Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Udovički: Bolne reforme ili bankrot i agonija

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kaže da nova vlada ima velike šanse i jak mandat da uradi zacrtano i poručuje da je poslednji čas za bolne, ali suštinske reforme koje će da okrenu kurs Srbije prema budućnosti i modernim državama.

RS: Načelnik i njegova supruga poginuli u eksploziji

Nekadašnji načelnik opštine Krupa na Uni Dragan Vignjević i njegova supruga poginuli su danas u Donjim Rakanima kod Novog Grada (Bosanskog Novog) u Republici Srpskoj, a uviđajem je utvrđeno da je reč o samoubistvu bombom.

Veliko interesovanje za aukciju dresova za pomoć maloj Nađi

Aukcija dresova, sa koje je sav prihod namenjen fondu za pomoć devetogodišnjoj Nađi Novaković kojoj je hitno potrebno 300.000 evra za operaciju koštane srži u Nemačkoj, održana je danas u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu u Beogradu.

Uhapšena službenica suda u Mladenovcu

Beogradska policija uhapsila je službenicu Prekršajnog suda u Mladenovcu D.S. (41), osumnjičenu da je oštećenog prevarila obećanjem da će mu izdejstvovati manju prekršajnu kaznu ako joj da 450 evra, saopštio je danas MUP Srbije.

Goati: Kraj nadiranja partijskih diletanata

Nova vlada u celini ima dobar sastav, sa nekim izrazito dobrim rešenjima, ocenio je danas Vladimir Goati iz "Transparentnost Srbija", ocenjujući da "ona predstavlja završetak horizontalnog i vertikalnog nadiranja partijskih diletanata u prostor ključnog odlučivanja".

Dinar sutra nastavlja stagnaciju

Dinar će sutra nastaviti dvodnevnu tendenciju stagnacije prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 115,6744 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Lekovi i 50 odsto jeftiniji

Zahvaljujući primeni novog Pravilnika o uslovima i kriterijumima za stavljanje leka na listu, niže cene medikamenata i do 50 odsto u apotekama mogu se očekivati u narednih mesec dana.