Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Partizan i Hemofarm u polufinalu

Košarkaši Partizana savladali su Radnički basket sa 75:57 i očekivano ostvarili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, dok je isto pošlo za rukom i košarkašima Hemofarma koji su opravdali ulogu favorita u duelu sa ekipom Metalca pobedom od 41 poena razlike – 80:39. Ove dve ekipe će se sastati u borbi za finale, u subotu od 18 časova. Večeras se sastaju drugi četvrtfinalni parovi, Radnički – OKK Beograd i Crvena zvezda – FMP. Finale je na programu u nedelju.

Juventus i Liverpul sigurni

Fudbaleri Juventusa pobedili su Ajaks u Amsterdamu 2:1 (1:1) u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, a jedini gol za domaći tim postigao je reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani.

Van Gal: Gol je bio neregularan

Trener Bajerna Luj van Gal priznao je da je pogodak koji je Miroslav Klose postigao protiv Fiorentine bio neregularan i pozvao čelnike FIFA i UEFA da omoguće korišćenje video tehnologije.

Mekinro napravio spisak bez Rodika i Blejka

Selektor teniske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Patrik Mekinro odredio je spisak tenisera koji će igrati u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije Srbije u Beogradu.

Barsa će se žaliti na poraz od Partizana

Košarkaši Partizana su posle produžetka i višeminutnog sudijskog većanja pobedili Barselonu sa 67:66, i španskom klubu naneli prvi poraz u Evroligi ove sezone. Partizan je vodio sa 67:66, posle poena Aleksandra Rašića sa linije za slobodna bacanja, kada je u poslednjem napadu šutirao Pit Mikel, ali je lopta izašla iz obruča i vreme je isteklo. Stručni štab Barselone protestovao je kod sudija, koji nisu priznali poene Pita Mikela u poslednjoj sekundi utakmice, tvrdeći da je Roberts izbacio loptu iz obruča. Sudije su u nekoliko navrata vraćale snimak i pobedu na utakmici koja je u Pioniru irana pred više od osam hiljada gledalaca dodelile Partizanu. Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je pobeda njegovih košarkaša nad Barselonom čista. "Kada istekne vreme lopta ne sme da se dira ako je iznad koša, i čim evidentno krene da izlazi i nije iznad obruča, onda igrači mogu da skaču, što je (Lorens) Roberts i uradio", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice. Košarkaški klub Barselona žaliće se na sudijsku odluku kojom nisu priznati poeni Pita Mikela u poslednjoj sekundi utakmice protiv Partizana. Košarkaši Partizana su posle produžetka i višeminutnog sudijskog većanja pobedili Barselonu sa 67:66, i španskom klubu naneli prvi poraz u Evroligi ove sezone.

Odbojkaši Partizana poslednji polufinalisti

Odbojkaši Partizana plasirali su se na završni turnir Kupa Srbije pošto su u Kraljevu, u revanš utakmici četvrtfinala, savladali ekipu domaće Ribnice sa 3:0. Prvi susret na Banjici Kraljevčani su dobili 3:1. Plasman na završni turnir, koji će biti održan 27. i 28. februara, ranije su izborili Vojvodina,Radnički i Crvena zvezda.

Španija na korak do pehara Dejvis kupa

Reprezentacija Španije vodi u finalu Dejvis kupa protiv Češke sa 2:0. Prvu pobedu na domaćem terenu u Barseloni, obezebedio je Rafael Nadal, koji je sa 3:0 pobedio Tomaša Berdiha.

Lukić predsednik Crvene zvezde

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vladan Lukić izabran je u utorak za novog predsednika FK Crvena zvezda. Za kandidaturu Lukića glasalo je 30 prisutnih članova Skupštine, 26 je bilo uzdržanih među kojima i 19 predstavnika navijača, a trojica protiv.

Venčanje Miličića u Karlovcima

NBA košarkaš, Novosađanin Darko Miličić, venčao se u Sabornoj crkvi u Sremskim Karlovcima sa dugogodišnjom devojkom Zoranom Markuš, takođe Novosađankom.

Luis Figo otišao u penziju

Nakon što je postalo jasno da je Inter odbranio titulu šampiona Italije, Luis Figo je objavio da završava igračku karijeru. 36-godišnji Portugalac izjavio je da je ovo najbolji trenutak za prestanak igranja i to posle 20 godina provedenih u Sportingu, Barseloni, Realu i Interu. “Možda bih mogao da odigram jednu sezonu negde van Evrope, ali sumnjam da će se tako nešto desiti”, rekao je Figo koji je 2001. bio proglašen za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA.

U finalu ''večiti''?

Košarkaši Partizana imaju večeras prvu meč loptu za plasman u finale plej-ofa Svislajon lige Srbije. Branioci trofeja dočekuju Hemofarm u trećoj utakmici polufinala i imaju vođstvo od 2:0 u seriji.

Cibona i Partizan u finalu

Košarkaši Cibone i Partizana igraće u finalu završnog  turnira NLB lige koji se održava u Beogradskoj areni, posle pobeda nad Crvenom zvezdom i Hemofarmom.Cibona je u prvom polufinalnom meču savladali vršački Hemofarm rezultatom 77:65.Pred oko 3.500 gledalaca, Zagrepčani su bili u vođstvu od samog početka i prvu četvrtinu su dobili sa ubedljivih 24:11. U nastavku utakmice Hemofarm je popravio igru, ali ni u jednom momentu nije uspeo da se približi Ciboni na manje od šest poena zaostatka. 

Barselona na fajnal-foru

Košarkaši Barselone pobedili su u petoj utakmici četvrtfinala Evrolige ekipu Taukeramike sa 78:62 i plasirali se na završni turnir u Berlinu.Za pobedu u odlučujućoj utakmici u ekipi Barselone najzaslužniji je bio Ersan Iljasova sa 19 poena i 10 skokova, kao i Huan Navaro koji je takođe postigao 19 poena.

Odlučujuća već na startu turnira

Hokejaška reprezentacija Srbije večeras protiv Estonije, počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu druge divizije koje se do 13. aprila održava na Spensu. Utakmica počinje u 20:30 h, a upravo su Srbija i Estonija najveći favoriti za plasman u prvu grupu. Uz ove dve učestvuju i selekcije Kine, Islanda, Izraela i Severne Koreje, a plasman u viši rang takmičenja obezbediće samo prvoplasirani tim.

Počinju četvrtfinala u LŠ

Utakmicama Mančester Junajted - Porto i Arsenal - Viljareal, u utorak počinje četvrtfinale Lige šampiona u fudbalu.Aktuelni šampion Evrope srećno je pobedio Aston Vilu u poslednjem premijerligaškom kolu, a u meču protiv Porta u tim će se vratiti Nemanja Vidić, koji bi, kako se očekuje, trebalo da vrati sigurnost odbrani prvaka Evrope.Igrači i uprava Porta, međutim, puni su optimizma pred ovaj susret i priželjkuju da se ponovi 2004. godina, kada su izbacili Mančester Junajted u osmini finala i kasnije osvojili titulu šampiona Evrope.