Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Pjongjang preti nuklearnim napadom

Severna Koreja zapretila je preventivnim nuklearnim udarom "na agresora", pred današnje glasanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o novim sankcijama Pjongjangu, javile su svetske agencije.

80 mrtvih u borbama u Kongu

Više od 80 ljudi poginulo je na istoku Konga, u sukobima vojske sa naoružanom grupom APCLS, saopštile su Ujedinjene nacije.

Jak zemljotres pogodio Tajvan

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je Tajvan, ali nema izveštaja o žrtvama ni šteti, saopštio je Centralni meteorološki zavod.

"EU postala Frankenštajnovo čudovište"

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc tvrdi da se Evropska unija zbog manjka demokratije pretvorila u Frankenštajnovo čudovište, prenosi briselski portal "EuObzerver".

Iz Sirije izbeglo milion ljudi

Iz Sirije je od početka sukoba izbeglo više od milion ljudi, saopštio je Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice.

CIA dobija novog šefa

Komitet za spoljne poslove američkog Senata prihvatio je izbor predsednika Baraka Obame da novi šef CIA bude Džon Brenan.

"Neprijatelji izazvali rak kod Čavesa"

Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je "istorijske neprijatelje" Venecuele da su napali predsednika Uga Čavesa tako što su kod njega izazvali rak i objavio da se iz zemlje proteruje američki vojni ataše, zbog sumnje da je špijunirao vojsku.

Tri osobe se zapalile na protestu u Bugarskoj

Tri osobe su se zapalile danas u Sofiji, od kojih su dve završile fatalno, tokom protesta rudara, železničara i zaposlenih u elektranama, koji su se tako pridružili talasu masovnih demonstracija koje već duže potresaju zemlju.

Nove sankcije za Severnu Koreju

Sjedinjene Američke Države i Kina su postigle dogovor oko novih sankcija protiv Severne Koreje, kao kaznu za najnoviju nuklearnu probu.

Hrvatska ponovo uvodi porez na šund

Hrvatsko Ministrastvo finansija odlučilo se daponovo uvede porez na šund, otkriva zagrebački "Jutarnji list" i navodi da će za ozbiljnu muziku PDV biti pet odsto, a za rok i festivale čak 25 procenata.