Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Trećina turista u Srbiji neprijavljena

Trećina turista koji provode odmor u Srbiji nisu prijavljeni, borave često u nelegalnom smeštaju, u privatnim stanovima, kućama i vikendicama, za koje vlasnici ne plaćaju porez niti na bilo koji način evidentiraju svoje goste.

Radnici i borci protestovali u Nišu

Ispred Gradske kuće u Nišu protestovali su radnici bivših društvenih preduzeća kojima država duguje za zaostale zarade, kao i članovi udruženja Gvozdeni puk, koji, takođe od države, sudskim sporovima pokušavaju da naplate ratne dnevnice.

Opada broj migranata u Srbiji

Broj migranata u Srbiji u konstantnom je padu od avgusta prošle godine, a u prihvatnim centrima obično se nalazi 4.100 do 4.200 ljudi, izjavio je republički komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Srbija nabavlja nove helikoptere od Rusije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom započeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Rusije, četiri "Mi–17" transportna helikoptera i četiri "Mi-35" borbena helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Apelacioni sud odbio zahtev za raskid ugovora u švajcarcima

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je odbačena tužba za poništenje ugovora o stambenom kreditu u švajcarskim francima iz 2008. godine između klijenta i banke i istovremeno odbijen tužbeni zahtev za raskid tog ugovora zbog promenjenih uslova, odnosno rasta kursa švajcarskog franka.

Vučić: Vojvodina republika, taj film neće gledati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da "nije slučajno to što se koalicioni partneri Saše Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika" i navodi da "taj film neće gledati, jer to ne žele građani Pokrajine".