Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

SAD: Roditelji Trejvona Marina na čelu protesta

Roditelji ubijenog afroameričkog tinejdžera Trejvona Martina predvodiće danas proteste u Njujorku i Majamiju zbog oslobađajuće presude Džordžu Cimermanu za ubistvo njihovog sina, a demonstracije će se održati širom Sjedinjenih Država.

Napadnuta policijska stanica u Francuskoj

Više stotina ljudi napalo je policijsku stanicu u francuskom gradu Trap, tokom protesta zbog incidenta koji je izbio kada je policajac hteo da napiše kaznu zbog nošenja muslimanskog vela preko lica.

Detroitu odbijen zahtev za bankrot

Zahtev za proglašenje bankrotstva, koji je pre dva dana podneo američki grad Detroit zbog duga od 18 milijardi dolara, odbačen je na sudu u saveznoj državi Mičigen.

Deceniju bili zatočeni u garaži

Četvorica muškaraca i četiri žene oslobođeni su iz jedne garaže u Hjustonu, gde su bili zatočeni u neljudskim uslovima, neki od njih i deset godina, saopštila je policija.

Tri žene poginule u Egiptu

Tri žene su poginule u sukobima između pristalica i protivnika svrgnutog islamističkog predsednika Muhameda Morsija, uprkos upozorenjima vojske da će intervenisati ako bude nasilja na protestima.

Utvrđeno ko je bio "Bostonski davitelj"

Napredna tehnologija analize DNK je potvrdila da su ostaci tela čoveka koji je tvrdio da je bio "Bostonski davitelj", povezani s poslednjom žrtvom tog masovnog ubice, saopštile su američke vlasti.

Krijumčarili 10.000 kornjača

Policija je na međunarodnom aerodromu u Kalkuti privela dvojicu indijskih državljana koji su pokušali da u pritljagu prošvercuju više od 10.000 živih egzotičnih kornjača.

Nova homoseksualna afera u Vatikanu

  Nova homoseksualna afera izbila je u Vatikanu pošto je štampa danas objavila da je prelat Batista Rika, koga je papa Franja imenovao na ključni položaj u Vatikanskoj banci, bio u ljubavnoj vezi s pripadnikom Švajcarske garde tokom službe u ambasadi Vatikana u Montevideu.