Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Poplave u pustinji

Sneg je pao u Damasku, u jordanskoj pustinji zabeležene su poplave, policija je na vodenim džet-skuterima na putevima u Libanu... Vrlo neuobičajene slike za ovaj deo sveta.

Klade se kada će umreti oboleli od raka

Tajvanska policija pokrenula je istragu povodom pisanja lokalnog lista da se na tom ostrvu organizuje klađenje u desetine miliona dolara na očekivanu dužinu života teško obolelih od raka.

Depardje ambasador crnogorske kulture

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Zapalio se autobus sa belgijskim đacima

Oko 40 belgijskih đaka evakuisano je iz zapaljenog autobusa u blizini švajcarskog tunela, manje od godinu dana nakon što su 22 belgijska učenika poginula u autobuskoj nesreći u Švajcarskoj.

U tri dana prevezli 22,5 miliona Kineza

Kineske železnice su u vreme Nove godine, od 31. decembra prošle do 3. januara ove godine, prevezle 22,55 miliona putnika, što je 3,05 miliona više nego u istom periodu prošle godine.

Jači zemljotres na Tajvanu

Zemljotres jačine 5,2 stepeni Rihterove skale pogodio je danas Tajvan, protresavši zgrade u Tajpeju, a nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Hrvati dižu spomenik ćirilici

Direktor Turističkog biroa Široki Brijeg Grgo Mikulić, pesnik, književnik, klesar, etnolog i ljubitelj starina isklesao je u kamenu 12 ćiriličnih slova i namerava da isleše jos 15, a sva će biti osvetljena, vidljiva i čitljiva putnicima koji se kreću putem Mostar-Split i Mostar-Tomislavgrad-Livno.

FOTO: Ko sve danas slavi Božić

Božić po julijanskom kalendaru danas slave ruska, gruzijska, makedonska i srpska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija, Kopti i neki manastiri na Svetoj gori u Grčkoj.