Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Spremni za novi pokušaj prodaje Telekoma

Vlada Srbije spremna je da pokuša novu prodaju Telekoma na tenderu, ali samo pod uslovom da se ostvari cena od 2,5 milijardi evra za 100 odsto akcija ove kompanije, piše "NIN".

Ko je stvarni vlasnik "Novosti" i "Politike"?

Nekoliko sindikata zaposlenih u listovima "Politika" i "Novosti" zatražili su u utorak od Vlade Srbije da u najkraćem roku saopšti ko su stvarni vlasnici ovih novinskih kuća, i šta će preduzeti da zaustavi njihovo dalje urušavanje i finansijsko propadanje.

Datum početka pregovora sa EU krajem 2013.

Zamenik predsednika Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Laslo Varga izjavio je da ćemo zbog dijaloga sa Prištinom čekati još godinu dana do određivanja datuma za početak pregovora sa EU.

Srpski turisti doputovali iz Hurgade

Grupa srpskih turista iz Hurgade, kojima je bio uskraćen avioprevoz u Egiptu, doputovala je večeras oko 20 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Određen pritvor organizatorima trke na Tari

Ismet G. (58) iz Sarajeva, direktor trke na Tari, Živadin T. (66) iz Zemuna, zadužen za bezbednost na reliju, i Milo R. (57) iz Bijeljine, član sportske komisije, koji su u nedelju uhapšeni, predati su istražnom sudiji u Užicu koji im je odredio pritvor od 30 dana.

Dačić: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Savetu bezbednosti UN da će rešavanje konačnog statusa Kosova i Metohije biti jedan od najvažnijih prioriteta njegove vlade, ali da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dinar sutra slabiji za dve pare

Dinar će sutra posle, dvodnevnog uspona prema evru, biti u stagnaciji jer će oslabiti za minimalne dve pare, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 117,8354 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Taksista automobilom udario devojku u Temerinskoj ulici

Na uglu Temerinske i Ulice Jovana Cvijića danas oko 14h došlo je do saobraćajne nesreće kada je taksista pokosio devojku na pešačkom prelazu, nakon čega je pokušao da je samostalno odveze u Urgentni centar, saznaje Radio 021.

Najavljuje se niz poskupljenja

Mleko i mlečni proizvodi, konzervisano voće i povrće, sredstva za ličnu i kućnu higijenu neki su od proizvoda koji će početkom septembra dobiti novu, višu cenu, najavili su trgovci.

Zahtev za istragu protiv majora i četiri kadeta

Više javno tužilaštvo u Jagodini danas je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv četiri kadeta i jednog majora tereteći ih da su odgovorni za pogibiju dvoje kadeta Vojne akademije na poligonu "Pasuljanske livade", u junu ove godine, rečeno je u tom tužilaštvu.

Registrovane još dve stranke

U registar političkih stranaka Srbije upisane su dve nove partije, Demokratska unija Roma i Stranka Rusa Srbije, i sada postoji 91 registrovana stranka.