Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

"Nedodirljiivi sa Volstrita" nekažnjeni zbog krize

Jedan dokumentarni film koji je emitovao Pi-Bi-Es – američki javni, neprofitni TV servis, kao i izjava državnog tužioca Erika Holdera, uspeli su da razreše veliku pravnu i političku misteriju: zašto za svetsku finansijsku i ekonomsku krizu, drugu najveću u istoriji, nije odgovarao nijedan od onih za koje se nedvosmisleno zna da su je, svojom pohlepom, bezobzirnošću i kockanjem novcem klijenata izazvali?

Morales: "Čaves je bio otrovan"

Evo Morales, predsednik Bolivije i jedan od najbližih prijatelja preminulog predsednika Venecuele Uga Čavesa, "skoro je siguran" da je Čaves bio otrovan.

Nova najezda skakavaca u Izraelu

U Izraelu je danas nastupila nova, znatno veća najezda skakavaca, druga za nedelju dana, a ministarstvo poljoprivrede preduzima sve neophodne mere kako bi zaštitila useve.

Protest protiv nuklearki u Japanu

Hiljade demonstranata okupilo se u Tokiju, pred drugu godišnjicu zemljotresa i cunamija 11. marta, tražeći od vlade da se više ne oslanja na nuklearnu energiju.

U dve eksplozije u Avganistanu 18 mrtvih

U napadu na ministarstvo odbrane u Kabulu jutros je poginulo najmanje devet osoba, dok je u poseti američki sekretar za odbranu Čak Hejgl. Samo pola sata kasnije u Kostu u još jednom napadu poginulo je devetoro, od kojih osmoro dece.

Građani Malte na biralištima

Građani Malte danas izlaze na birališta, a kako pokazuju istraživanja javnog mnjenja na vlast će najverovatnije doći opoziciona Laburistička partija.

Vaspitačica dala deci da probaju njenu krv

Vaspitačica u obdaništu u gradu Sola na zapadnoj obali Norveške otpuštena je s posla nakon što je u vrtić donela bočicu sopstvene krvi, koju je dala deci da diraju i probaju.

Opljačkali cvećare pred osmi mart

Uoči Međunarodnog dana žena, praznika tokom kojeg se tradicionalno najviše poklanja cveće, za sada nepoznati izvršioci pokrali su tri cvećare u Banjaluci.