Novi Sad
18.12.2013.
11:04
Iako je u Novom Sadu obeleženo preko 300 parking mesta za osobe sa invaliditetom, manjkavosti gradske uredbe omogućavaju zloupotrebe, pa su ta mesta uglavnom zauzeta, kažu u gradskom Udruženju paraplegičara.
  • Kv

    06.10.2020 23:09
    Zgrada bez parkinga za osi
    Politički nasilnici zauzmu ulicu tako da ni bicikli ne može ni levo ni desno a kamo li hitna ili vatrogasna kola,i obavezno se parkira ispred auta osi tako da osi bude blokiran,pored toga što je nepokretan još mu se i ovaj nasilnik poprečni i ne da mu da izađe van zgrade,takve kabadahije treba strogo kažnjavati ali nema ko ,u zgradi je i po neki iz policije oni sve to gledaju ali gledam i ja jednog dana njemu neće biti dobro.
  • Soko

    23.08.2018 16:17
    Svest
    Onaj ko zlkupotrebljava nalepnicu za parkiranje nek samo pomisli da je njegovo dete u toj poziciji,nije se stim igrati jer verovao ili ne Ali vas ipak Neko Gore gleda I kaze dokle ces vise,da li znas da see uguravati uz auto OSI pa I svesno ga blokirati cinis greh I nee Cudi se sutra.ti svoj auto mozes da parkiras gde zelis ,da li moze OSI ,ne on Mora blizu ulaza her je to takvo stanje a video niste u njihovoj kozi.
  • mile

    16.01.2015 18:52
    slucajevi u kraljevu
    U Kraljevu retko koji saobracajni policajac zna kako izgleda vazeca nalepnica za parkiranje vozila invalida,pa cim vide i onu nalepnicu koja je mogla nekada da se lako dobije,ne reaguju.Bilo bi dobro da se na televiziji u nekom udarnom terminu ponovo saopsti javnosti o pravilniku o dobijanju nalepnice i izgledu iste,posto ocigledno o tome retko ko zna.Takodje da se upozore gradjani da ce ukoliko parkiraju na mesta za parkiranje vozila invalida bez odgovarajuce nalepnice biti kaznjavani.
  • novembar

    30.03.2014 15:40
    Kraljevo
    U kraljevu postoje obelezena mesta za invalide i koja su propisno obelezena,kod polilnike je jedno mesto obelezeno znakom ali se tamo ne moze parkirati jer su ih zauzeli vlasnici automobila bez nalepnica,kod Poste je takodje jedno obelezeno mesto ali i ono je zauzeto automobilima bez nalepnice cak i od onih koji treba da sprovode zakon ,automobili Plicije.
    moj sin je osoba sa invaliditetom 100% po jednom osnovu i nikad nisam uspeo da se parkiram na a to obelezena mesta vec sam auto prkirao van kruga bolnice.
    samo treba sprovoditi zakon ,onako kako je napisan i ne bi trbalo da bude problema,ako zelimo u Evropu to je jean od ciljeva.
    postoji jedna nalepnica koja kaze,,
    ZELIS DA SI NA MOM MESTU,,
  • nsnn

    18.12.2013 21:30
    a sta cemo sa time da 60-70% vlasnika vozila sa cenama od po 30-40 pa do 100 hiljada evra i motorima 3-6k kubikaa imaju registracije na invalide pa umesto 100 i kusur hiljada za registraciju placaju isto kao za nekog punta ? i sto isti ti usput dobijaju i ove nalepnice pa parkiraju za dz i na mesta za invalide , a pri tome voze automobile o kojima 98% gradjana moze da sanja ?
  • Jovan

    18.12.2013 21:09
    A cek, u gradu ima i vozila koja imaju nalepnicu za parkiranje na mesto za invalide?! Bokte, pa ja kad god vidim neko vozilo parkirano na tom mestu, od te nalepnice ni traga ni glasa.
  • 18.12.2013 20:33
    Koliki moralni otpadak moras biti da te mrzi da parkiras metar dalje ili sacekas slobodno mesto ako je guzva, nego stanes na jedno od invalidskih mesta?
  • 18.12.2013 19:11
    Pored svakog mesta za osobe sa invaliditetom postoji obelezen pojas oko metar i po kako bi ti ljudi lakse mogli da udju i izadju iz svojih vozila. Taj pojas je obelezen zutim kosim linijama. Veoma cesto u tom pojasu vidim parkirane automobile onih koji nisu invalidi a par puta sam u tom zutom pojasu video parkirana i policijska vozila. Verovatno razmisljaju logikom da parkiranjem u tom zutom pojasu nisu direktno parkirali na mestu za invalide pa samim tim nisu prekrsili nikakav zakon.Dosta puta vidim i kako pauk nosi vozila iz tog zutog pojasa, ali nikada policijska.
  • Ja

