Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Uzbuna u Indiji zbog Al Kaide

Indijska nacionalna agencija za bezbednost proglasila je stanje uzbune u nekoliko indijskih saveznih država nakon objave o formiranju indijskog ogranka Al Kaide.

SZO: Više od 1.900 umrlih od ebole

Broj umrlih od ebole premašio je 1.900 širom Zapadne Afrike, saopštila je danas šefica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Čan.

Toni Bler "Dobrotvor godine"

Toni Bler, bivši britanski premijer i jedan od glavnih arhitekata NATO bombardovanja Srbije 1999. i savezničke okupacije Iraka 2003, izabran je za "Dobrotvora godine" na svečanosti koju je priredio muški magazin GQ.

Dvoje mrtvih u eksploziji u Norveškoj

Dve osobe su poginule, a najmanje tri ranjene danas u južnom delu Norveške u eksploziji koja se dogodila tokom radova na železničkom podvožnjaku, saopštila je policija.

Putin i Porošenko se složili oko načina rešenja krize?

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom i dvojica lidera su se uglavnom složila oko toga šta treba da bude preduzeto da bi se okončala ukrajinska kriza, izjavio je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Ciklon Simeon i dalje nad Balkanom

Obilne padavine praćene jakim udarima vetra, grmljavinom, ponegde i gradom ni na početku septembra ne napuštaju region pred kojim je, sudeći prema upozorenjima nadležnih službi, nekoliko dana nestabilnog vremena, prenose mediji u regionu.

Kako zvuči prihod od 8.000 evra?

Prosečni bruto mesečni prihod švajcarskog domaćinstva između 2009. i 2011. iznosio je 7982 evra, što je svrstava na treće mesto, posle Norveške i Luksemburga.

Grčka zakonom zabranjuje rasizam

Poslanici u Grčkoj su počeli raspravu o predlogu zakona kojim se zabranjuje poricanje holokausta i olakšava optuživanje za podsticanje na rasno nasilje.