Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Potonuo brod kod Vijetnama, 18 mrtvih

Norveška kompanija "Gerbulk", vlasnik više teretnih brodova, saopštila je danas da je jedan njen brod potonuo uz obalu Vijetnama i da je tom prilikom spasen samo jedan od 19 članova posade iz Filipina.

Kličko: Posao gradonačelnika teži od bokserskog

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak sveta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez.

Sankcije Severnoj Koreji zbog hakerskog napada

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni.

Uhapšen posle 10 godina skrivanja, pa osuđen na doživotnu robiju

Posle desetogodišnjeg skrivanja, brutalni ubica Avdi Zeneli (47), u kriminalnim krugivima poznatiji pod nadimkom ''Slamarica'', uhapšen je u petak u Kumanovu na severu Makedonije i upućen na izdržavanje doživotne robije na koju je osuđen u odsustvu, potvrđeno je u MUP u Skoplju. 

Požari na jugu Australije van kontrole

U požarima, koji bukte van kontrole, na jugu Australije, izgorelo je više kuća, a zvaničnici upozoravaju da se ta država suočava sa najvećom opasnošću posle smrtonosnih požara 1983. godine.

Pronađena dva velika dela malezijskog aviona

Spasilački timovi pronašli su dva velika dela malezijskog aviona "Er Azija" koji se sa 162 putnika i članova posade prošlog vikenda srušio u Javansko more, saopštili su indonežanski zvaničnici.