Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Izgorelo 26 kuća u požarima u Australiji

Gotovo 30 ljudi je zatražilo lekarsku pomoć, a 26 kuća je izgorelo u požarima koji su zahvatili šumske masive država Južna Australija i Viktorija u južnom delu Australije, saopštili su danas zvaničnici.

Platili 62.500 evra za lektorisanje govora šefa diplomatije

Poljski poreski obveznici platili su najmanje 62.500 evra samo za to da govori njihovog donedavnog šefa diplomatije Radoslava Sikorskog, inače diplomca Oksforda i svojevremeno ratnog izveštaca britanskih medija, zvuče savršeno na engleskom jeziku, objavio je u novom broju poljski nedeljnik "Vprost".

Evro na najnižem nivou prema dolaru od 2006.

Evro je jutros pao na najniži nivo prema dolaru za poslednjih devet godina usled spekulacija da je Evropska centralna banka (ECB) sve bliža programu velikog otkupa državnih obveznica, javlja njujorška agencija Blumberg.

Avion koji se srušio nije imao dozvolu za let

Avion kompanije "Er Azija" koji se srušio pre devet dana u Javanskom moru na putu iz Surabaje u Singapur nije imao dozvolu Ministarstva transporta Indonezije da leti taj dan, saopšteno je danas iz ovog Ministarstva.

Boko Haram zauzeo vojnu bazu

Nigerijska islamistička organizacija Boko Haram zauzela je vojnu bazu u gradu Baga, na severoistoku Nigerije kod granice sa Čadom, saopštili su izvori bliski snagama bezbednosti.

Preminuo nemački sociolog Ulrih Bek

Ugledni nemački sociolog Ulrih Bek, tvorac teorije o rizičnom društvu, preminuo je u 70. godini od posledica srčanog udara, saopštila je njegova porodica.