Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Smene u policiji zbog prisluškivanja novinara "Dana"

Da mnogi zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) neće narednih dana i meseci mirno spavati svedoče i jučerašnje prve čistke kadrova koji su tajno prisluškivali novinare, političare i ne samo njih.

Močnik: "Slovenija nije značajan faktor u EU"

Slovenija je u nekadašnjoj Jugoslaviji imala privilegovan pristup tržištu od 20 miliona ljudi, ali je nakon otcepljenja i ulaska u Evropsku uniju dospela na dno Evrope u ekonomskom i političkom smislu, ocenio je za Radio televiziju Srbije slovenački sociolog Rastko Močnik.

Večeras dodela Oskara

U Dolbi teatru u Los Anđelesu večeras će biti održana 85. svečana dodela Oskara, prestižnih nagrada koje Američka filmska akademija dodeljuje u 24 kategorije.

Snažna erupcija Etne

Vulkan Etna je ponovo proradio pre neki dan, a danas je usledila nova spektakularne erupcije, peta za samo četiri dana.

Morsi pomerio izbore za 22. april

Parlamentarni izbori u Egiptu pomereni su na 22. april sa prvobitno zakazanog datuma - 27. aprila, saopštio je portparol predsednika Muhameda Morsija.

Bačen na put i pregažen kolima

U belgijskom lučkom gradu Antverpenu, jedan čovek je posle svađe na autoputu ubijen tako što je preko njega dva puta prešao automobil.

Alpiniste zatrpala lavina

Tokom uspona na najviši vrh Kamešnice, planine na granici između Hrvatske i BiH, lavina je zatrpala četvoro alpinista.

SAD: Curi radioaktivni otpad

Najmanje šest tankova sa radioaktivnim otpadom u državi Vašington curi, saopštile su danas vlasti i zatražile veću federalnu pomoć da bi se očistila lokacija, gde je u vreme Hladnog rata proizvođeno gorivo za atomske bombe.

Kinezi priznali postojanje "kancerogenih sela"

Kinesko ministarstvo zaštite prirodne sredine je ovih dana prvi put priznalo postojanje "kancerogenih sela", nekoliko godina pošto su se raširile spekulacije da se u nekim zagađenim područjima ove zemlje rak učestalije javlja.

Majka ubila svoje troje dece

Troje francuske dece pronađeno je danas presečenog grla u njihovom domu u blizini Pariza, saopštila je policija, dodajući da je majka bila u bekstvu i da je uhapšena u prestonici.

Atina poplavljena

Obilne padavine prouzrokovale su jutros poplave u Atini, zbog čega su glavne saobraćajnice pretvorene u reke, dok su metro stanice zatvorene a otežano je i snabdevanje električnom energijom.

Dvoje poginulo u snežnoj oluji u SAD

Velika snežna oluja zahvatila je američki Srednji zapad i donela pojedinim delovima regiona skoro pola metra snega, a zbog nevremena, koje traje već dva dana, u saobraćajnim nesrećama je stradalo dvoje ljudi.

Stavljaju beton u orahe

Lažne najk patike, lažni Ajfoni, lažne dizel pantalone...Na sve smo već navikli kada su u pitanju proizvodi koji dolaze iz Kine.

Tuđman dobija spomenik u Osijeku

Osijek će uskoro dobiti spomenik prvom predsedniku nezavisne Hrvatske Franji Tuđmanu koji će biti izrađen po idejnom rešenju akademskog vajara Ante Jukića.