Autor: 021.rs

Novi Sad
22.01.2022.
19:36 > 20:09
Članovi Antifašističkog fronta 23. oktobar odali su danas poštu žrtvama Novosadske racije.
  • Saša

    24.01.2022 08:22
    Sećanje
    Tokom ulaska madjarske okupacione vojske u Novi Sad 1941. godine a kasnije i u raciji 1942. godine na strašan način pobijene su najistaknutiji članovi naše zajednice samo zbog svoje nacionalne pripadnosti! Izbrisane su čitave porodice, a žrtve često ostavljane danima da leže mrtve na ulici ispred svojih kuća! Ni komunisti a pogotovo ne kolaboracionisti nisu ništa uradili da ih zaštite, još gore ovi drugi su se stavili na stranu dželata! Ali to je bilo pre 80 godina, i ako za milog boga možemo nešto da uradimo, to je da ih se sa tugom i poštovanjem sećamo, i posebno ne doprinesemo da iko od novih generacija ikad, zbog relativizovanja zločina, brkanja žrtava i ubica, osetii u sebi mržnju koja je dovela do tog velikog stradanja!
  • Koča

    23.01.2022 18:43
    Ima li negde zabeleženo da su strani okupatori streljali ili zarobili pripadnike tzv. JVuO?
    Da li su pripadnici tzv. JVuO poslušali naredbu tog kralja koji je napustio otadžbinu da se stave pod jedinstvenu komandu?
    Na kojoj strani su pripadnici tzv JVuO bili na Neretvi?
    I naravno, da li je Nikolaj Velimirović veličao Hitlera na Kolarcu i kasnije držao pomen prekasno nastradalom Dimitriju Ljotiću?
  • Goran

    23.01.2022 17:27
    nisu samo komunisti bili anti-fašisti, i JVuO su takođe anti-fašisti, mada im ovi prvi, komunjare, nikako to ne žele da priznaju, nego samo ako si komunista, onda si i anti-fašista. Izvlače neke bande koje su sarađivale sa okupatorom, pa ih trpaju sve u isti koš, a njihovi "heroji" od 1943. umesto na ustaše i nemce, krenuli po Srbima, četnicima. Banda radila na tome da okupira celu Kraljevinu, što i učiniše.
    uzgred budi rečeno, ispod svakog stadiona u Srbiji su masovne grobnice Srba koje su pobili raspomamljeni i potpuno poludeli komunisti, "u ime ideala"....nisu se mnogo promenili do dana današnjeg, zatucani, ostrašćeni ekstremisti, samo što danas nemaju problem da ih otvoreno finansiraju korporativni fašisti. nekada se to krilo...

















  • Kevin Spejsi

    23.01.2022 15:35
    Sećanje
    Svaka inicijativa i čuvanje od zaborava nevinih žrtava je civilizacijska institucija i vredna je pomena, i skidam kapu na istrajnosti u čuvanju sećanja i upoznavnju tinejdzera o strašnim dešavanjima i stradanjima od fašista.

    Predlažem jednu ideju pokretu anitifašista da, kad već grsadski čelnici to ne rade, obnove spmen ploču na zgradi stare kasarne u ul.Vojvode Bojovića preko puta CK13, na kojoj se odaje počast i čuva sećanje na stradale od fašista za vreme 2.svetskog.
    I da pokrenu da se i na tom mestu odaje počast i polaže cveće i na taj način održi kultura sećanja - na sva stratišta nevinih ljudi.

  • Kevin Spejsi

    23.01.2022 15:13
    Sećanje
    Svaka inicijativa i čuvanje od zaborava nevinih žrtava je civilizacijska institucija i vredna je pomena, i skidam kapu na istrajnosti u čuvanju sećanja i upoznavnju tinejdzera o strašnim dešavanjima i stradanjima od fašista.

