Autor: 021.rs

Novi Sad
19.10.2021.
09:14 > 12:46
Nezvanisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine uputio je otvoreno pismo ministru prosvete Branku Ružiću zbog problema profesorke iz Novog Sada.
  • Profesor

    10.11.2021 07:51
    Loši kadrovi
    Sramota je da se ne sprovodi konkurs za zapošljavanje u prosveti, nego isključivu prednost imaju tehnološki viškovi. Od čega izdržavaju svoje porodice mnogo bolji kadrovi koji nemaju šanse da se zaposle u prosveti osim iscrpljujućih zamena kolega sa opravdanim i neopravdanim bolovanjima.Ne gleda se kvalitet nego se pomeraju kadrovi , tendeciozno dolaze iz malih sredina u velike a kad budu primljeni ne rade ništa, zaštićeni zakonom i ušuškani.Pristajem na ugovor o radu gde se vrednuje kvalitet.
  • Pera

    19.10.2021 22:11
    Nepravda
    Zasto tehnoloski višak ima sva prava, čim ih jednom prime u državni sistem zaštićeni su kao beli medvedi. Ne moraju da se pristojno ponašaju, mogu da vređaju potencijalne buduće poslodavce i kolege. Ne moraju da se trude i usavršavaju jer njima to mesto’pripada’ što bi dotična profesorka rekla. Za to vreme drugi vredni i kvalitetni profesori nemaju nikakva prava i šanse da se ikada zaposle jer viškove vrte kroz sistem sto puta, a o kvalitetu se ne raspravlja. Katastrofa.
  • Mikan

    19.10.2021 21:01
    Tetka
    Kanda je direktorica nečija tetka.....
  • Sasa

    19.10.2021 17:34
    Dosta je bilo
    Gospodja je politicarka i kandidat za odbornika Pokreta Dosta je bilo. Gde su ostali ucitelji I nastavnici koji su tehnolski visak, a koji nisu politicki aktivni, sramota od Sindikata.
  • Dragec

    19.10.2021 17:31
    Istine radi
    Neka Jelena P. i Nezavisni sindikat objave zasto je dotična ostala bez posla u Karlovcima. Tu je resenje rebusa, a ne zasto ne moze da udje u Isidorinu gimnaziju!
  • građanin

    19.10.2021 15:46
    I dalje mi nije jasno kako je to dotična nastavnica engleskog jezika postala tehnološki višak u jednoj "jezičkoj" gimnaziji kao što je Karlovačka, a da je šalju u opštu Isidorinu gimnaziju koja nema tolike potrebe za jezicima?
    Taj momenat niko da objasni, pa ni taj isti sindikat. Gde su tada bili?
    Tu je nešto mutno, pa mutno.
    Prvo bih kao ministar pročešljao Karlovačku gimnaziju i sva zapošljavanja i kadrove unazad 10-tak godina.
  • Orhideja

    19.10.2021 14:58
    Drugovi i drugarice iz 021, prošetajte se malo do Temerina, priupitajte ljude oko srednje škole šta misle o profesorima mašinstva i (novoj/vd) direktorici...
  • Iva Lola Ribar

    19.10.2021 14:52
    @IštvanBaći, ne mogu da se skupe ni 37 minusa da ti daju... znači jedva 19...
  • D.

    19.10.2021 14:10
    Botovi, predstavljate se kao studentni, a ne znate pravilno da pisete. Providni ste, ili ste pravi materijal za "studente" SNS akademije. ISH!

    A za ove sto nazivaju ljude koji se bore za vladavinu zakona "plenom", ne dao vam Bog da vam plen dodje ispred kuce. Po ulicama ima da vas razvlacimo, jer bes ne bira.
  • Dragan

    19.10.2021 13:39
    (_)
    Zna ruzic ko kosi a ko vodu nosi.napred ruzicu care,sa plen se ne pregovara.
  • Gramzi - Bagins

    19.10.2021 13:28
    Ovi sindikalci su sve samo ne razumni i normalni.. Pa, ni sila zakona ne moze da natera direktorku gimnazije "Isidora Sekulic" da primi nastavnika engleskog ako za istim ne postoji potreba niti za istog ima slobodnog radnog mesta! Naime, ta gimnazija VEC IMA nastavnika engleskog jezika i drugi im nije potreban, tim pre sto je u toku rekonstrukcija, obnova i adaptacija skolske zgrade, zbog cega se nastava odrzava u drugoj skoli koja takodje ima nastavnika engleskog jezika! Sindikat, prakticno, zeli da direktorka gimnazije "Isidora Sekulic" otpusti njihovu sadasnju nastavnicu engleskog jezika da bi ova zena dosla na njeno mesto! Osim sto je to, evidentno, nezakonito, ima li to logike i zdravog razuma?!
  • Zana Dolicanin

