Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Azotara traži 45 miliona evra odštete

Četvoročlani konzorcijum domaćih i stranih kompanija, koji je 2006. godine u privatizaciji preuzeo pančevačku "Azotaru", odlukom arbitraže moraće da nadoknadi štetu Agenciji za privatizaciju u iznosu od oko 3,3 miliona evra, zbog kršenja odredbi Ugovora o privatizaciji, saopštio je danas "Srbijagas".

Dinar i dalje slabi

Dinar će sutra popustiti prema evru za još 0,4 odsto i kurs će iznositi 113,2928 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost domaće prema evropskoj valuti.

Mladić poginuo u udesu kod Kraljeva

Vladan Đ. (24) iz Ratine kod Kraljeva poginuo je rano jutros u naselju Beranovac, kada je upravljajući putničkim vozilom iz pravca Kraljeva prešao na suprotnu stranu kolovoza i udario u zemljani bedem, nakon čega se vozilo nekoliko puta prevrnulo.

Ukida se naknadno plaćanje putarine

Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je u četvrtak da će od 1. juna ukinuti mogućnost naknadnog plaćanja putarine popunjavanjem obrasca "izjave", zbog masovne zloupotrebe te mogućnosti.

Dačić: Tužba Tatonovih roditelja besmislena

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom tužbe koju su podneli roditelji ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, da je besmisleno tužiti MUP Srbije zbog toga i da će sud utvrditi sve činjenice o toj tužbi.

Potvrđena presuda lažnom junaku

Novosadski Apelacioni sud potvrdio je kaznu od dve i po godine zatvora Draganu Matkoviću (1983), koji se tereti za fingirani incident u kojem je ranjen kao radnik obezbeđenja Instituta u Sremskoj Kamenici.

Izrešetan policijski punkt

U etnički čistom albanskom selu Dobrosin, opština Bujanovac, noćas oko tri sata nepoznati napadač ili više njih, rafalnom paljbom su izrešetali objekat policijskog punkta, izjavio je Tanjugu portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije

Povodom 17. maja - Međunarodnog dana borbe protiv homofobije danas će na zgradama u kojima se nalaze Zaštitnik građana i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti biti razvijene zastave duginih boja, koja je simbol LGBTIQ populacije.

Kamiondžije blokirale put Raška-Novi Pazar

Kamiondžije iz Novog Pazara blokirale su danas kamionima magistralni put Raška-Novi Pazar, izražavajući nezadovoljstvo zato što ne mogu da prevoze robu na Kosovo i Metohiju preko prelaza Jarinje i Brnjak, zbog čega imaju velike materijalne gubitke.

Oštar pad dinara

Dinar će sutra pretrpeti oštar pad od 30 para ili 0,3 odsto, a zvanični srednji kurs će biti 112,8731 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije koja je danas prodala pet miliona evra.

Porodica Tatona tužila MUP Srbije

Porodica francuskog navijača Brisa Tatona, na smrt pretučenog u Beogradu 2009. godine, podnela je danas Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, kojom od države traži odštetu od 300.000 evra.