Novi Sad
07.10.2021.
01:04 > 12:20
Žene sa invaliditetom u Novom Sadu tokom pandemije i za vreme vanrednog stanja bile su dodatno izložene nasilju.
  • Marija

    13.10.2021 13:56
    Zašto je to diskriminacija?
    Zašto je diskriminacija ako se govori o nasilju nad ženama sa invaliditetom?
    Pretpostavljam da te iste probleme imaju i žene sa invaliditetom, a onda su još dodatno više izložene porodičnom nasilju, teže se ostvaruju u ulozi majke, imaju prepreke u zdravstvenom sistemu i da ne nabrajam šta sve još...
  • Novosađanka

    07.10.2021 13:02
    Ta nemojte kasti
    Triput pišem i brišem jer ne mogu da sažmem sve probleme kroz koje prolaze osobe s invaliditetom, svih uzrasta i pola. O većini ste već pisali ali htela bih da ukažem na još nešto,a što se retko pominje. Ako ste samohrana majka deteta s posebnim potrebama, razvedeni i ostavljeni da se potpuno sami brinete o detetu (koje je 100% invalid bez mogućnosti nažalost za bilo kakvo poboljšanje), pa se doselite iz uže Srbije u Vojvodinu, vi ste ostavljeni na milost i nemilost sistemu. Kao da ste došli u drugu drzavu. Ako nemate prebivalište već samo boravište možete da se pozdravite gotovo sa svim uslugama koje vam po zakonu pripadaju. Gotovo za sve vas šalju u grad gde ste ranije živeli, tu mislim na sijaset pregleda, sve što se tiče bedne socijale koju primate, nemate pravo ni na markicu za bus "sem za vreme školske godine", čekate prebacivanje medicinskih kartona mesecima uz opasku "pa to vi pogurajte malo tamo ako nekog znate"(300km dalje da odete i pogurate), pritom svako malo vi DOKAZUJETE da je dete koje je gotovo biljka i dalje invalid pred komisijama za koje vadite sijaset dokumenata iznova i iznova, sve u tom drugom gradu mada ste uredno prijavili boravište ovde. I svaki put vučete na sve te šaltere u jeku korone svoje malo osmogodišnje dete jer nemate nikog da ga pričuva, ni za novac. Ne radi se o meni već o divnoj osobi koja mi je drugarica i svim ostalima koji kroz ovo prolaze. Pitam nadležne jeste li vi normalni uopšte?! Ana i Nikola, volim vas ♥️
  • Лиманац

    07.10.2021 09:34
    Каква је ово дискриминација мушкараца са инвалидитетом, зар они не заслужују да се пише о њиховим проблемима и о томе да су људи мање толерантни према њима у данашње време?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna