Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Sve više ljudi kasni u otplati dugova

Broj tekućih računa građana sa kašnjenjem u otplati većim od dva meseca povećan je tokom prva četiri meseca 2012. za 10,7 odsto, sa 236.877 na 262.107, pokazali su podaci Udruženja banaka Srbije (UBS).

100.000 ulazaka u muzeje u Novom Sadu

U samo jednoj noći muzeji, galerije i ulice u 65 mesta u Srbiji ostale su budne sve do dva sata ujutru, a 19. maj ostaće zapamćen kao datum kada su se svi odlično proveli u muzejima, saopštila je Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja.

Cene stanova će nastaviti da padaju

Cene nekretnina u Srbiji su u padu za 20 do 30 odsto u odnosu na 2011, a do početka jeseni očekuje se novi pad cena od oko 10 procenata, jer je i pored tražnje za stanovima, kupovna moć građana mala, procenili su pojedini stručnjaci za promet nekretnina.

NBS: Štednja u grčkim bankama sigurna

Povodom vesti da je "Fič" snizio kreditni rejting bankama u Grčkoj, Narodna banka Srbije (NBS) poručuje da nema razloga da građani podižu štedne uloge iz banaka u Srbiji koje su u većinskom grčkom vlasništvu.

Novi telefoni hitnih službi od 21. maja

Hitne službe u Srbiji - vatrogasci, policija i hitna pomoć, od ponedeljka, 21. maja, imaće nove brojeve telefona, pa će ispred poznatih brojeva 93, 92 i 94 biti dodata jedinica.

Majka ubila trogodišnjeg sina

Tridesetčetvorogodišnja S.S. uhapšena je zbog sumnje da je danas oko 13 sati nožem ubila svog trogodišnjeg sina u porodičnoj kući u selu Mladenovac.

Ponovo vozovi od Vršca do Temišvara

Predstavnici železnica Srbije i Rumunije su se dogovorili, posle punih 18 godina, da ponovo od polovine juna uvedu u saobraćaj vozove između Vršca i Temišvara.

Bez pape na proslavi u Nišu

Sabor Srpske pravoslavne crkve neće razmatrati pitanje eventualnog dolaska pape Benedikta XVI u Srbiju na proslavu 1700. godišnjice Milanskog edikta sledeće godine u Nišu, izjavio je episkop bački Irinej.

Šabić: Zabrinjava porast žalbi povereniku

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da je poslednjih meseci porast broja žalbi tom telu povećan i ocenio da to ukazuje na zabrinjavajući odnos mnogih organa vlasti prema pravima građana.