Novosadski informativni portal 021

Projekti

Predavanje o Aboridžinima

Predavanje povodom Dana Australije "Australijska aboridžinska kultura - Uvod" održaće se u sredu, 30. januara u Muzeju Vojvodine.

Izaslanik UN: U Siriji nečuveni stepen užasa

Sukob u Siriji dostigao je "nečuveni stepen užasa", ocenio je mirovni izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige Lahdar Brahimi i pozvao UN da preduzmu nešto i zaustave zločine.

Kipar zbog Ginisa ponovo štampa izborne listiće

Glasački listići za predsedničke izbore na Kipru moraće ponovo da se štampaju zbog kršenja autorskih prava posle tužbe Ginisove knjige rekorda koja kaže da je jedan od kandidata prisvojio njen znak.

Prpa: Komisija za istragu ubistava novinara uvreda za mrtve

Formiranje komisije za rasvetljavanje nerazjašnjenih ubistava novinara u Srbiji, na čijem je čelu glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić, je "populistička predstava i cirkus, koja vređa mrtve ljude", izjavila je danas Branka Prpa, supruga ubijenog vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije.

BP plaća četiri milijarde dolara za Meksički zaliv

Američki sud odobrio je danas sporazum prema kojem naftni gigant Britiš petroleum (BP) pristaje da prizna krivicu za ubistvo bez predumišljaja i druge optužbe i da isplati četiri milijardi dolara zbog nesreće na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu 2010. godine.

Optužnica zbog izazivanja nacionalne mržnje u Temerinu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv sedmorice osumnjičenih za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti u prošlogodišnjem incidentu u jednom ugostiteljskom objektu u Temerinu.

Švedska traži uvođenje viza Srbiji i državama regiona

Ministar za migracije i politiku azila Švedske Tobijas Bilstrom insistira da se građanima Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore ponovo uvedu vize za putovanja u Evropsku uniju i pismo sa tim zahtevom poslao je vladama preostalih 26 država članica EU.

Baloteli prelazi u Milan

Fudbalski klub Milan saopštio je u utorak da je postignut dogovor sa Mančester sitijem oko prelaska napadača Marija Balotelija u taj italijanski klub.

Vinkovci protiv ćirilice

Peticiju protiv uvođenja ćirilice i dvojezičnih natpisa u Vukovaru, danas je potpisalo i dve hiljade meštana Vinkovaca.

Dinar u sredu slabiji

Dinar će u sredu oslabiti prema evru za 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,0591 dinara za jedan evro.

Policija šest sati ispitivala Beka

Saslušanje biznismena Milana Beka u svojstvu građanina povodom slučaja "Luka Beograd" završeno je nešto posle 17 časova u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u Palati Srbija.

Ranjen šef bugarske mafije

Jedan od šefova bugarske mafije Zlatomir Ivanov, poznat kao Zlatko beretka, ranjen je danas ispred suda u Sofiji.