Novi Sad
09.02.2023.
12:28 > 14:04
Oštećenja unutar zgrade Skupštine Vojvodine vidljiva su i nakon sanacije objekta.
  • Pokojni Čika Franja

    09.02.2023 21:05
    ne sMemo ćutAti
    @ Naca, građevinac

    Poštovani Naco/ Poštovana Naco,

    izvinjavam se, ali ovo nema veze sa veličinom nečijeg intelekta, kako ste napisali, već sa prostom logikom. Prilično je očigledno — dovoljno je samo pogledati fotografije da bi se čovek, ma iz koje struke da je, uverio da je posredi jedan rđavo obavljen posao. Nemojte se vređati — ako i dajem negativnu kritiku, to činim zato što mi je stalo do grada u kom živim, kao i do svih nas. Na šta li će tek da nam liči grad ako na ovakve propuste budemo ćutali i skretali pogled, pitam ja Vas? Ruku na srce, bojim se da žmurimo na ovakve propuste — čast izuzecima. I nije ovde reč samo o Novom Sadu — ovo se dešava i u Beogradu, i u Subotici, i u svakom gradu naše države, a ako se još ne dešava, sva je prilika da će se pre ili kasnije i negde drugde dogoditi. Više se ne postavlja pitanje estetike, premda je i ono bitno — ovde je reč o životima ljudi koji, boraveći i radeći u ovakvim neuslovnim objektima potencijalno dovode u opasnost svoj opstanak. Donekle razumem radnike na građevini koji moraju da bespogovorno slušaju šta im nadređeni narede, kako bi mogli da prehrane svoje porodice — njih treba uzeti u zaštitu, krivica je iznad njih.

    Sve najbolje Vam želim, g. Naco. I još nešto — kad napukne zid zgrade/kuće u kojoj stanujete, setićete se mojih reči, ali se bojim, veoma bojim, da tad ne bude već isuviše kasno. No, sve se to može sprečiti, ako se na vreme dela. Ako ne, teško nama... Još jednom, sve najbolje — pozdravljam Vas.
  • Mima

    09.02.2023 20:55
    Hejteri
    Mislim da ovi koji hejtuju sada, kad se garaže izgrade, prvi će pojuriti da se tamo parkiraju :))
  • jok

    09.02.2023 19:17
    Puknut zid ne može da se sanira.
    Može samo da se sruši i da se zida ponovo.
    Zbog takvih oštenja koje su investitori tokom kopanja temelja izazivali na susednim kućama su iste proglašavali za nebezbedne za stanovanje i iseljavali vlasnike.
  • Miki

    09.02.2023 18:17
    haha, nashi segamega strucnjaci sve upropaste... Stagod oni dotaknu, to se raspadne i nista ne funkcionise
  • NAIVAC

    09.02.2023 18:12
    ne vredi davati komentare
    dzaba pisem komentare kada mi ih ne objavljuju

  • Naca

    09.02.2023 17:37
    Građevinac
    Sad ispadoste veći stručnjaci od svih građevinaca, arhitekata, mašinaca koji su radili na ovom i sličnim projektima.. Molim vas potpišite se iz koje ste struke da znamo kolike ste intelektualne gromade..
  • Uroš

    09.02.2023 17:28
    Bljutavo i navijački
    Ove sklepane pregrade nikad i nisu dihtovale. Na slikama se vidi nepovezana naknadna pregrada koja i nije deo izvorne zgrade. Srećom, zgtada je čestito rađena i u celini tone.
  • Moz

    09.02.2023 16:36
    Ovo je kriminalno delo.
  • Pokojni Čika Franja

    09.02.2023 15:47
    fušerska posla
    Pre bih zvao arhitekte, projektante, građevinske inženjere, konzervatore starinâ, i neimare iz Evrope i sveta koji su poznati sa svoga teoretskog i praktičnog znanja, i koji imaju vidljivih rezultatâ iza sebe, pa nek košta koliko košta, nego poverio sanaciju ikojeg objekta, a kamoli zdanja u kojem zaseda Parlament A. P. Vojvodine, našim arhitektama i izvođačima radova. Čast vrlim izuzecima, ali bojim se da ovo nisu ti. Još mi je žalije što su naši, što bi rekao Dušan Kovačević u „Maratoncima“... Umesto da radite čestito, vi „ošljarite“ posao — shvatite već jednom da radite sebi, nama, državi čiji ste građani. Kakvu sliku šaljete o sebi ovakvim radom već govore slike i rezultati vašeg posla. Još je gore što je ovo zakonom zaštićeno zdanje — kako li će proći druge zaštićene građevine kad jednu ovakvu ovako sanirate. Oprostite, ali posle ovoga ni javni nužnik im ne bih dao da renoviraju. Ukoliko rade, ili neka rade kako valja, ili neka ne rade uopšte. Trećeg nema!
  • Steva

    09.02.2023 15:41
    sramota je kako nam dobro ide
    A,jesu li arhitekte projektovali transportnu traku od garaže do prostorija skupštine da se gospoda ne umore prevaljujući tu veliku razdaljinu ?
  • Ivan

    09.02.2023 14:51
    Sramota!
  • Sesil

    09.02.2023 14:46
    ?
    Da li ima nešto što ovi iz vlasti neće uništiti, upropastiti.. devastirati???
  • Nimbus

    09.02.2023 14:40
    @Milan NS
    Zaboravio si da mrzi Srbiju i njen napredak. Takodje da je strani placenik.
  • E

    09.02.2023 14:13
    Sto bi popravljali, koga da se boje kad svi cute tj laju preko komenatra.
  • Milan NS

    09.02.2023 12:56
    Svako ko
    tvrdi da oštećenja nisu sanirana direktno preti predsedniku i njegovoj porodici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna