Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Počeo VI Kamp tolerancije u Bačkoj Topoli

Uz učešće više od 160 mladih iz zemalja podunavskog regiona, u Bačkoj Topoli svečano je sinoć otvoren tradicionalni Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, šesti put za redom.

Vučić: Borba protiv korupcije će početi od vrha

Kandidat Srpske napredne stranke za prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandar Vučić najavio je u nedelju da u borbi protiv korupcije neće biti zaštićenih i da ta borba počinje od vrha države.

Vučić novi ministar odbrane

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će u novoj vladi biti prvi potpredsednik zadužen za odbranu, bezbednost, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ministar odbrane.

Pet medalja za srpske gimnazijalce

Srpski gimnazijalci osvojili su pet medalja - jednu srebrnu i četiri bronzane na 43. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja je u toku u Estoniji.

Srbija uvozi 70 odsto ribe

Srbija podmiruje manje od 30 odsto sopstvenih potreba za ribom iz domaćih ribnjaka, reka i jezera, zbog čega mora da uvozi više od 70 odsto ribe, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Demokrate danas biraju šefa poslaničkog kluba

Dan uoči nastavka konstitutivne sednice parlamenta u republičkom parlamentu formirano je 11 poslaničkih klubova, a ostalo je da to učine demokrate, koje bi taj posao trebalo da završe danas.

Slijepčević: Ustavni sud nije umanjio prava Vojvodine

Ustavni sud Srbije (USS) svojom odlukom nije ni proširio niti umanjio prava AP Vojvodine već je ocenio koje su odredbe osporenog Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine neustavne, tvrdi predsednik tog suda Dragiša Slijepčević.

Milion građana bez knjižice

Skoro milion građana Srbije (961.025 ljudi) nema overenu zdravstvenu knjižicu, prenele su Večernje novosti pozivajući se na podatke RFZO.

Živković: Moguća erupcija u DS-u

Nekadašnji premijer Srbije i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) Zoran Živković izjavio je da se odnosi unutar DS moraju raščistiti u narednih nekoliko nedelja, jer bi, u protivnom, zbog unutarstranačkih sukoba mogao biti doveden u pitanje opstanak te stranke.

Trivan: Raspiruju sukobe u DS-u

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan demantovala je tvrdnje nekih medija da je favorit lidera stranke Borisa Tadića za šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije.

Alisa Marić ministarka sporta?

Novi ministar kulture i informisanja biće aktuelni savetnik predsednika Srbije za kulturu i vlasnik Muzeja automobila Bratislav Petković, a ministarka sporta - šahistkinja Alisa Marić, saznaje se nezvanično.

Prinosi kukuruza manji za 70 odsto

Suša i visoke temperature nanele su veliku štetu poljoprivrednim kulturama u Vojvodini, a najviše kukuruzu čiji prinosi će ove godine biti umanjeni za 70 odsto, izjavila je generalna sekretarka Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) Jelena Nestorov-Bizonj.

Stević na čelu Kancelarije za KiM?

Iako je bilo najavljeno da bi u novoj vladi "kosovski resor" trebalo da pripadne SNS, u političkim krugovima spekuliše se da su naprednjaci dobili kancelarije za EU i dijasporu, a SPS Kancelariju za KiM.

Plaćaju pretplatu, a nemaju signal RTS

Meštani dvadesetak sela uz administrativnu liniju između Srbije i Kosova u obavezi su da plaćaju televizijsku pretplatu iako ne primaju signal Radio-televizije Srbije (RTS).