Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ružić: Opštinama više para

Fond za jedinice lokalne samouprave ove godine biće uvećan sa dosadašnjih 10,63 miliona dinara na 320 miliona dinara, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Svaki deseti radnik na lažnom bolovanju

Rezultati kontrole koju je uradio Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) pokazuje da je oko 11 odsto ljudi bilo je na bolovanju prošle godine iz potpuno neopravdanih razloga.

Zabranjen uvoz i izvoz vešala, giljotina i električnih stolica

Vlada Srbije usvojila je uredbu o zabrani izvoza, uvoza i tranzita robe koja bi se mogla koristiti za izvršenje smrtne kazne, mučenje ili drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje, sa listom tih sredstava, nezavisno od njihovog porekla.

Karađorđevićima moguće obeštećenje za vile

Dve milijarde dinara planirano je u budžetu za 2018. za prva obeštećenja oduzete imovine koja ne može da bude vraćena u naturi, potvrdio je za "Novosti" direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.

RHMZ: Zima blaža neko inače

U Srbiji će, po dugoročnoj prognozi vremena, januar, februar i mart biti blaži, a april i maj malo topliji u odnosu na višegodišnji prosek.

Prva Nova godina bez operacija dece zbog petardi

Iako je bilo manjih povreda za vreme novogodišnjih praznika, prvi put posle dugog niza godina, nijedno dete nije operisano, niti hospitalizovano u Institutu za majku i dete sa povredama izazvanim petardama, kaže direktor Klinike za dečju hirurgiju pri tom Institutu Đorđe Kravljanac.

Otkriven kartel preduzeća za remont

Komisija za zaštitu konkurencije otkrila je kartel četiri preduzeća za remont. Dogovorili su se o "najnižoj" ponudi sa kojom bi imali "maksimalnu" zaradu.

Zbog jelke od 30.000 evra opozicija u Čačku podnela krivičnu prijavu

Zbog kupovine novogodišnje jelke od 30.000 evra, predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Čačka Dveri, Nove Srbije i grupe građana "Za napredniji Čačak" podneli su danas Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nadležnih u čačanskom Javnom preduzeću "Gradac".