Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Kličko: Posao gradonačelnika teži od bokserskog

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak sveta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez.

Sankcije Severnoj Koreji zbog hakerskog napada

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni.

Uhapšen posle 10 godina skrivanja, pa osuđen na doživotnu robiju

Posle desetogodišnjeg skrivanja, brutalni ubica Avdi Zeneli (47), u kriminalnim krugivima poznatiji pod nadimkom ''Slamarica'', uhapšen je u petak u Kumanovu na severu Makedonije i upućen na izdržavanje doživotne robije na koju je osuđen u odsustvu, potvrđeno je u MUP u Skoplju. 

Požari na jugu Australije van kontrole

U požarima, koji bukte van kontrole, na jugu Australije, izgorelo je više kuća, a zvaničnici upozoravaju da se ta država suočava sa najvećom opasnošću posle smrtonosnih požara 1983. godine.

Pronađena dva velika dela malezijskog aviona

Spasilački timovi pronašli su dva velika dela malezijskog aviona "Er Azija" koji se sa 162 putnika i članova posade prošlog vikenda srušio u Javansko more, saopštili su indonežanski zvaničnici.

Ekstremisti oteli 170 muškaraca

Ekstremisti Islamske države odveli su danas 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave, saopštili su zvaničnici.

Evropska unija se ove godine raspada?

Evropa je uplovila u 2015, a prema tvrdnji Robina Ouklija, bivšeg urednika londonskog "Tajmsa", Bi-Bi-Sija i Si-En-Ena, mnogi evropski političari strahuju da bi ovo mogla da bude godina u kojoj će evrozona i EU početi da se raspadaju.

Papandreu osniva novu partiju

Bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu najavio je danas da planira da osnuje novu partiju i da napusti nekada moćni Pasok, koji je utemeljio njegov otac Andreas.

Vetar oduvao avion s piste

GLAZGOV: Jak vetar je oduvao mali avion sa 28 putnika s piste na škotskom ostrvu Luis i Haris, kada su lakše povređene dve osobe.

Zapalili svoj brod zbog kontrole

Sva četiri Pakistanca, člana posade, poginula su nakon što su sami zapalili ribarski brod natovaren eksplozivom, kako bi izbegli kontrolu obalske straže.

Petarda raznela deo ruke mladiću

Pirotehnička sredstva u novogodišnjoj noći bila su uzrok brojnih povreda i požara u Austriji, zbog kojih je nekoliko osoba završilo u bolnici.

Pretio bombom u Madridu

Čovek uhapšen na madridskoj železničkoj stanici, za koga se sumnjalo da je bombaš samoubica, psihijatrijski je slučaj i nije nosio eksploziv.

Nađeno 30 tela žrtava nestalog aviona

Timovi za potragu pronašli su u Javanskom moru 30 tela žrtava aviona "Er Azija" koji je nestao u nedelju ujutru, od kojih je pet još bilo privezano za sedišta, rekao je danas zvaničnik indonežanske mornarice.