Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ministar privrede: Kamate koče rast

"Sa ovakvim kamatnim stopama, čak i da je sve drugo savršeno, ne bi ništa moglo da se uradi. Po toj ceni novca isplate se samo špekulativna ulaganja, preprodaja i uvoz", rekao je novi ministar privrede Dušan Vujović za NIN.

Jako nevreme u Nišu, ulice poplavljene

Jako nevreme sa kišom i gradom zahvatilo je oko 15 časova delove Niša, a Upravi za vanredne situacije stiglo je nekoliko zahteva građana čiji su podrumi poplavljeni, rekao je načelnik te uprave Žarko Damnjanović.

Uhapšen poslanik Naser Osmani

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Skupštini Kosova Naser Osmani rano jutros uhapšen je na graničnom prelazu Vrbnica, prema Albaniji, u okviru istrage o privatizaciji kompanije FAN u Podujevu.

Medved zubima kidao banderu na Goliji

Meštanin jednog zabačenog planinskog sela na Goliji video je kroz prozor medveda koji zubima grize banderu za prenos struje. Izgrizao je više od pola bandere.

Hiljadu sindikalaca šetalo Beogradom

Oko 1.000 ljudi, radnika, članova Samostalnog sindikata i Ujedinjenog građanskog sindikata "Nezavisnost" okupili su se tačno u 12h na Trgu Nikole Pašića kako bi iskazali svoj protest povodom dana rada.

Vujović vraća Radulovićev tim u ministarstvo

Ana Trbović i Miroslava Milenović, koje su bile deo kabineta bivšeg ministra Saše Radulovića, a u januaru im je, po njegovom odlasku iz Vlade raskinut ugovor, najverovatnije će se ponovo naći, sada na funkcijama državnih sekretarki u timu novog ministra Dušana Vujovića.

Sve manja euforija za Prvomajski uranak

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni praznik rada - 1. maj, a osim tradicionalnih prvomajskih uranaka, u Srbiji će neki sindikati ovaj dan obeležiti simboličnim okupljanjima.

Izbori na Kosovu 8. juna

Skupština Kosova biće raspuštena najkasnije idućeg četvrtka, a izbori će biti održani 8. juna, javljaju prištinski mediji.