    18.12.2013 18:58
    poznajem
    bar 10 "invalida" koji bi mogli da me nose u zubima i naravno uzeli su te nalepnice.....
  • Sale NS

    18.12.2013 17:20
    Svima zelim bas to ...
    Onima koji preko raznih mucki koriste ovu "povlasticu" zelim da im se desi upravo ono na osnovu cega su dobili nalepnicu !
  • Petar

    18.12.2013 17:14
    Sramota
    opet nas sramotite pred svetom Srbi vise dosta vas imam sram me je da sam vam rodjak. Sram.
    DOkle vise?
  • vlado

    18.12.2013 16:49
    Neuroloski
    Neuroloski problem je i MS, a osoba tad moze da vozi, ali recimo ne kontrolise mokrenje. Ti bi njima ukinuo dozvolu da voze!?
  • Vozač

    18.12.2013 16:25
    Ispred jedne samoposluge u inostranstvu iznad parking mesta za invalide piše: ,,Rezervisano za invalide, da li stvarno želite da ovo bude vaše mesto?"
  • ja pa ja

    18.12.2013 14:30
    Nadležni u gradu
    I opet udruženje invalida i invalidi moraju da se bore za svoje mesto u gradu? Da li postoji neka osoba u gradskoj vladi koja se brine za potrebe hendikepiranih sugrađana?
  • 18.12.2013 14:30
    Ja imam komsiju koji je invalid i ima nalepnicu da moze da parkira na mesto za invalide. Medjutim, lik je bezobrazan do bola. Iako imamo dva obelezena mesta za invalide koja uvek zvrje prazna on iako ima povlastenu nalepnicu vozilo parkira na obicnom parking mestu i to ih iskosi tako da zauzme dva mesta. Posto niko drugi ne sme da stane na mesta za invalide a ovaj zauzme dva obicna parking mesta uvek ima problema sa parkiranjem. Probali smo par puta da pricamo sa njim da ako vec ima povlastenu nalepnicu da onda svoje vozilo i parkira na mesto za invalide a da parking prostor na koji se trenutno parkira oslobodi tako da se i drugi mogu parkirati. Medjutim nece, stalno tera neki inat. Na mesta za invalide parkira se tek ako nema ni jedno slobodno mesto na ostatku parkinga. Mislim, zakonom njemu nije zabranjeno da se parkira i na tim mestima, ali ako vec ima pravo da parkira na mestima za invalide onda bi bilo OK sa njegove strane da to pravo i iskoristi kako bi i drugi mogli da se normalno parkiraju u ulici.Covek uopste nije uvidjajan, samoziv je i veoma bezobrazan.
  • Ivan

    18.12.2013 13:55
    Manjkavost
    U drugim gradovima, pravo na invalidsku nalepnicu imaju i oni bez ostecenja ekstremiteta: primer za to su gluvi i nagluvi, kao i slepe osobe, s tim da ne voze oni vec pratilac.
  • 18.12.2013 13:39
    pera-vlada
    Zavisi u kojo meri su ti problemi, odnosno ako osoba ima dozvolu sa odredjini ogranicenjima mislim da nije problem da vozi.Zar ne...? Svakako se slazemo da se smanji i suzbije zloupotreba
  • Vlada

    18.12.2013 12:35
    Neuroloski problem?
    Pero, jesi siguran da oni sa neuroloskim problemom treba da voze?
  • 18.12.2013 11:18
    pera
    Malo je manjkava i ova odluka gde se definiše da najmanje 70% oštećenja ekstremiteta.
    Šta ako neka osoba ima neki neurološki problem a nema oštećene ekstremiteta.
    U svakom slučaju podržavam i pozdravljam da se suzbije zloupotreba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna