Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Bolivija nacionalizuje tri aerodroma

Predsednik Bolivije Evo Morales nacionalizovaće tri glavna aerodroma koja su dosad bila u vlasništvu španske kompanije i naredio je vojsci da ih obezbeđuje.

Sarkisjan ponovo predsednik Jermenije

Serž Sarkisjan ponovo je izabran za predsednika Jermenije, sa 58,64 odsto osvojenih glasova birača, konačni su rezultati saopšteni u noći između ponedeljka i utorka.

Šteta od rata 11 milijardi dolara

Šteta pričinjena sirijskoj infrastrukturi tokom rata koji u toj zemlji traje već 23 meseca procenjena je na više od 11 milijardi dolara, saopštile su danas vlasti Sirije.

Ministar smenjen zbog skupe struje

Bugarski ministar finansija Simeon Đankov smenjen je s dužnosti, dan posle demonstracija organizovanih širom Bugarske, u znak protesta zbog poskupljenja struje.

Štrajk novinara BBC-ja

Novinari Bi-Bi-Sija stupili su danas u jednodnevni štrajk zbog otpuštanja viška zaposlenih, što će se odraziti na emitovanje televizijskog i radio programa.

Pronađeni ostaci meteorita?

Ruski naučnici izjavili su danas da su pronašli ostatke meteorita koji je u petak eksplodirao iznad Urala jačinom atomske bombe kada je oštećeno nekoliko hiljada zgrada i povređeno oko 1.200 ljudi.

CG: Protesti zbog ubistva dva mladića

U više crnogorskih gradova sinoć su održana mirna okupljanja u znak protesta protiv nasilja, povodom ubistva braće Dejana (26) i Ljubomira (24) Gojačanina u Baru.

Rusi obustavljaju potragu za ostacima meteora

Ruske vlasti obustavile su potragu za delovima meteora koji je u petak eksplodirao iznad Urala jačinom atomske bombe i od čijih zvučnih eksplozija je oštećeno nekoliko hiljada zgrada i povređeno oko 1.200 ljudi.

Egipat blizu priznanja Kosova

Egipat je pred priznanjem Kosova, izjavila je posebna izaslanica predsednika Egipta El Šarkavi posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

U Pistorijusovoj kući pronađena krvava bejzbol palica

Južnoafrička policija našla je u kući paraolimpijca Oskara Pistorijusa, optuženog za ubistvo svoje devojke, okrvavljenu bejzbol palicu i pokušava da utvrdi ko ju je i za šta koristio, piše danas nedeljnik City Press.

Pistorijusu preti doživotna robija

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus mogao bi da provede ostatak života u zatvoru ukoliko bude osuđen za ubistvo sa predumišljajem, što on negira, govoreći da je u pitanju bio nesrećan slučaj.