Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Nov poraz Ane Ivanović

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Stenfordu pošto je izgubila od Marion Bartoli rezultatom 6:3, 6:4.

Šarčević deveti u desetoboju

Na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Barseloni, Igor Šarčević postigao je fantastičan uspeh pošto je zauzeo deveto mesto u desetoboju.

Vaterpolisti drugi u grupi

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je prvu fazu takmičenja na FINA Svetskom kupu u rumunskom gradu Oradei na drugom mestu u B grupi, pošto je danas u trećoj, poslednjoj utakmici savladala selekciju Kine sa 15:8 (1:2, 4:0. 6:2, 4:4).

Nava u finalu na rezultat

Reprezentativac Srbije u atletici Goran Nava plasirao se u finale prvenstva Evrope u Barseloni u trčanju na 1.500 metara, pošto je u kvalifikacijama zauzeo ukupno 12. mesto.

Juniori u četvrtfinalu protiv Poljske

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale prvenstva Evrope u Litvaniji savladavši u poslednjem, trećem kolu, selekciju Italije sa 97:52.

Tipsarević u trećem kolu

Janko Tipsarević se plasirao u treće kolo ATP turnira u Los Anđelesu pošto je savladao Indijca Somdeva Devarmana sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Španovićeva osma na EP

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović zauzela je osmo mesto u finalnom takmičenju u skoka u dalj na prvenstvu Evrope u Barseloni sa rezultatom 6,60 metara.

Desetobojci odlični

Desetobojci Mihail Dudaš i Igor Šarčević zauzimaju posle prvog dana takmičenja na Prvenstvu Evrope u Barseloni peto, odnosno 12. mesto.

Dragana Tomašević šesta

Srpska atletičarka Dragana Tomašević ostvarila je značajan uspeh osvojivši šesto mesto u finalu takmičenja u bacanju diska na prvenstvu Evrope u Barseloni.

Vaterpolisti pobedili SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju SAD sa 17:9 (3:1, 3:1, 4:1, 7:6), u drugom kolu B grupe FINA Svetskog kupa u rumunskom gradu Oradei.

Maradona dobio otkaz

Dijego Maradona nije više selektor reprezentacije Argentine pošto je rukovodstvo nacionalne fudbalske federacije (AFA) jednoglasno odlučilo da sa njim ne produži ugovor.

Juniori izgubili od Rusije

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Rusije sa 61:75 na Evropskom prvenstvu koje se održava u Litvaniji.

Nadal ljut zbog Majorke

Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal kritikovao je Evropsku fudbalsku federaciju UEFA nakon odluke da zbog finansijskih problema iz Lige Evrope isključi Majorku čiji je akcionar.

Prve medalje u Barseloni

Britanski atletičar Mo Farah i Beloruskinja Nadežda Ostapčukova osvojili su u utorak zlatne medalje na EP u Barseloni.