    Ne dozvoli tad da naprave od toga tužni treći čin."
  • Novosađanka

    28.09.2021 14:13
    Ta nemojte kasti
    "... i shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad."
  • Moj stav

    28.09.2021 14:09
    Od nas vojvodjana
    "džaba vam novci moji sinovci
    džaba vam bilo dobre volje
    i pogledi čvrsti i lepljivi prsti
    ja ipak varam malo bolje , e pa daaa.... " pozdrav svima sa čvrstim pogledima i lepljivim prstima od vojvodjana
  • Silja

    28.09.2021 14:02
    Balasevic je vec rekao svoje..
    E, moj Plavi...Bio si malo sirov...Al` ipak pravi...
    Nikad u dilu s bagrom...Nikom u stranu...Nikome dužan...
    Bio si, sve u svemu, dobrom čukom naoružan...
    Šta da pričam, ja danas ne znam nikog ko ti je sličan...
    Spremnog da, bez računa, tačno u podne razgrne slabe
    I kao Geri Kuper sam izađe pred barabe...
    Da, tu i tamo setim se devojke po kojoj se znamo...
    ćudljivo kišno leto...Sedamdest koja...Godina raka...
    Kad me je školska ljubav ostavila zbog murijaka?
    Ajd, davno bilo...Otad se sedam mora Dunavom slilo...
    Dok jedro mog kaputa burnim su morem terali vetri
    Na tvoje epolete sletele su zvezde dve-tri...
    I tad su došli popovi...Pa topovi...Pa lopovi...
    I čitav svet se izobličio...
    Ispuzali su grabljivci...Pa lažljivci...Snalažljivci...
    Al ko je smeo da te podseća šta si...
    Dobro se pamti samo prvi u klasi...
    Ne znam, Plavi...Meni se činilo da Beograd slavi...
    Veliki Uskrs duha...Svi ti grafiti...A onda kordon...
    Pred onom decom k`o pred tobož nekom hordom...
    Znaš šta sledi...Ipak je Ona bila nešto što vredi...
    Pa kad se onog juna nismo potukli zbog njene časti...
    Zar ćemo sad, zbog ovih očajnika željnih vlasti?
    Dogod je ovih frikova sa punom vrećom trikova
    Nista što vredi neće vredeti...
    Zar stvarno nema načina pred najezdom prostačina...
    Pa ti si školovan da hapsiš taj talog
    A ne da puštaš da ti izdaju nalog...
    Sorry, Plavi...Pošaljem katkad srce na raport glavi...
    Od starog društva...Ništa...Neko je puk`o, neko je svirn`o...
    Ma, ti si super, brate, ako stvarno spavas mirno
  • Bili Kid

    28.09.2021 13:59
    "Nije problem toliki nikad u ljudima koji vladaju, koliko je problem u ljudima kojima se tako lako vlada. Da se sve zaboravi, da moze da se sve nametne, da svi mogu da se posvadjaju, da zakuvaju... premalo je cini mi se normalnih".

    - Djordje Balasevic
  • Moj stav

    28.09.2021 13:54
    B R A V O
    Velikani se odlikuju skromnošcu i to jeste bila osobina Balasaveca , ali je svojim pesmama delom i radom slavio vojvodjanski duh i identitet. To treba sačuvati.
  • Zokins

    28.09.2021 13:52
    budućnost
    Tek će budućnost da kaže svoje o jemu. Ovi sada pred izbore sve živo će da otvore. Njegovo mesto je u našim srcima !!
  • Rada

    28.09.2021 13:47
    Odslušajte mu pesme. Tamo kaže šta bi želeo.
    Ispoštovati odluku je moralno.
  • ex chapman

    28.09.2021 13:39
    Balasevic
    naravno da je zasluzio muzej
    ali
    1. ne od ovih! sramota je VASA sto su oni na vlasti cak i na lokalu u NS. znamo mi svi vrlo dobro sta je govorio licno Vucic o Balasevicu i ko su oni sto su ga proganjali 90ih. da mu spomenik podizu oni koji su decenijama uspesno radili na unistavanju svega onoga sto je predstavljao Balasevic, pa to ne da je nemoralno, nego je i van zdrave pametim
    2. ne da se unistava i ono malo zelenila sto je ostalo
    najbolje bi bilo ako je prihvatljivo za porodicu, da muzej bude u kuci u Jovana Cvijica. ako nije prihvatljivo da se nadje odgovarajuca vec postojeca kuca! verujem da bi se i Balasevic slozio sa tim da nam ne unistavate to malo zelenila da bi se njemu odala pocast
    3. koliko je to zaista odavanje pocasti Balasevicu a koliko je to pokusaj vucibatina da se prishlamce uz njega i time speru makar malo iskonskog im smrada. ali tamne mrlje proslosti na tvojoj bjeloj kosulji...
    zato SVI protiv muzeja umesto parka
  • Lola

