Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

SAD: Posle mećava prete poplave

Posle nekoliko dana obilnih snežnih padavina u severoistočnim delovima SAD, meteorolozi su upozorili na moguće poplave zbog njegovog otapanja tokom vikenda.

Desetine mrtvih u napadu u Kongu

Između 50 i 80 ljudi ubijeno je u blizini grada Benija u Kongu, saopštila je tamošnja Koalicija nevladinih organizacija civilnog društva.

Britanski novinari tužili policiju

Britansko Udruženje novinara podnelo je tužbu protiv Uprave policije u Londonu i protiv Ministarstva unutrašnjih poslova zbog prisluškivanja i tajnog praćenja novinara i zloupotrebe njihovih privatnih podataka.

Ukradena krv zaražena ebolom

Lopovi koji su opljačkali minbus na autoputu u Gvineji odneli su i ručni frižider sa uzorcima krvi za koju se veruje da je zaražena ebolom.

SAD: 13 žrtava snežne oluje

Broj žrtava jake snežne oluje koja je pogodila Bafalo, u severoistočnoj američkoj državi Njujork, porastao je danas na 13.

Zarobljeni šest sati u vozu ispod Lamanša

Putnici voza Eurostar, koji ide ispod Lamanša na relaciji London - Brisel, ostali su sinoć više od šest sati u vozu koji je zastao na severu Francuske zbog kvara na kontaktnoj mreži, saopštio je danas železnički operater.

Sedmoro ubijeno u pucnjavi u Meksiku

Sedam osoba je danas ubijeno i pet je ranjeno u pucnjavi u meksičkoj državi Verakruz na istoku zemlje, gde se trenutno održavaju Centralnoameričke igre.

Hitna rezolucija o Šešelju

Šefovi poslaničkih klubova u Evropskom parlamentu u Briselu usvojili su predlog da se u dnevni red uvrsti hitna rezolucija o Vojislavu Šešelju.

Juta ponovo uvodi smrtnu kaznu streljanjem

Deset godina nakon što su su u Juti zabranjeni streljački vodovi u izvršenju smrtne kazne, vlast ove američke države je u sredu prihvatila predlog da se u cilju prevazilaženja problema sa nabavkom otrova koji se osuđenicima ubrizgava u telo, ta praksa obnovi.