Autor: Novosti

Novi Sad
30.11.2022.
09:52
Spomenik "Porodica" na keju u Novom Sadu bronzana je lekcija o jednom od najtraumatičnijih događaja u novosadskoj istoriji - Raciji mađarskih fašista.
  • @Thiberius

    01.12.2022 12:49
    Rad oslobađa
    Eno baš čitam vesti kako su poljaci ponosno zatvorili muzej i spomen obeležja u Aušvicu. Tamo se više ne može ići i obići i poljaci i nemci, sad evrounijanci, se stide tih dešavanja, spomenik su zatrpali, iz knjiga izbacili, jevrejima objasnili da je to sve bajka i svi zajedno pevaju pobedničke pesme evrovizije.
    A transfer blama i sramota od svog sugrađanina je urbana legenda evo recimo mene uopšte nije sramota što grad delimo zajedno, nisam ja tu ništa kriv jer svako ima pravo da bude to što jeste.
  • pajo patak

    30.11.2022 14:14
    bolje u Muzej Vojvodine da
    vide stare razglednice Novog Sada na kojima je u zavisnosti od procentualnog sastava stanovništva raziličitim redosledom pisalo: Neusatz, Нови Сад, Ujvidek, a u to vreme nije bilo lažnog bratstva-jedinstva, nego samo pravne države ( što bi rekao pokojni predsednik ) i tolerancije.
  • Thiberius

    30.11.2022 14:12
    @Jelena
    žao mi je, što ne prepoznajete ironiju u tome što sam napisao. Itekeko sam mrdnuo iz svog dvorišta, a iz Srbije pogotovo, zato mi je i poznato kako pomirenje donosi nemerljivo više benefita od konstantnog vaskrsavanja mržnje u raznim formama. Sećanje na žrtve ima svoje mesto u svakoj kulturi, to je dobro, to je poučno. Ali zasnivati mentalitet na tome vodi u sunovrat. Pogotovo zasnivati na poluistini, da je samo jedna strana vršila zločine. To udaljava čoveka od odgovornosti.
  • Gbm

    30.11.2022 13:23
    Ovo je uglavnom sve istina ali ja se izvinjavam zašto nepominjate i to koliko nemaca i madjara iseljena posle drugog svetskog rata iz Vojvodine i koliko njih umrli po logorima?! Zašto o tome ćutite? Zašto pišite samo polu istine? Znači ako se piše o zločinima drugog svetskog rata onda to kompletno treba napisati sta se desilo a ne samo tako jednolično i tako bi trebalo učiti i decama pošto ovako samo širite mržnju. Hvala
  • Ns

    30.11.2022 12:31
    Pogledajte i Soldatovićeve skulpture kod Instituta u Kamenici!?
    “Pet roda” izlomljeno gradjevinskim mašinama!!!
    Nemar, bezobrazluk, PRIMITIVIZAM
  • Jelena

    30.11.2022 12:05
    @Thiberius,
    ti verovatno nisi izasao iz svog dvorista a kamoli iz Srbije kad pises ovakve gluposti. Imam transfer blama dok citam tvoje recenice!
  • Mađar

    30.11.2022 11:32
    Mržnje se širi
    I onda čudno nam je da umesto tolerancije što veći je broj nasilja u školama između vršnjaka na nacionalnoj osnovi. Opet će biti svaki mađar proglašen fašistim, opet i ponovo mržnje. Interesuje me, ako već pričamo o genocidu i nevinim žrtvama, da deca srpskih odeljenja kada će posetiti Srebrenicu, Vukovar...?! Uvek žalimo se da ko kako ubio Srbe, ali ništa o tome da Srbi kakve zločine učinili...
  • Jovica

    30.11.2022 10:59
    Vrednosti novoradikala
    Cudi me da nije u planu obilazak buduceg spomenika (kojeg nece biti) kod Mornarice
  • Aleksej

    30.11.2022 10:49
    Uh...
    Pa ne znam da li je to dobra ideja, mozda bi neko mogao da se nadje uvredjen?
  • Thiberius

    30.11.2022 10:15
    Samo tako, samo tako…
    Tooooo… što više morbidnih trenutaka istorije. To je potrebno ovoj prepametnoj deci i njihovim roditeljima kada ispljunu desetine hiljada dinara za dva dana eskurzije. “Sine, šta ste videli u NS?” “Spomenik sa nekim mršavim ljudima, kažu da su ih pobili neki Orbanovi.” “Auuuuu, mamicu im. Šta još?” “Bio je tamo i neki muzej, samo da si video fotku, neki čika imao probušenu glavu.” “Uf, ta CIA…”Nemoj da je neko slučajno pomenuo pomirenje i da se živi nekim normalnim životom, ne, ne… Nemo’ da sam čuo! Mogli bi organizovati i neke podrume, gde bi se isprobavali načini mučenja, naravno, na dobrovoljnoj bazi. To su stvari stvorene za napredak!
    Ima li ovde normalnih???
  • Frenki

    30.11.2022 10:05
    Moja ćerka, 8. razred, išla nedavno na ekskurziju i imali su organizovanu posetu selu Kremna i Tarabićima! Nisam mogao da verujem, i ko je to uopste smislio, da se deca vode na takva mesta gde im neko tamo, sa svojim pričama i stavovima ispira mozgove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna