Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ustanovljeno priznanje "Verica Barać"

Svakog 19. marta će pojedincima ili organizacijama koje su ostvarile bitne rezultate u borbi protiv korupcije biti dodeljivano priznanje "Verica Barać", saopšteno je danas.

I narodnjaci stigli na TV B92

Mnogi gledaoci Televizije B92 bili su iznenađeni kada su odnedavno u emisijama "Dnevni magazin" i "Noćni TV projekat" na toj televiziji počeli da gostuju folk zvezde poput Ace Lukasa i Dragane Mirković.

Otvaranje autlet centra u Inđiji u četvrtak

Prvi autlet centar u Srbiji biće otvoren 19. aprila u Inđiji, u kome će se tokom cele godine prodavati garderoba i obuća sa sniženjem od 30 do 70 odsto, saopšteno je iz tog autlet centra.

Dvojica štrajkača prebačeni u bolnicu

Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu je ugroženo, jer sedmi dan ne uzimaju hranu, zbog čega su lekari hitne pomoć i jutros intervenisali.

Danas o predlogu za zabranu SNP Naši

U Ustavnom sudu Srbije danas će biti održana javna rasprava o predlogu Republičkog javnog tužioca za zabranu registrovanog udruženja "SNP 1389" i neregistrovanih udruženja SNP "Naši" iz Aranđelovca i SNP "Naši 1389".

Sutra počinje PISA testiranje

PISA testiranje, najveće međunarodno istraživanje u oblasti obrazovanja, počeće sutra u školama u Srbiji i trajaće do kraja maja, najavila je koordinatorka PISA testiranja za Srbiju Dragica Pavlović Babić.

Mladićevi jataci ponovo pred sudom

Suđenje optuženima za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku Ratku Mladiću od 2002. do 2006. godine trebalo bi da se nastavi sutra u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Pojavila se i lažna dvohiljadarka

Samo mesec dana nakon puštanja u opticaj novčanice od 2.000 dinara, pojavili su se falsifikati ovog apoena uprkos tome što je dvohiljadarka najavljena kao izuzetno zaštićena novčanica koju je jako teško krivotvoriti.

Zatvorski čuvari osumnjičeni za primanje mita

Novosadska policija je, uz krivične prijave, istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu privela Svetislava M. (1968) iz Plavne i Željka I. (1973) iz Kucure, zbog  postojanja osnovane sumnje da su primili mito.

Vrtići u autobusima

Roditelji koji žive u prigradskim naseljima ili selima daleko od obdaništa, decu će uskoro moći da ostavljaju na čuvanje u "putujućim vrtićima", specijalno opremljenim autobusima u kojima će biti održavana predškolska nastava.

Pogoršava se stanje štrajkača glađu

Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu, koji šesti dan štrajkuju glađu tražeći isplatu zaostalih zarada za protekle dve godine i povezivanje radnog staža, pogoršava se pa su lekari Hitne pomoći jutros ukazali pomoć trojici radnika.

Tri bronze za matematičarke iz Srbije

Na Prvoj Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke, održanoj u Kembridžu, ekipa Srbije osvojila je tri bronzane medalje i jednu pohvalu, saopštila je večeras Matematička gimnazija u Beogradu.

Protest zbog smrti trudnice i bebe u Jagodini

Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23) iz Ribara kod Jagodine koja je umrla u šestom mesecu trudnoće protestovali su danas ispred jagodinske bolnice i zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.