    Predlažem jednu ideju pokretu anitifašista da, kad već grsadski čelnici to ne rade, obnove spmen ploču na zgradi stare kasarne u ul.Vojvode Bojovića preko puta CK13, na kojoj se odaje počast i čuva sećanje na stradale od fašista za vreme 2.svetskog.
    I da pokrenu da se i na tom mestu odaje počast i polaže cveće i na taj način održi kultura sećanja - na sva stratišta nevinih ljudi.

  • Tja

    23.01.2022 10:19
    Haha, slusaj ove klerofasove po komentarima, ovo je genijalno. Kad zavrsite sa borbom protiv izmisljenih komunista, javite da se vratimo pravim temama kao sto su cista rasa, zrtvovanje ubogih i ukidanje ljudskih prava.
  • Dejan

    22.01.2022 22:07
    i juu
    ovi tzv. antifasisti isto kao i pogacar, rade na po principu koliko platis toliko radimo ! Domaceg fasizma koliko hoces na svakom koraku a oni cute dok se na nekog tudjina pale na kres, gomila izgubljenih dusa koji su procitali neki deo frizirane istorije koji im se svideo pa sad to forsiraju javno !!!
  • .

    22.01.2022 21:58
    Ovaj rezim je sve izvrnuo naglavacke.
    Pa su sad cetnici i fasisti pozeljni, a SNS botovi napadaju antifasiste.
    Ne znam nijednu antifasisticku zemlju pobednicu koja je u miru presla na onu drugu stranu.

    Srbija toliko kasni za Nemackom i Italijom da svoju epizodu fasizma pocinje prozivljavati tek krajem 20.veka i to i danas traje.
  • Singrr

    22.01.2022 21:55
    Antofasisti -
    siri pojam od komunista. Nisu valjda Francuzi, Englezi, Ameri.bili komunisti... Antifasista moras da budes, ako si covek...
  • Samo kažem

    22.01.2022 21:51
    Semper idem
  • vojvodjanka

    22.01.2022 21:40
    No pasaran !!!
    Duboki naklon svim članovima antifašističkog fronta !!!!

    Zahvaljujući ovim budalama na vlasti,svrstaće nas na kraju među poražene u Drugom ratu.
    Na suprotnoj ,pobedičkoj,antifasističkoj strani,biće Bugarska,Rumunija,Italija,Hrvatska,Nemačka...Srbija će stajati uz anacionalne naciste i fašiste.

    No Pasaran !!!!!!!
  • Александар

    22.01.2022 21:30
    АнтиАНТИФа
    А што би ко имао ишта против невиних жртава? Зна се да је по ослобођењу било стрељања како припадника окупационих снага и њихових слугу, али је било и доста невиних жртава, од којих су неки и помагали покрет отпора. Треба лепо разграничити ко су невине жртве и њима подићи обележје, а разним скојевцима који се брину да ће злодела њихових очева и дедова изаћи на видело па због тога дижу халабуку зачепити уста.
  • Željko

    22.01.2022 21:15
    Intres
    Nema ko da kaže, jer mrtvi negovore ,a živi se srame .Tuga je velika decu ... ida niko neodgovara....
  • Realno

    22.01.2022 21:09
    Hvala. Podrška za af23X.
  • Željko

    22.01.2022 20:57
    ...
    Svaka čast! SF/SN!
  • El Comandante

    22.01.2022 20:46
    Bravo hrabri ljudi!
    Ovi beskičmenjački dnevni oportunisti, noćni moleri, sve relativizuju, krčme i rasprodaju zemlju koju su naši preci krvlju zalivali a koju treba da sačuvamo, oplemenimo i predamo našoj deci.
    Moramo dignuti glas i sprečiti siledžije u njihovoj gluposti da sve zatru!
  • Džo

    22.01.2022 20:19
    .
    Em što nam je vlast dno dna em što je opozicija nikakva i još su nam najgori fašisti uzeli ime antifašista.
    Sve da je ovo i istina njima ništa ne verujem jer slažu čim zinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna