Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vrtići u autobusima

Roditelji koji žive u prigradskim naseljima ili selima daleko od obdaništa, decu će uskoro moći da ostavljaju na čuvanje u "putujućim vrtićima", specijalno opremljenim autobusima u kojima će biti održavana predškolska nastava.

Pogoršava se stanje štrajkača glađu

Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu, koji šesti dan štrajkuju glađu tražeći isplatu zaostalih zarada za protekle dve godine i povezivanje radnog staža, pogoršava se pa su lekari Hitne pomoći jutros ukazali pomoć trojici radnika.

Tri bronze za matematičarke iz Srbije

Na Prvoj Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke, održanoj u Kembridžu, ekipa Srbije osvojila je tri bronzane medalje i jednu pohvalu, saopštila je večeras Matematička gimnazija u Beogradu.

Protest zbog smrti trudnice i bebe u Jagodini

Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23) iz Ribara kod Jagodine koja je umrla u šestom mesecu trudnoće protestovali su danas ispred jagodinske bolnice i zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.

Gužva na prelazu Merdare

Na administrativnom prelazu Merdare između Kosova i centralne Srbije putnički automobili čekaju po nekoliko sati kako bi ušli ili izašli sa Kosova, dok vozači kamiona u kilometarskim kolonama čekaju i po nekoliko dana.

Traže oslobađanje Kasnjetija

Odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Prizrenu zatražio je od međunarodne zajednice da se zauzme za oslobađanje Marka Kasnjetija.

Hristos vaskrse!

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici danas obeležavaju Vaskrsenje Hristovo, najradosniji hrišćanski praznik.

Kasnjeti uhapšen zbog mučenja civila

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da se Marko Kasnjeti koji je danas uhapšen na Merdaru sumnjiči da je kao pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova tokom devedesetih počinio ratni zločin protiv srpskih civila na Kosovu i Metohiji.

File: EU želi proevropske političare

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da "normalizacija odnosa" Beograda i Prištine ostaje politički uslov za nastavak evrointegracije Srbije.

Talas poskupljenja posle izbora

Kada prođu izbori, ali i prestane da važi Uredba o ograničavanju marži pojedinih prehrambenih proizvoda, već tokom leta osnovne namirnice bi mogle da poskupe.

Putarine poskupljuju dogodine

Cena putarine se ove godine neće menjati, ali će se u 2013. verovatno uvećati za oko 18 odsto, izjavio je generalni direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Starica teško povređena na Bulevaru kralja Petra

Sedamdesetosmogodišnja Novosađanka Nataša. K. zadobila je teške telesne povrede kada je juče na Bulevaru kralja Petra I, van pešačkog prelaza, na nju naleteo audi Q-7 koji se u tom trenutku kretao u rikverc.

U Resnik umesto 20, 10 romskih porodica

Predstavnici grupe nezadovoljnih građana Resnika postigli su danas dogovor sa gradskim vlastima Beograda da se u to naselje, umesto 20, doseli 10 romskih porodica.

Pucnjava na Kosovu

Na lokalnom putu Vidomirić - Mali Zvečan na severu Kosova, dvojica Albanaca napala su tri Srbina, saznaje "Blic" iz srpskih izvora sa KiM.