Novi Sad
12.05.2022.
19:10 > 19:01
"Gradsko zelenilo" će u narednom periodu poseći 18 stabala i potom će na njihovom mestu zasaditi mladice, saznaje 021.rs.
  • Обсервер

    13.05.2022 17:43
    Клипан
    Татин син у *Аудију* убио дрво ! Тада је све почело, а извукао се без казне ! Сезона је отворена, СЕЦИ, СЕЦИ ха ха ха.....
  • Јован Јовановић Змај

    13.05.2022 08:20
    замена теза - посади - посеци
    САДИ ДРВО
    Где год нађеш згодно место,
    Ту дрво посади!
    А дрво је благодарно
    Па ће да награди.
    Наградиће изобиљем
    Хлада, рода свог,
    Наградиће било тебе,
    Било брата твог.
  • Musaši

    13.05.2022 07:06
    Ne samo što seku, već i sade u sred maja, već uveliko olistalo drveće.
    Tako su i u parku kod Riblje pijace pre par godina sadili, pa se sve osušilo. Pa su morali ponovo da sade, kad je vreme za sadnju.
  • salajka

    13.05.2022 00:22
    Saopstenje koje je dalo Gradsko zelenilo, su novinari preneli tacno, neka se sada ne vade ovi iz zelenila, a i komentatori bolje da ne komentarisu ono sto ne znaju. Ispasce krivi novinari, aktivisti, udruzenja za zastitu….Minuscina prevarantima iz zelenila, i svim drvomrziteljima !!!
  • ta

    12.05.2022 23:25
    Treba se ici na sud.
  • biolog

    12.05.2022 21:42
    Najviše volim kad "stručnjaci" sa puno zvučnih reči nasumično prepisanih iz nekog studentskog seminarskog zamišljaju da mogu da nekoga ubede da se ne radi o običnoj burazerskoj krađi drva.

    Folijarna prihrana, zalivanje? Za 40 godina života u gradu nisam videla prihranjeno ni jedno jedino drvo, zaliveno možda poneko ponegde u strogom centru. "Prolećno orezivanje" izgleda kao da ih je gomila trolova oglodala zubima. Ulivate beton oko korena, očerupate grane tako da narušite statiku stabla, isečete mu koru trimerima "stručnih" kosača Zelenila, ostavite ga da gori nezaliveno leti na +50 na asfaltu dok se mučeno drvo konačno ne razboli od maltretiranja: i onda prodajete priču kako je drvo od 80 godina "prestarelo!". U svetu drveća stogodišnje stablo je tek tinejdžer, njihov život se bez vaše "nege" u šumi meri vekovima a ne godinama.
    Pamtite vaša drva dok su još tu, Novosađani. To su poslednja drva koja će ovaj grad imati. Nova više nikad neće izrasti u ovoj klimi, ovoj urbanizaciji i ovoj vlasti.
  • Dario

    12.05.2022 21:31
    Pozivam vajne ekologe i gradske drvoseče da poseku drva u ulici Vojvode Mišića jer nam korenje napada temelje zgrade. Ako se ništa ne preduzme bićemo prinuđeni da se iselimo i prodamo stanove budzašto prvom investitoru koji naiđe.
  • NN

    12.05.2022 20:55
    drvocid
    Pojedinci i pojedinke, organizovani u Ekološki front Novi Sad, nisu baš neki pažljivi posmatrači, promaklo im je koliko ima stabala u Novom Sadu koja treba da se poseku, a već pišu o "drvocidu" i "valja spremiti ogrev za zimu, grejanje je nesigurno". Ovo nije ekološki, jer bi pravi ekolozi znali dobro kakvo je stanje drveća u gradu, nego prilično diletatantski i trapav politički istup. Naročito ovo s grejanjem!
    Svi znamo da je potrebno više zelenila u gradu i učestvovali smo u anketi. Održavanje zelenila ne značu da treba ostavljati trulo drveće da samo padne, to zna svako ko ima bilo kakav dodir i posao sa biljnim svetom, ali "ekolozi" u tome vide drvocid i organizovanu lopovsku akciju (malo više znanja, a i ukusa doprinelo bi imidžu)!
  • Drvo

    12.05.2022 20:39
    Vec drugi put Zelenilo navodi deo grada "Slavija". Samo nek objasne gde im je. Ako je oko igralista fk"Slavije" onda je to Salajka...bar kada sam poslednji put proveravao
  • NS

    12.05.2022 20:30
    seča
    @lase
    Kako bi bilo da malo pogledate oko sebe (onako oštrije, laserski), pre nego što na brzinu konstruišete priču, obavezno s lopovima i to organizovanim, a sve u jednoj jedinoj rečenici! Videli biste koliko ima drveća koje se suši, pa i onog koje se odavno osušilo i koje treba poseći. Pre nekoliko godina srušio se ogromni bor pored ulaza u Spens, očigledno je bio bolestan, srećom nije niko bio povređen, mada je moglo biti, jer tu ima uvek mnogo prolaznika! Upravo preko puta ulaza u Spens i sada ima nekoliko velikih stabala koja su se osušila i koja se moraju poseći i to što pre, pre nego što se slome i ubiju nekog! Verovatno biste onda optužili odmah nekog za ubistvo zato što suvo i trulo drveće nije na vreme posečeno!
  • Mugabe

    12.05.2022 20:27
    Volim ove silne organizacije jedni su protiv sece stabala, onda dodje nevreme ili vetar padne drvo onda drugi se bude zasto to na vreme nije iseceno, ko je ovde lud kod nas
  • laser

    12.05.2022 19:24
    Zasto?
    Izgleda nece biti gasa sledece zime. Nekom je to prilika da zaradi na prodaji peleta napravljenog od Fruske Gore i svih drvoreda po gradovima.
    Lepo su se setili, a usput i lepo organozovali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna