Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

11-godišnjak poneo pištolj u školu

Jedan 11-godišnjak iz Jute optužen je za posedovanje oružja i napad, pošto je doneo pištolj u školu, jer je bio zabrinut zbog mogućnosti masakra poput onog u Njutaunu.

Nepismeno svega 7% Francuza

Sedam odsto Francuza između 18 i 65 godina, odnosno 2,5 miliona je nepismeno, pokazala je anketa francuskog zavoda za statistiku Insee.

Kipar na ivici bankrota

Kipar bi mogao bankrotirati ukoliko u roku od nekoliko dana ne postigne sporazum o pomoći sa međunarodnim kreditorima, izjavio je zvaničnik vlade u Nikoziji.

18 umrlih od hladnoće u Ukrajini

Oštra zima u Ukrajini odnela je od početka meseca 18 života, a tri bebe rođene su u vozilima "zarobljenim" u saobraćajnim gužvama zbog smetova ili zaleđenih puteva, saopštili su zvaničnici.

Plene imovinu žrtvama akcije "Bljesak"

Nevladina organizacija Dokumenta - Centar za suočavanje s prošlošću ukazala je danas na novi pravosudno-imovinski skandal, čije su žrtve sestre Radmila i Mirjana Vuković iz sela Medare u zapadnoj Slavoniji, kojima su hrvatske snage u akciji "Bljesak" pobile roditelje i malu sestru.

Mađarska priznala Makedoniju

Mađarska je danas, bez obrazloženja, saopštila da će ubuduće Makedoniju priznavati pod zvaničnim imenom Republika Makedonija, a ne kao Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, kako je ta zemlja priznata u Ujedinjenim nacijama i kako to zahteva Grčka, koja se sa Skopljem na tu temu spori od 1991. godine.

Škole zatvorene zbog sumnjive osobe

Sve škole u gradu Ridžfild u saveznoj američkoj državi Konektikat, nedaleko od poprišta masakra u školi u Njutaunu, danas su zatvorene zbog sumnjive osobe koja je možda naoružana.

15 ubijenih na pijaci u Pakistanu

U eksploziji na pijaci u Džamrudu na severozapadu Pakistana kod granice s Avganistanom, danas je poginulo najmanje 15 ljudi, a više od 50 je ranjeno, uz strahovanje da to nije konačan broj žrtava, saopštio je pakistanski bezbednosni zvaničnik.