Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vučić: Tri najvažnija zadatka vlade

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da su tri najvažnija zadatka njegovog kabineta reforma ekonomije donošenjem paketa reformi u parlamentu, razvijanje privatnog sektora i konsolidacija budžeta smanjenjem troškova.

Uhapšeni napadači na policajca

Beogradska policija uhapsila je trojicu navijača Partizana koji se sumnjiče da su u beogradskom naselju Železnik pretukli policajca N.P. (27) u civilu, rekao je predstavnik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić.

Stric dece udavljene u Turijskoj reci umro od tuge

Na groblju u selu Bankovac kod Aleksinca u subotu su sahranjeni trogodišnja Maša i njen brat, jedanaestomesečni Martin, koji su se u sredu udavili u Turijskoj reci, a pre sahrane, dok su kovčezi još bili u domu Milenkovića, javljeno je da je od tuge prepuklo srce Živoradu Marjanoviću, stricu utopljene dece.

Zrenjaninci "vakcinisani" protiv arsena

Aktivisti zrenjaninskog udruženja "Naš grad - naša stvar" organizovali su danas besplatnu "imunizaciju na arsen", kako bi zaštitili građane od toksičnih materija u pijaćoj vodi.

SPS dobio tri ministarstva

Ministarska mesta u okviru Socijalističke partije Srbije dobili Ivica Dačić (ministar spoljnih poslova), Aleksandar Antić (ministar energetike i rudarstva) i Snežana Bogosavljević (ministrka poljoprivrede).

Ortopedu godinu dana zatvora zbog mita

Apelacioni sud u Beogradu osudio je ortopeda Zorana Ganića na godinu dana zatvora zbog primanja mita od 500 evra, ublaživši time prvostepenu presudu beogradskog Višeg suda.

Grupa navijača pretukla policajca

Grupa navijača pretukla je noćas oko tri sata u Železniku policajca N. P. (27) koji se iz grada vraćao kući u pratnji sestre, saopšteno je iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Srbija treća po siromaštvu

Srbija se našla na trećem mestu po indeksu siromaštva među 90 država, u analizi koju je spoveo Institut Kejto (Cato) sa sedištem u Vašingtonu.

Zakonik o krivičnom postupku treba da se menja

Nakon višemesečnog posmatranja primene u praksi novog Zakonika o krivičnom postupku (ZKP) Komisija Ministarstva pravde zaključila je da Zakonik treba da se menja, ali bez narušavanja koncepta "tužilačke istrage" i u izveštaju ukazala na najbitnije probleme i kako ih otkloniti.

SVM i SNS postigli sporazum o Statutu Vojvodine

Član predsedništva SVM Balint Pastor izjavio je da je ta stranka o pitanju Statuta Vojvodine razgovarala sa SNS, te da su prema njegovom mišljenju postigli sporazum i da će "Statut biti usvojen, u skladu sa odlukama Ustavnog suda do 6. juna".