Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Štrajk novinara BBC-ja

Novinari Bi-Bi-Sija stupili su danas u jednodnevni štrajk zbog otpuštanja viška zaposlenih, što će se odraziti na emitovanje televizijskog i radio programa.

Pronađeni ostaci meteorita?

Ruski naučnici izjavili su danas da su pronašli ostatke meteorita koji je u petak eksplodirao iznad Urala jačinom atomske bombe kada je oštećeno nekoliko hiljada zgrada i povređeno oko 1.200 ljudi.

CG: Protesti zbog ubistva dva mladića

U više crnogorskih gradova sinoć su održana mirna okupljanja u znak protesta protiv nasilja, povodom ubistva braće Dejana (26) i Ljubomira (24) Gojačanina u Baru.

Rusi obustavljaju potragu za ostacima meteora

Ruske vlasti obustavile su potragu za delovima meteora koji je u petak eksplodirao iznad Urala jačinom atomske bombe i od čijih zvučnih eksplozija je oštećeno nekoliko hiljada zgrada i povređeno oko 1.200 ljudi.

Egipat blizu priznanja Kosova

Egipat je pred priznanjem Kosova, izjavila je posebna izaslanica predsednika Egipta El Šarkavi posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

U Pistorijusovoj kući pronađena krvava bejzbol palica

Južnoafrička policija našla je u kući paraolimpijca Oskara Pistorijusa, optuženog za ubistvo svoje devojke, okrvavljenu bejzbol palicu i pokušava da utvrdi ko ju je i za šta koristio, piše danas nedeljnik City Press.

Pistorijusu preti doživotna robija

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus mogao bi da provede ostatak života u zatvoru ukoliko bude osuđen za ubistvo sa predumišljajem, što on negira, govoreći da je u pitanju bio nesrećan slučaj.

Youtube zabranjen u Egiptu?

Egipatska grupa za ljudska prava i ministarstvo za telekomunikacije podneli su 15. februara žalbe na odluku suda da blokira pristup sajtu YouTube.

Bez klađenja preko neta u BiH

Regulatorna agencija za komunikacije u BiH naredila je svim internet provajderima da zabrane pristup stranim internet stranicama za onlajn klađenje.

Meteor pao i na Kubu?

Na nebu iznad centralnog dela Kube sinoć je uočeno telo nalik na meteor koje se pretvorilo u vatrenu loptu i eksplodiralo, javila je kubanska televizija.