    19.10.2021 12:53
    DUNP
    Ministar Ruzic je veliki covek, on je nas na, Drzavnom Univerzitetu u Novom Pazaru spasio od grupe profesora koji su pokusala da menjaju rektora i bili pravi neprijatelji univerziteta! Ruzic je stopira i inspekcije i sve sto je pomenuta grupa pokusala i sad je sve lepo i mirno u Np. Mi pidrzavamo Ruzica i ga bez veze napadate! Ta profesorka je nesto sigurno pogresila.
  • Temerin

    19.10.2021 12:26
    Džaba Ružić da se oglašava, kada ne sme od sns-bratije...
    Kod nas u školi, su dostigli level pro bezobrazluka... Toliko su zastrašili i pretili ljudima, da im nije bilo strano da ucenjuju talentovanom decom i stipendijama, da svakom potencijalnom protiv kandidatu vd direktorice se dolazilo ispred kuće i pratio se šta se radi, gde se ide i sa kim se viđa...
    Otpustili su profesora na određno koji je bio član školske uprave, da bi izboksovali svog čoveka u školskoj upravi...
    Na kraju nisu znali ni izbor za direktora da organizuju kako treba, već su napravili gomilu pravnih grešaka... ali naravno zažmuriće se na to, jer nekog ima dečka u prosvetnoj inspekciji u pokrajini...
    Važna je stolica, to što se deca ispisuju iz razreda ekonomske grupe predmeta i gimnazije, to nikoga ne zanima, ali se zato upisuju đaci koji su izbačeni iz drugih škola, treba mašinski predmeti da se napumpaju, kako bi se sns botina, predator koji maltretira koleginice (Jutka mala maca), profesora mašinske grupe zadovoljila...
    dno, dna...
    A da se piše Ružiću, nekoj prosvetnoj inspekciji o svemu tome, stavilo bi se pod tepih, koji je i ovako prepun žalbi koje se ne rešavaju, jer treba sigurne glasove zaštititi... idu izbori...
  • Mile rent-a mozak

    19.10.2021 10:39
    Ministar, je trenutno zauzet, logistikom organizacije festivala ljubavi za sledeću godinu, proračunom dobiti i poslednjih deset dana u mesecu skuplja novac od zakupa prostorija KPJ, SSRN-a, i ostalih divnih starih, predratnih, nekretnina koje su im pale na teret vlasništva. Za poslove ministarstva obratiti se u drugi četvrtak.
  • Kole

    19.10.2021 10:38
    metodi delovanja
    Ovakve metode daju slabe rezultate,pojedinci odmetnuti od naroda su izgubili kompas, mora se metod menjati.
  • luna

    19.10.2021 10:33
    ruzic
    ...branko saberite se malo,ovo steti vasem ugledu i sps u.....
  • Nezaposlena biologic

    19.10.2021 10:26
    Nema ovde 'leba
    Ljudi, koga u ovoj zemlji briga za nas gradjane. Sete nas se samo pred izbore. Mi smo samo broj u ovom sistemu.
  • Ištvan Bećar Pecroš

    19.10.2021 10:12
    Koje, pa to je sasvim normalno...
    Eno u Temerinu, otpušteno 15 profesora koji su imali ugovor na određeno, jer su bili protiv vd direktorice, pa je dovela novih 15 koji su bili za nju i jedva je navukla 37 za nju i 38 protiv nje...
  • Praviti se lud

    19.10.2021 10:01
    Nikako nije opravdanje, jer ne poznavanje propisa skodi! Ali to drzavni organi ignorisu. Sud kaznjava i za ne cinjenje ako se krsi zakon!
  • pajo patak

    19.10.2021 09:56
    a da podnesu
    krivičnu prijavu zbog svesnog i smišljenog ugrožavanja zdravlja i života zaposlenih u prosveti zbog stalnog žutog trepćućeg na Covid semaforu ministarstva prosvete ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna