Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šoškić negira odgovornost za Agrobanku

Bivši guverner Narodna banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić demantovao je da su čelnici NBS krivi za "pljačku Agrobanke" i zapitao zašto Mlađan Dinkić 2002. godine kada je bio guverner nije oduzeo dozvolu za rad lošoj banci kakva je bila Agrobanka koja je i tada imala gubitke.

Radnici IMK "14. oktobar" blokirali put

Zaposleni u Industriji mašina i komponenata "14. oktobar" u Kruševcu blokirali su danas put Kruševac - Jasika zahtevajući da ovu industriju hitno posete predstavnici ministarstva finansija i privrede, kao i smenu rukovodstva.

Lekova neće biti i posle novih cena?

Određivanje maksimalne cene za preko 500 lekova kojih već mesecima nema u apotekama neće rešiti problem nestašice tih medikamenata, kažu proizvođači.

"Overiti knjižice svim trudnicama"

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić uputila je preporuku da se svim trudnicama i porodiljama omogući jednaka zdravstvena zaštita i overe knjižice i onima kojima poslodavac ne uplaćuje redovno doprinose.

"Ne razmatra se prodaja Telekoma"

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da Vlada Srbije za sada ne razmatra da proda "Telekom" kako bi popunila manjak u budžetu.

Traže zabranu izvoza žitarica

Proizvođači hrane za životinje zatražili su da se zabrani izvoz žitarica, uz obrazloženje da u svetu, pa ni kod nas, zbog suše nema dovoljno sirovina za proizvodnju stočne hrane, pa će u suprotnom doći do pokolja stočnog fonda, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije (PKS).

Uhapšen Srbin osumnjičen za ratne zločine

Međunarodni tužilac Euleksa Čarls Hardavej odredio je večeras u Okružnom sudu u Prištini 15-o dnevni pritvor Aleksandru Bulatoviću, koji je uhapšen pod sumnjom da je tokom sukoba na Kosovu 1999. godine počinio ratni zločin.

Intervencija iz robnih rezervi zbog poskupljenja

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević izjavio je večeras, povodom zahteva Unije pekara za poskupljenje hleba, da će država intervencijom iz robnih rezervi pokušati da stabilizuje tržište.

Vlada će podržati Jeremića

Kao predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), Vuk Jeremić će imati "punu logističku podršku Vlade Srbije", iako Demokratska stranka (DS) više nije u vlasti, rekao je u utorak premijer Srbije Ivica Dačić.

Zaplenjeno 640 kilograma marihuane

Kragujevačka policija zaplenila je danas 640 kilograma marihuane u sirovom stanju na nekoliko lokacija u opštinama Batočina i Aranđelovac, što je najveća zaplena te droge u Šumadiji za poslednjih nekoliko godina.

Milica Mandić će dobiti stan

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić dobiće stan, a odluku o tome doneće Vlada Srbije u sredu, najavio je premijer Ivica Dačić.

Dinar sutra slabiji za 41 paru

Dinar će sutra oslabiti za 0,3 odsto ili za 41 paru, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 117,04 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dačić: Događaj iz Centra za odvikavanje je nasilje, a ne lečenje

Ono što se desilo u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" kod Loznice je nasilje i to nije lečenje, izjavio je danas premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, dodajući da mu je "žao što ti ljudi nisu ranije uhapšeni, već se došlo do gubitka jednog života".

Za skrivanje Ratka Mladića dobio uslovnu kaznu

Viši sud u Beogradu danas je pravosnažno osudio Branislava Mladića, brata od strica Ratka Mladića, na godinu dana zatvora uslovno na tri godine, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Tužilastvo za ratne zločine sa Mladićem sklopilo početkom ovog meseca.

EPS će morati da uveze struju

Elektroprivreda Srbije (EPS) će ove godine morati da uvozi struju da bi obezbedila redovno snabdevanje, kažu u državnoj elektroenergetskoj kompaniji.

Otac silovao ćerku

Protiv Lasla Č. (50) iz Kanjiže, zbog sumnje da je silovao svoju dvadesetjednogodišnju ćerku, policija je podnela krivičnu prijavu.

Petočlana grupa prodavala heroin

Državljanin Republike Bosne i Hercegovine Savo S. (45), Pavle M. (28) iz Sremskih Karlovaca, Novosađani Aleksandar B. (44), Violeta M. (37) i Darinka S. (35), uhapšeni su zbog proizvodnje i trgovine drogom.