Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ubijeno četvoro dece

Četvoro dece je ubijeno danas na severu Sinaja, kada je u minobacačkom napadu militantnih islamista pogođena njihova kuća u gradu El Džoura.

Broj poginulih u Gazi preko hiljadu

Broj poginulih u izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze, započetoj 8. jula protiv militanata Hamasa, premašio je danas 1.000, rekli su palestinski zvaničnici.

Ukrajinska vojska nadomak Donjecka

Snage ukrajinske vojske došle su do predgrađa Donjecka, jednog od glavnih uporišta proruskih separatista, rekao je portparol ukrajinskih bezbednosnih snaga.

Pušteni uhapšeni ruski novinari

Novinar i snimatelj ruskog TV kanala "Zvezda" koji su juče bez objašnjenja uhapšeni na aerodromu u Talinu vratili su se u Moskvu, saopštila je ta televizija.

U kafiću ubio dvoje ljudi i drži taoce

Jedna žena i jedan muškarac ubijeni su nešto posle 11 sati u kafiću u Osijeku, a muškarac koji je pucao na njih i dalje je u tom kafiću. Hrvatski mediji javljaju da je reč o talačkoj krizi.

Islamisti ubili 85 vojnika u Siriji

Džihadisti iz grupe Islamska država ubili su najmanje 85 sirijskih vojnika, saopštila je danas nevladina grupa Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Snažan zemljotres na Aljasci

Snažan zemljotres jačine 5,9 stepeni pogodio je obalu Aljaske izazvavši prekid komunikacija u jugoistočnim delovima Aljaske, saopštili su zvaničnici.

Bela kuća: Putin kriv za obaranje aviona

Bela kuća je saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin "kriv" za obaranje malezijskog aviona iznad ratne zone u Ukrajini i ponovila da sa EU i G7 radi na uvođenju novih sankcija Moskvi.

Izrael prekida vatru na 12 sati

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu objavio je da će vojska te zemlje obustaviti ofanzivu na Hamas u Pojasu Gaze u trajanju od 12 sati.