Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Najavljeni novi protesti u Sloveniji

Za kraj nedelje u Sloveniji su najavljeni novi protesti protiv političkih elita i vlade, koji će početi sutra, a u petak će se prvi put u većem broju u Ljubljani okupiti i pristalice premijera Janeza Janše kako bi izrazili neslaganje sa porukama antivladinih demonstranata.

Milioni žena žrtve sakaćenja genitalija

Nekoliko miliona žena širom sveta, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, godišnje biva podvrgnuto sakaćenju genitalija i ova brutalna praksa predstavlja zločin koji je za svaku osudu, navodi se u saopštenju zvaničnika EU.

Pregazili "višak" bebu

Policija u Kini je uhapsila danas jednog lokalnog zvaničnika i njegovog šofera nakon gaženja jednog 13 mesečnog deteta tokom svađe s njegovim roditeljima oko kazne za "prekobrojno dete".

Sa kartica ukrali 200 miliona dolara

Osamnaest ljudi optuženo je za krađu podataka sa kreditnih kartica u Sjedinjenim Američkim Državama i za neovlašćeno "skidanje" 200 miliona dolara sa računa vlasnika kartica.

Šest turistkinja silovano u Akapulku

Članovi naoružane bande silovali su šest žena u poznatom meksičkom letovalištu Akapulku, saopštio je gradonačelnik Luis Valton na konferenciji za novinare.

Lažni ministar prevario građane za 40.000 evra

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Adila Ježa jer je prevario 27 građana za iznos od 80.000 konvertabilnih maraka, odnosno oko 40 hiljada evra, obećavajući da će im "završiti posao" u raznim firmama, ministarstvima, fakultetima i drugim institucijama.

Spasen oteti dečak u Alabami

Policija je posle šest dana uspela da spase petogodišnjeg dečaka koga je prošlog utorka u američkoj državi Alabama oteo jedan naoružani 65-godišnjak.