    28.09.2021 13:38
    Druga lokacija!
    Balašević bi svakako trebalo da dobije muzej. Ali na drugoj lokaciji pored Dunava. U okviru Univerzitetskog kvarta, muzej bi trebalo da dobiju poznati novosadski naučnici. Ili da ostane park kao do sada. Nekako mi je pevač nespojiv sa tom lokacijom, bez obzira na to koliko je značajan i velik.
  • Z

    28.09.2021 13:34
    A od parka ostade?
    Možda da razmislimo da muzej napravimo ne na mestu zelene površine.
    pogotovu što tu već postoje sale, prostori za izlaganje
    Kineska četvrt je uz Dunav
    Recimo promeniti namenu Češkom magacinu

  • /

    28.09.2021 13:32
    /
    uporno se trude da liman pokazuju turistima-idioti.
    setite se onih blekendeker ture po limanu
  • Jelena

    28.09.2021 13:31
    Konačno nešto pametno da pročitam...ajd' pomozi Bože i da bude tako!
  • Mile

    28.09.2021 13:30
    Super, ali do juče se znalo sam da će biti novi muzej na nekoj kritičnoj površini. Danas je već Đoletov muzej. Meni se ipak čini da je nekom obećana gradnja baš, pa da bi prošlo krstimo ga u Đoletov.
  • Nimbus

    28.09.2021 13:29
    @Лиманац
    "Сада ће сви они који су хтели да се буне због сече дрвећа и изградње објекта у парку код Ректората одједном подржати ово и заборавити на сечу"
    Vidis po komentarima da su ljudi i dalje protiv sece drveca i unistavanja parkova, u ciju god cast. Naravno, osim botova. On bi to poslednji zeleo.
    Slazem se da su pesme najveca uspomena na njega. Takodje se slazem da su oni poslednji koji bi trebalo da rade bilo sta u njegovu cast. Do juce proganjan, zabranjivan i sikaniran, a danas mu muzej podizu. Isto kao sto su Djindjucu hteli spomenik da podignu, maltane isti ti koji su ga i ubili. I dalje misle isto o njima, samo se dodvoravaju sto siroj masi.
  • NS

    28.09.2021 13:28
    Odbranimo park
    Gradjanska akcija u odbranu parka!
  • Kudravka

    28.09.2021 13:24
    Istina
    Ceo muzej od 500 kvadrata posvecen jednom coveku? Izvinite, ali nije u pitanju Volt Dizni ili Nikola Tesla. Prica se da ce tu biti preneti ostaci kantautora. Jel vi to ozbiljno? Na osnovu cijeg predloga i cije odluke se ovo gradi? Ako je Grad odlucio da taj prostor opredeli za nov muzej prvo su trebali da otvore konkurs za projekte i predloge, ima toliko mnogo tema za atraktivan muzej koji bi privlacio turiste, ko ovo sprovodi na svoju ruku kao da je najpametniji i to mimo gradjana? Mislim da su trebali napraviti vise muzejskih postavki u okviru jedne zgrade.
  • Mina

    28.09.2021 13:09
    ZA
    Bez obzira ko je inicijator, nas Djordje je zasluzio nesto ovako. U nasim srcima i pamcenju je sada, ali ovo treba uraditi za nove generacije, jer cemo jedino ovako preneti tu energiju i emociju na njih. S druge strane, svaki grad koji se bavi turizmom, brine o tome da muzeji budu deo ponude. Ovakav muzej, na ovakvom mestu, PUN POGODAK!
  • dejan

    28.09.2021 13:09
    svake godine neki novi konceptualni muzej
  • Toza

    28.09.2021 13:08
    bagra
    Sargarepa pred izbore a dalje zna se.
  • GOXI

    28.09.2021 13:06
    muzej?
    mislite legat? treba ali negde u gradu blize turistima ipak je on brend grada i ovako grad nema šta da pokaže turistima....
  • Лиманац

