Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dinar sutra 60 para jači

Dinar će sutra ojačati 60 para ili 0,6 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 105,2556 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Treba li država da plaća Karađorđevićima?

Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska partija Srbije, a nezvanično i neki poslanici Demokratske stranke, protive se tome da potomci dinastije Karađorđević besplatno stanuju u dvorskom kompleksu, zbog čega Predlog zakona o dvorskom kompleksu na Dedinju još nije usvojen.

Kabinet: Tadić nije tražio smenu Milanovića

U kabinetu predsednika Srbije su negirali tvrdnju specijalnog savetnika za borbu protiv korupcije u Ministarstvu zdravlja Ljubiše Milanovića da je njegovu smenu sa te funkcije tražio šef države Boris Tadić.

Turisti podneli više žalbi

U 2011. turisti su podneli 19 odsto više žalbi inspekciji nego godinu dana ranije, ali je osnovanih bilo tek nešto više od polovine.

Petorica Srba i dalje zatočeni u Libiji

Petorica Srba koji su uhapšeni letos u ratom zahvaćenoj Libiji pod sumnjim da su "Gadafijevi snajperisti" i zatočeni u libijskom zatvoru Zintan osećaju se dobro i nove vlasti prema njima dobro postupaju.

Povučen lek za dijabetes

Ministarstvo zdravlja povuklo je s tržišta dve serije leka za dijabetičare "glukofaz" proizvođača "Merk" d.o.o. jer je prilikom proizvodnje došlo do greške.

Izgubila bebu zbog nemara lekara Betanije?

Milica Ždero, koja je izgubila bebu prvog dana nove godine, tvrdi da je do toga došlo jer su lekari u Betaniji čak pet puta odbijali da je prime, iako joj je termin za porođaj prošao još 21. decembra prošle godine.

Kroz crveno pa na policiju

Nekoliko policajaca lakše je povređeno, a dva policijska vozila slupana su u lančanom sudaru kod beogradske Arene kada je u njih, nakon potere za nesavesnim vozačem i njegovog privođenja, udario automobil koji je prošao kroz crveno svetlo.

Smanjenje KFOR-a odloženo

Komandant KFOR Erhard Drevs izjavio je danas da smanjenje broja pripadnika međunarodnih snaga na Kosovu zavisi od bezbednosne situacije na Kosovu.

Zaplenjeni marihuana i oružje

Beogradska policija, u dve odvojene akcije, uhapsila je tri osobe i zaplenila više od devet kilograma marihuane, kao i tri pištolja i snajpersku i automatsku pušku, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Referendum nije u interesu države"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma na severu Kosova nije u državnom interesu i da može dodatno iskomplikovati situaciju.

Rok za finansijske izveštaje kraj februara

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović podsetio je danas pravna lica i preduzetnike da su obavezni da do kraja februara predaju godišnje finansijske izveštaje za 2011. godinu.

85 udesa, dvoje poginulih

Na području novosadske Policijske uprave, protekle nedelje dogodilo se 85 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dve osobe poginule, a 45 je teže i lakše povređeno.

Osnovne namirnice bi trebalo da pojeftine

Tržišni inspektori od jutros u trgovinama kontrolišu primenu Uredbe o ograničenju marže na 10 procenata za osnovne životne namirnice, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine.

Amerikanci ne idu sa Kosova

Komandant snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru Kfora, pukovnik Džefri Lajten izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. godini povući sa Kosova.