    28.09.2021 13:05
    Сада ће сви они који су хтели да се буне због сече дрвећа и изградње објекта у парку код Ректората одједном подржати ово и заборавити на сечу. Правим љубитељима Ђорђа Балашевића довољне су само његове песме за лепу успомену на њега. Но, добро, неко воли да удише кисеоник а неко мирис мајице са Ђокиним ликом.
  • /

    28.09.2021 13:04
    /
    pa bolje na salajci u originalnoj arhitekturi a ne u kuzmanov pleksiglasu.

    nije vam se dopadalo kada sam kucao da ga familija nije zasluzila
  • obozavaoc

    28.09.2021 13:00
    lep gest
    I treba da ima i ulicu i spomenik i most i muzej ALI sam siguran da to ne treba da bude na zelenoj povrsini! Verujem da ni on to ne bi voleo.
    Molim urbaniste da nadju novu lokaciju!
  • Novonasađeni

    28.09.2021 12:59
    Volim Balaševića
    Ali od parka neće ostati ni P!
  • Pera

    28.09.2021 12:58
    Užasima nema kraja.
  • Pera

    28.09.2021 12:57
    E izes ga. Treba da dobije neka obelezja u gradu, ali muzej! I to u kampusu? Pa Djole bas nije bio naklonjen skoli a o nauci da ne pricamo. Treba nesto prikladno.
  • pajo patak

    28.09.2021 12:56
    prvo sanitarne prostorije
    za vašu decu.
  • NS

    28.09.2021 12:51
    Aj prestanite vise sa unistavanjem parkova iz bilo kog razloga!
  • Cale

    28.09.2021 12:48
    Opet zgrade na ustrb parka?! Ovo ni Balasevic ne bi zeleo. Sad su opet perfidno provukli ideju o muzeju posvecenom Balasevicu da se niko ne bi bunio. Ne moze, necemo! Miladinovic i SNS grobari Novog Sada.
  • lako pročitano

    28.09.2021 12:33
    Trojanski konj
    Pomalo gadljivo.
    Na ovaj ili onaj način opstruirali mogućnost Đoletovih koncerata, a znamo ko su oni.
    Nema šanse da je bilo ko, od onih koji trenutno donose odluke u ovom gradu, izvan senke Bratije.
    To važi i za direktora JP "Urbanizam".
    Znaju da je broj protivnika režima u Novom Sadu značajan, pa bi da im se dodvore.
  • Marko

    28.09.2021 12:31
    bravo
    Đole je možda kao niko pre proslavio grad i napravio ga prepoznazljivim u širokom regionu - doslovno jedan je od simbola Novog Sada. Osim emotivnog elementa, muzej će ostvarivati i funkciju od turističkog značaja.
    Bravo za odluku gradonačelnika (rekao bih) i hvala mu što ima toliko osećaja za ovakve stvari, što iz pozicije sa koje istupa nije baš komforno.
  • V

    28.09.2021 12:31
    Oprosti
    Oprosti Đorđe svima koji su došli na ovu ideju.
    Posecice drveće, izbetonirace plato, sagradice fontanu, biće to parada kiča. A i porodica se nešto ne buni...
  • micika

    28.09.2021 12:31
    alo alo
    Bezobrazluk. Porodica bi trebalo da se protivi izgradnji na ovoj lokaciji. Da li ima kraja ovom ludilu?
  • Eko-dzihadista

    28.09.2021 12:30
    Dokle cete da urnisete ovo malo preostalog zelenila? Nije mogao da se nadje neki drugi prostor? Zasto ne adaptirate nesto na tvrdjavi?
  • NikolaDet

    28.09.2021 12:29
    Prelepo, svaka cast.
  • Hoću drvo, ne tonbe

    28.09.2021 12:29
    Ne lomite mi bagrenje, ali topole slobodno.
  • M

    28.09.2021 12:21
    Zašto mora BAŠ u parku? Dosta sa rušenjem zelenila!
  • Vanjuska

    28.09.2021 12:20
    hm...
    A sta ce ciniti postavku ovog muzeja? Novosadjani, da li smo bas sigurni da nam ovo treba i da je to nesto sa cim bi se on slozio? A sta kaze porodica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna